close2

Schuttingpalen

Nieuwe schutting? Niet alleen het type tuinscherm is dan belangrijk. De schuttingpalen hebben ook invloed op de uitstraling, levensduur en stevigheid van het geheel. Daarom vind je hier een overzicht van de verschillende schuttingpalen in ons assortiment. Zo maak je een juiste keuze tussen schuttingpalen van beton, hardhout, kunststof of douglas hout.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 39 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 39 producten

Betonnen schuttingpalen

Met betonnen schuttingpalen zet je eenvoudig een stevige hout beton schutting neer. Vergeleken met houten palen is beton erg duurzaam, aangezien het goed bestand is tegen vocht. Daarbij zorgen betonpalen ervoor dat de schutting goed blijft staan, zeker wanneer je dit combineert met een betonnen onderplaat.

In ons assortiment vind je verschillende betonnen schuttingpalen. Kies voor een lichte uitstraling met grijze betonpalen of ga juist voor een strakke donkere uitstraling met de antracieten betonpalen. Ook zijn er verschillende lengtes en kopmaten beschikbaar, waarbij het belangrijk is om eerst het type tuinscherm te kiezen en daarna de passende betonpaal erbij te vinden.

Hardhouten schuttingpalen

Op zoek naar een volledig houten schutting? Dan zijn hardhouten schuttingpalen de perfecte keuze! Hardhout gaat namelijk lang mee en geeft een mooie natuurlijk bruine uitstraling. In ons assortiment vind je hardhouten schuttingpalen van twee verschillende houtsoorten, namelijk azobé en angelim vermelho. De azobé palen zijn fijnbezaagd, wat zorgt voor een ruwe uitstraling. Liever een gladde uitstraling? Kies dan voor angelim vermelho. In deze blog over hardhout vind je alle verschillen tussen de hardhoutsoorten in ons assortiment.

Net als bij de betonnen schuttingpalen, zijn hardhouten palen beschikbaar in verschillende afmetingen. Hoewel al deze kopmaten goed toepasbaar zijn als schuttingpaal, heeft dit wel effect op de uitstraling van de schutting. Met angelim vermelho palen van 6,8x6,8 cm creëer je een strakke uitstraling, omdat dit overeenkomt met de dikte van veel tuinschermen. Kies je voor 8,8x8,8 cm, dan steken de palen ongeveer 1,5 cm uit aan beide kanten van de schutting. Dit zorgt voor een robuustere uitstraling. Wil je de schuttingpalen helemaal niet zichtbaar hebben? Ga dan ook voor 8,8x8,8 cm! Hiervoor moet je de schuttingdelen aan beide kanten monteren, waar een stevige constructie voor nodig is.

Kunststof schuttingpalen

Ga je voor een composiet schutting? Werk deze dan prachtig af met kunststof schuttingpalen! Deze palen zijn gemaakt van composiet, wat een combinatie is van kunststof- en houtvezels. Het grote voordeel aan schuttingpalen van kunststof is dat ze lang meegaan en onderhoudsvrij zijn. Daarnaast zijn ze beschikbaar in verschillende kleuren, zoals graphite black of tropical brown.

Deze kunststof schuttingpalen zijn alleen te combineren met composiet tuinschermen of rabatdelen.

Douglas schuttingpalen

Naast hardhouten palen kan je ook een volledig houten schutting maken met douglas schuttingpalen! Douglas hout gaat minder lang mee dan hardhout, maar is ook een stuk voordeliger. We adviseren wel om postsavers te gebruiken bij toepassing van douglas hout in de grond, zodat de schuttingpalen beschermd zijn tegen vocht, houtrot en schimmels.

Daarbij is een groot voordeel aan douglas hout dat je veel keuze hebt qua uitstraling. Zo zijn douglas schuttingpalen beschikbaar in een groen geïmpregneerd, bruin geïmpregneerd, zwart gespoten of onbehandelde variant. Genoeg keuze om de perfecte uitstraling bij jouw tuinschermen te kiezen dus!