close2
Selectie verfijnen
Gewenste afmeting (HxB):
  1. 6,8x6,8 cm 1 product
  2. 93x180 cm 1 product
  3. 180x90 cm 4 producten
  4. 180x180 cm 3 producten
  5. 180/90x180 cm (afbouwscherm) 1 product
Gewenste doorkijk:
  1. Gemiddelde doorkijk 3 producten
  2. Geen doorkijk 2 producten

Composiet schuttingen

Liever geen onderhoud aan je tuinafscheiding? Kies dan voor een composiet schutting! De combinatie van kunststofvezel en houtvezel zorgt voor een zeer sterke en duurzame schutting, die alleen af en toe een schoonmaakbeurt nodig heeft. En bovendien heb je geen last van splinters, kromtrekken en vergrijzen. Daarnaast gaat composiet zo’n 20 jaar mee en behoudt het nagenoeg zijn kleur. Een perfecte keuze toch?

Filteren
close2

7 producten

Filteren
close2

7 producten

Kunststof schutting?

Een schutting van composiet wordt ook vaak een kunststof schutting genoemd, maar dat klopt niet helemaal. Het verschil is dat een kunststof schutting vaak ook volledig uit kunststof bestaat. Bij een composiet schutting is dit niet zo. Composiet is namelijk een combinatie van kunststofvezel en houtvezel. Echt iets anders dan een volledige kunststof schutting dus.

Voordelen composiet tuinschermen

Met composiet tuinschermen zet je eenvoudig en snel een onderhoudsarme schutting neer. Een houten schutting moet vaak onderhouden worden met bijvoorbeeld een beits of olie. Bij een composiet schutting is dit niet nodig. Composiet tuinschermen hebben namelijk geen last van rot of vergrijzing. En bovendien ook niet van splinters of kromtrekken, zoals bij hout wel het geval kan zijn. Af en toe schoonmaken met wat water is voldoende om je schutting mooi te houden.
De kleur van een composiet schutting kan wel licht veranderen, maar dat gebeurt alleen in enkele weken vlak na plaatsing. Daarna is het composiet voor de rest van de levensduur kleurvast.

Verschillende composiet tuinschermen

In ons assortiment vind je verschillende modellen composiet tuinschermen. Bijvoorbeeld in kleuren als donker antraciet en warm bruin. Maar er zijn ook schermen met een houtnerf in de planken, waardoor het eruit ziet als een houten schutting.

Wil je iets bijzonders, dan hebben wij ook composiet tuinschermen met aluminium erin verwerkt. Bijvoorbeeld antraciet schermen met aluminium tussenliggers of een aluminium kader. Dit zorgt voor een moderne en strakke uitstraling.

Ziet een composiet schutting er nep uit?

Een vooroordeel over een composiet tuinscherm is dat het er nep uitziet. Maar dit is zeker niet het geval. In de afgelopen jaren is de kwaliteit van composiet toegenomen en daarmee ook de uitstraling. Hierdoor is het zelfs mogelijk een composiet schutting te plaatsen met de natuurgetrouwe uitstraling van hout!

Vragen over een composiet schutting?

Je ziet het: ook voor een composiet schutting moet je bij Vandentop Tuinhout zijn! Heb je nog vragen over deze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk mag je ook altijd binnenlopen bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag je vragen en we kunnen een rondje lopen in onze showtuin om je voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere tuinschermen:

Hardhouten schuttingen

Douglas schuttingen

Houten schuttingen

Kokos schuttingen

Trellisschermen & gaaspanelen