close2

Container ombouw

De containers voor huisvuil zijn één van de grootste ergernissen in de tuin. Werk ze daarom mooi weg met onze container ombouw, ook wel containerberging, containerkast of kliko ombouw genoemd. Praktisch én mooi. 

Filteren
close2

3 producten

Filteren
close2

3 producten

Een container ombouw of containerberging is niet alleen praktisch, het zorgt ook voor een mooie uitstraling in de tuin. Ons assortiment containerkasten is gemaakt van geïmpregneerd vurenhout en planken met Zweeds rabat profiel. Hierdoor vallen de planken deels over elkaar heen, ook wel het potdeksel-effect genoemd. Dit zorgt ervoor dat de planken volledig dicht zijn, waardoor je ook vanaf de zijkant er niet meer in kunt kijken.

Containerkast

Een container ombouw wordt ook wel containerkast genoemd en dat is best logisch. Net als alle kasten heeft de containerkast namelijk ook een deur aan de voorzijde. Als je de container aan de weg moet zetten, kun je deze deur openen om de kliko eruit te halen. De deur van de containerkast is voorzien van stoere hengen die passen bij het robuuste karakter van het hout. Daarnaast heeft de kast een praktische en eenvoudige sluiting door middel van een schuifsysteem.

Containerberging

Een containerberging is mooi, maar moet natuurlijk ook praktisch zijn. Onze modellen zijn voorzien van een stevige houten deksel waar je de containerdeksel aan vast kunt maken met een kettinkje. Bovendien heeft de deksel van de container ombouw een gasveer, waardoor deze open blijft staan. Dat is handig als je iets in de container wilt gooien, want je hoeft dan niet met één hand de deksel open te houden.

Nog een handig voordeel is dat de containerberging rondom wanden heeft, dus ook aan de achterzijde van de container. Het maakt dus niet uit van welke kant je ernaar kijkt, je ziet altijd een mooie houten wand in plaats van kliko’s.

De containerberging omsluit wel de kliko rondom, maar de wanden zijn niet volledig dicht. Dankzij de pootjes staat de containerkast iets hoger en is er een kleine ruimte onder. Ook aan de bovenzijde is er wat ruimte tussen de deksel en de deur. Dit zorgt ervoor dat er ventilatie mogelijk is. Als de containerberging volledig dicht is, kan er sneller stank ontstaan, wat niet prettig is als je de containerkast opent.

Containerberging dubbel of containerberging driedubbel

Tegenwoordig houden steeds meer mensen zich bezig met afvalscheiding en dat zorgt ervoor dat er in veel tuinen soms wel drie verschillende containers staan. En ook daar is een oplossing voor, want je vindt bij ons ook de containerberging dubbel voor 2 containers en containerberging driedubbel voor 3 containers. Je kunt dan alsnog een handige afvalstraat in je tuin hebben, zonder dat het er lelijk uitziet.

Wil je meer dan 3 containers kwijt in een container ombouw? Dan kun je ook bergingen combineren. Voor 4 containers kun je bijvoorbeeld de enkele containerkast en containerberging driedubbel combineren. Of kies voor twee keer de containerberging dubbel om voldoende ruimte te creëren.

Container ombouw maken

Wil je zelf aan de slag en van hout een container ombouw maken? Denk dan eens aan robuust douglashout, wij hebben mooie Zweeds rabat planken, douglas planken en douglas balken waar je zeker iets moois mee maakt.

Liever geen Zweeds rabat, maar een container ombouw maken met andere planken? In de categorie tuinhout vind je alle soorten en maten planken. Alle benodigde bevestigingsmaterialen vind je in de categorie ijzerwaren en onderhoud.

Meer informatie over container ombouw?

Heb je vragen over een container ombouw? Dan kun je ons gerust bellen of mailen! We helpen je graag om het product te vinden dat bij je past.