close2

Houten gevelbekleding

Mooi en functioneel tegelijkertijd: houten gevelbekleding maakt je woning of schuur helemaal af. Bovendien beschermt het de muur en zorgt ook meteen voor een natuurlijke uitstraling. In ons assortiment vind je verschillende soorten rabatdelen voor houten gevelbekleding zoals Zweeds rabat en halfhouts rabat in verschillende kleuren.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke gevelbekleding het beste bij jouw wensen past.

Filteren
close2

4 producten

Filter(s) Alles wissen
  1. Kies het gewenste product: Zweeds rabat | bevelsiding Verwijder dit artikel close2
Filteren
close2

4 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke gevelbekleding het beste bij jouw wensen past.

Buitenmuur bekleden met hout

Gevelbekleding is de ideale manier om een buitenmuur of gevel van je huis mooi te maken. Hout heeft een natuurlijke uitstraling en beschermt ook de muur. Bovendien kun je helemaal zelf de uitstraling bepalen, want er is veel keuze in houten gevelbekleding. Je kunt ook kiezen voor thermowood als houten gevelbekleding. De thermowood gevelbekleding is ook leverbaar in verschillende soorten en profielen.

Horizontale of verticale gevelbekleding van hout

Als je houten gevelbekleding gaat monteren kun je kiezen voor verticale of horizontale bevestiging. Wil je graag de lengte van een muur benadrukken? Dan is horizontale gevelbekleding van hout handig, hierdoor lijkt de muur nog langer. Met name onze Zweeds rabat houten gevelbekleding is hiervoor heel geschikt.

Voor verticale houten gevelbekleding zijn halfhouts rabat gevelplanken de juiste keuze. Deze planken sluiten door het profiel strak op elkaar aan, waardoor ze ook bij verticale montage goed blijven zitten. En door de verticale lijnen leg je het accent op de vorm van een woning of gebouw. Toch liever horizontale gevelbekleding van hout? Geen probleem, halfhouts rabat gevelplanken kunnen ook horizontaal bevestigd worden.

Gevelplanken voor Zweeds rabat gevelbekleding

Planken met een Zweeds rabatprofiel zijn momenteel erg populair, ook als houten gevelbekleding. De planken overlappen elkaar door het profiel en worden daarom ook wel potdekselplanken genoemd. Zweeds rabat gevelbekleding zorgt voor een landelijke uitstraling. Het wordt dan ook vaak gebruikt voor schuren en bijgebouwen. Maar ook voor huizen zijn de Zweeds rabat gevelplanken heel geschikt. Zo maak je van een ‘gewoon’ stenen huis een mooie landelijke woning! En de uitstraling is helemaal zelf te bepalen, want er zijn veel verschillende kleuren gevelplanken leverbaar. Kies bijvoorbeeld voor blanke douglas gevelplanken, deze lichtgekleurde planken kleuren na verloop van tijd prachtig zilvergrijs. Wil je liever een warmere uitstraling, dan zijn bruin geïmpregneerde planken ook mogelijk. Of juist wit voor een fris en landelijk karakter. En hou je van chique? Dan is antraciet of zwarte zweeds rabat gevelbekleding de perfecte keuze.

Houten gevelbekleding met halfhouts rabatdelen

Wil je graag een wat strakkere uitstraling geven aan de gevel van je woning of schuur? Dan zijn halfhouts rabatdelen of gevelplanken een goede keuze. Door het halfhouts profiel vallen de planken mooi in elkaar en dat zorgt voor een strakke gevel. Halfhouts rabat gevelplanken worden meestal verticaal gemonteerd, maar kunnen ook horizontaal bevestigd worden.

Zwarte gevelbekleding

Wil je echt iets bijzonders maken van je gevel? Kies dan voor zwarte gevelbekleding! Dit valt meer op dan gevelbekleding van hout in een natuurlijke kleur. Het voordeel van houten gevelbekleding in een zwarte kleur is dat het een chique uitstraling heeft. Dat wordt nog meer versterkt als je zwarte gevelbekleding toepast op een lichtgekleurde gevel. Het contrast wordt dan nog sterker, wat zorgt voor een mooi effect.

Is zwart te donker? Bekijk dan de andere kleuren houten gevelbekleding in ons assortiment en bekleed je buitenmuur met hout dat helemaal bij je smaak past!

Meer weten over houten gevelbekleding?

Je ziet het: ook voor houten gevelbekleding heb je ruime keuze bij Vandentop Tuinhout! Twijfel je ergens over of heb je een vraag? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen je graag met meer informatie en goed advies!