close2

Houtsoorten

Wil je graag aan de slag met tuinhout dan kun je uit verschillende houtsoorten kiezen. Hieronder vind je alle hout soorten uit ons assortiment, zodat je zelf kunt kiezen wat bij jouw tuinproject past.
Je kunt de houtsoorten onderverdelen in twee groepen, namelijk naaldhout, ook wel zacht hout genoemd, en hardhout. Hardhout komt van bomen die langzaam groeien, hierdoor zijn hardhout houtsoorten vaak duurzamer dan naaldhout.

Naaldhout soorten

Naaldhout is zacht hout, over het algemeen minder duurzaam en soms ook van nature niet geschikt als tuinhout. Wij leveren verschillende naaldhoutsoorten die bewerkt zijn, zodat je deze houtsoorten ook buiten kunt toepassen. Dit noemen we ook wel gewolmaniseerd hout of geïmpregneerd hout. Je kunt kiezen uit geïmpregneerd grenen, vuren en douglas hout. Daarnaast is douglas hout ook onbehandeld verkrijgbaar, omdat deze houtsoort van nature wat duurzamer is dan grenen en vuren.

Hardhout soorten

Hardhout is ook letterlijk hard hout en heeft van nature een langere levensduur dan naaldhout. Er zijn tropische hardhoutsoorten, zoals bijvoorbeeld bankirai en padoek. In ons blog over hardhout soorten leggen we uitgebreid uit wat de verschillen zijn en welke hardhoutsoort geschikt is voor jouw tuinproject. Naast tropische soorten hardhout zijn er ook de zogenaamde Europese hardhoutsoorten, zoals eikenhout en kastanjehout.

Bekijk alle hardhout producten.

Thermisch gemodificeerd hout

In ons assortiment vind je ook thermisch gemodificeerd hout oftewel thermowood. Dit zijn houtsoorten die door een thermische behandeling duurzamer zijn gemaakt. Wil je er meer over weten? Lees dan hier meer over thermowood.

Vragen over houtsoorten?

Ben je op zoek naar andere houtsoorten of weet je niet welk houtsoort bij jouw tuinproject past? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag met advies over houtsoorten!