close2

Rabatschutting grenenhout

Onze rabatschuttingen gemaakt van geïmpregneerd hout heeft een lichte kleur en het hout bevat noesten en kwasten, wat zorgt voor een échte natuurlijke uitstraling. Het ideale aan een rabatschutting is dat deze helemaal dicht is en je daardoor geniet van optimale privacy in je tuin! Je kunt deze schutting plaatsen met houten gleufpalen voor een natuurlijke uitstraling. Wil je liever een modern accent toevoegen? Kies dan voor schuttingpalen van aluminium.

Hieronder vind je alle mogelijkheden voor een rabat schutting van geïmpregneerde rabatdelen. Kies voor een tuinscherm, deze wordt geleverd met het juiste aantal rabatdelen. Dan zijn er alleen nog palen nodig. Je kunt de onderdelen ook los bestellen.  

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

6 producten

Filteren
close2

6 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.


Houten gleufpalen

Het grote voordeel van geïmpregneerde gleufpalen oftewel sleufpalen is dat de rabatdelen gemakkelijk gemonteerd kunnen worden. Een sleufpaal heeft namelijk, zoals de naam al aangeeft, een gleuf over de hele lengte van de paal. Hier passen de houten rabatdelen tussen. Je monteert de rabatplanken eenvoudig tussen de houten gleufpalen zonder dat er ander bevestigingsmateriaal nodig is.

Als je een gleufpaal van geïmpregneerd hout gaat plaatsen is het wel verstandig om deze te verstevigen met beton of te voorzien van een postsaver, zodat de paal niet gaat rotten in de grond.

Rabatdelen geïmpregneerd hout

Onze grenen rabatdelen zijn gemaakt van geïmpregneerd hout. Van nature is grenen namelijk niet erg duurzaam, maar het impregneren verlengt de levensduur. Het voordeel is dat geïmpregneerde rabatdelen daardoor wel 10 tot 15 jaar meegaan.

Wil je graag nog langer genieten van je rabat schutting? Dan kan je in plaats van rabatdelen van geïmpregneerd hout beter een hardhouten rabatschutting of composiet rabat schutting kiezen. Composiet is heel duurzaam en bovendien onderhoudsvrij.

Wat heb je nodig voor een grenen rabatdelen schutting?

Bij Vandentop Tuinhout helpen we je graag op weg met het plaatsen van je rabat schutting. Daarom geven we je een overzicht van alles wat nodig is voor een rabat schutting van geïmpregneerde houten rabatdelen.

Grenen rabatschutting met houten gleufpalen: 

  • Velufence tuinscherm of losse grenen rabatdelen; 
  • Grenen gleufpalen; 
  • Betonband; 
  • Betonmortel of speedmix. 

Als je een Velufence tuinscherm voor houten gleufpalen bestelt, ontvang je een bouwpakket met losse rabatdelen en een rabatplank zonder ‘mes profiel’ die als afdeklat geplaatst wordt. Je kunt ook zelf losse grenen rabatdelen bestellen.

De rabatdelen kun je eenvoudigweg in de gleuven van de palen schuiven. Dankzij met mes- en groefprofiel van de planken vallen ze in elkaar en is verder geen bevestigingsmateriaal meer nodig. De plank zonder ‘mes’ komt bovenop en voorkomt dat er water op het hout blijft staan, zodat de planken langer meegaan. Bij het Velufence tuinscherm wordt de rabatplank als afdeklat meegeleverd, als je kiest voor losse rabatdelen, dan raden we je aan om zelf een afdeklat erbij te bestellen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een hardhouten afdeklat, deze is erg duurzaam.

 

We raden je aan om onder de rabatschutting een betonband te plaatsen, dit zorgt voor een stevige basis. Een betonband voorkomt ook dat het hout in aanraking komt met vocht uit de grond wat beter is voor de levensduur van het hout.

De houten palen kun je het beste verstevigen met betonmortel of speedmix, zodat ze stevig blijven staan en je rabat schutting niet snel zal omwaaien.

Grenen rabat schutting met aluminium palen: 

Als je een Velufence tuinscherm voor aluminium palen bestelt, krijg je een pakket met losse rabatdelen, aluminium u-profielen en een afgevlakte rabatplank die als afdeklat geplaatst kan worden. Vergeet niet zelf nog even de aluminium palen en schroeven mee te bestellen. Bij elk product vind je informatie en een link naar het bevestigingsmateriaal dat je nodig hebt, zodat je het eenvoudig aan je winkelmand kunt toevoegen.

De aluminium u-profielen moet je op de palen bevestigen, daarna plaats je de palen in de grond en maak je het eerste rabatdeel vast. Daarna kunnen de andere rabatdelen in het profiel op elkaar gestapeld worden. Zo bouw je de schutting op met als laatste de afgevlakte rabatplank als afdeklat. Deze beschermt het hout tegen regenwater, zodat dit niet in het hout kan trekken wat beter is voor de levensduur ervan.

Als onderconstructie voor de schutting raden we je aan om een betonband te plaatsen. Hiermee heeft je tuinafscheiding een stevige basis. Bovendien zorgt de betonband ervoor dat er geen vocht vanuit de grond in het hout kan trekken en daardoor gaat het langer mee.

De aluminium schuttingpalen kun je het beste vastzetten met beton, zodat deze stevig in de grond staan en je schutting niet zomaar omver waait.