Liever geen onderhoud aan je tuinafscheiding? Kies dan voor een composiet schutting! De combinatie van kunststofvezel en houtvezel zorgt voor een zeer sterke en duurzame schutting, die alleen af en toe een schoonmaakbeurt nodig heeft. En bovendien heb je geen last van splinters, kromtrekken en vergrijzen. Daarnaast gaat composiet zo’n 20 jaar mee en behoudt het nagenoeg zijn kleur. Een perfecte keuze toch?
Composiet wordt ook wel hout composiet genoemd, dat komt omdat het deels uit houtvezel bestaat. Deze houtvezels zijn gecombineerd met kunststofvezels waardoor je profiteert van beide materialen: de natuurlijke uitstraling van hout én de sterkte van kunststof.
Met composiet tuinschermen zet je eenvoudig en snel een duurzame schutting neer. Maar composiet schuttingen hebben meer voordelen:
In ons assortiment vind je verschillende modellen composiet tuinschermen. Bijvoorbeeld in kleuren als donker antraciet en warm bruin. Maar er zijn ook schermen met een houtnerf in de planken, waardoor het eruit ziet als een houten schutting.
Wil je iets bijzonders, dan hebben wij ook composiet tuinschermen met aluminium erin verwerkt. Bijvoorbeeld antraciet schermen met aluminium tussenliggers of een aluminium kader. Dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling.
Bij Vandentop Tuinhout hebben we jarenlange ervaring, ook met composiet schuttingen. We helpen je graag met antwoord op de meest gestelde vragen hierover. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op! Onze medewerkers staan je graag te woord. Bovendien is het mogelijk om bij onze vestiging in Barneveld composiet tuinschermen te bekijken, zodat je kunt bepalen of dit materiaal bij jou en je tuin past.
Dit is de meest gestelde vraag over composiet schuttingen. Gemiddeld gaat een composiet schutting zo’n 20 jaar mee. Dit komt door de combinatie van houtvezel en kunststofvezel. Hierdoor is het materiaal sterk en goed bestand tegen schimmels en vocht.
Dit ligt aan de kwaliteit van het composiet. De merken die je bij Vandentop Tuinhout koopt zijn van hoge kwaliteit en zullen in principe niet kromtrekken. Het is daarbij wel heel belangrijk om het materiaal goed te monteren volgens de voorschriften. Hierbij is van belang dat het materiaal voldoende ruimte heeft om te werken. Die werking is overigens aanzienlijk minder dan bij hout, maar door wisselende temperaturen kan het wel voorkomen.
Een composiet schutting wordt meestal geplaatst met palen van beton, composiet of aluminium, omdat deze materialen net als composiet een lange levensduur hebben. Voor het plaatsen van composiet tuinschermen kun je speciale bevestigingssets gebruiken waarmee je de schermen aan de palen monteert. Een rabatschutting van composiet wordt geplaatst met speciale profielen aan de palen waar je de rabatdelen in schuift. Hier lees je meer over bij onze composiet rabatschuttingen.
Een composiet schutting plaatsen met tuinschermen gaat grotendeels hetzelfde als het plaatsen van een houten schutting. We adviseren om de paal voor een derde in de grond te zetten en voor extra stevigheid snelbeton rondom de paal te storten. De schermen kun je vervolgens aan de palen bevestigen. Voor extra ondersteuning van het tuinscherm is een betonband aan te raden.
Een schutting van composiet wordt ook vaak een kunststof schutting genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Het verschil is dat een kunststof schutting vaak volledig uit kunststof bestaat. Bij een composiet schutting is dit niet zo. Composiet is namelijk een combinatie van kunststofvezel en houtvezel. Echt iets anders dan een volledige kunststof schutting dus.
Een vooroordeel over een composiet tuinscherm is dat het er nep uitziet. Maar dit is zeker niet het geval. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van composiet toegenomen en daarmee ook de uitstraling. Hierdoor is het zelfs mogelijk een composiet schutting te plaatsen met de natuurgetrouwe uitstraling van hout!
Bekijk ook onze andere tuinschermen: