close2

Standaard hout beton schutting

Een ‘standaard’ hout beton schutting bestaat uit een lage betonband van 24 cm hoog, betonpalen en een tuinscherm van 180x180 cm. Hiermee heb je al snel een complete schutting staan van ongeveer 195 cm hoog. Wil je juist een lage schutting maken? Ook dat is geen probleem, aangezien de betonpalen in diverse lengtes beschikbaar zijn.

Hieronder vind je een overzicht van alle materialen die nodig zijn om een hout beton schutting te plaatsen: betonpalen schutting, onderplaten schutting, tuinschermen, bevestigingsmateriaal en betonmortel.

Heb je vragen?

Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Heb je al een keuze gemaakt, maar wil je liever niet zelf plaatsen? Geen probleem! Vraag eenvoudig een offerte aan voor een hout beton schutting incl plaatsen.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 69 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 69 producten

Hout beton schutting samenstellen

Een hout beton schutting samenstellen is niet moeilijk, we helpen je graag op weg met wat meer informatie. Dit is wat je in ieder geval nodig hebt om een schutting combinatie te maken:

  • Betonpalen schutting van 8,5x8,5 of 10x10 cm; 
  • Betonplaten schutting van 24 cm hoog; 
  • Een tuinscherm van 180x180 cm of lager; 
  • Afdeklat voor het tuinscherm; 
  • Bevestigingsset; 
  • Betonmortel of speedmix.

Betonpalen schutting

De basis van je nieuwe beton hout schutting zijn de juiste betonpalen. Je kunt kiezen uit palen met een kopmaat van 8,5x8,5 cm of 10x10 cm. Het verschil? 8,5x8,5 cm betonpalen zijn geschikt voor tuinschermen met drie tussenliggers, de 10x10 cm betonpalen zijn geschikt voor alle tuinschermen: met twee of drie tussenliggers. Ook zorgen de dikkere palen voor een wat robuustere uitstraling.

De betonpalen in ons assortiment zijn grijs en antraciet van kleur. Tip: kies altijd dezelfde kleur onderplaten. 

Betonplaten schutting

Deze keuze is bij een standaard hout beton schutting niet heel lastig, er zijn namelijk maar een paar opties, namelijk: de kleur - antraciet of grijs. En de breedte: 184 of 224 cm. Kies je voor een hout beton schutting met een tuinscherm? Dan zijn de onderplaten van 184 nodig. Ga je zelf bijvoorbeeld rabatdelen tussen de betonpalen bevestigen? Dan kan je ook kiezen voor een betonplaat van 224 cm lang. Dat zorgt voor een optisch bredere schutting. 

De betonplaat van een hout beton schutting is voor een deel zichtbaar, het andere deel komt in de grond. Dit zorgt voor een ontzettend stevige constructie. De betonpalen hebben onderin de paal een sleuf, waar de betonplaat precies in past. Ook zorgt de betonband ervoor dat het tuinscherm niet in contact komt met de grond. Hierdoor kan er geen vocht in het hout trekken, wat ten gunste komt van de levensduur.

Hout beton schutting tuinscherm 

Op deze pagina vind je alle tuinschermen die geschikt zijn voor een standaard hout beton schutting. En dat zijn er best veel. Heb je geen idee wat je wilt? Dan hebben we een tip: bedenk van tevoren hoe lang je plezier wilt hebben van je schutting. Zo bepaal je namelijk meteen op welk materiaal je kunt filteren. Geïmpregneerd grenen, vuren en douglashout gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Wil je langer genieten van de schutting? Dan zijn hardhout, eikenhout en composiet een aanrader! Dit vanwege de gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar. Wat de prijs betreft: een langere levensduur betekent vaak ook een hoger prijskaartje.