close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afwerking:
  1. Geschaafd 1 product

Eiken planken

Eikenhouten planken passen goed bij een landelijke uitstraling. Ze zijn bovendien van nature heel duurzaam waardoor je er lang plezier van hebt. In ons assortiment eiken planken vind je fijnbezaagde eikenhouten planken met een lichtruw oppervlak voor een robuuste uitstraling. De geschaafde eiken planken zien er wat strakker uit. En wil je echt iets bijzonders? Dan zijn onze robuuste eiken schaaldelen met schorsrand een aanrader!

Filteren
close2

8 producten

Filteren
close2

8 producten

Bevestiging eikenhouten planken

Als je eikenhouten planken gaat monteren dan raden wij je aan om hiervoor Roestvrij Stalen bevestigingsmateriaal voor te gebruiken. Het eikenhout bevat namelijk looizuur wat lelijke vlekken kan veroorzaken als het in contact komt met metaal dat niet roestvrij is. Je vindt bevestigingsmateriaal in de categorie IJzerwaren & onderhoud.

Eigenschappen eiken planken

Planken van eikenhout zullen door weersomstandigheden van kleur veranderen. Eerst worden ze zwart en daarna mooi zilvergrijs, wat de landelijke uitstraling benadrukt. Het vergrijzen heeft geen invloed op de levensduur van de eiken planken. Wil je de originele kleur behouden? Dan kunt u eikenhout behandelen met een beits.
Net als vergrijzing hebben eiken planken ook de eigenschap dat er scheuren in voor kunnen komen. Dit past bij het robuuste karakter van het hout en is niet te voorkomen, maar ook scheuren hebben geen invloed op de levensduur van de plank.

Eiken planken kopen

Eikenhouten planken kopen bij Vandentop Tuinhout is heel gemakkelijk. Je kunt de planken namelijk eenvoudig online bestellen via onze website. Er is keuze uit fijnbezaagde eikenhouten planken, geschaafde eikenhouten planken en rustieke eiken schaaldelen. Je kunt eikenhouten planken kopen in diverse afmetingen. Staat de gewenste afmeting er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag! Op aanvraag is het vaak mogelijk om ook afwijkende maten te leveren.

Vragen over eiken planken?

Je ziet het: ook voor eiken planken ben je bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestigingen. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag je vragen. Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere producten van eikenhout:

Eiken palen

Eiken balken

 

Of bekijk ons overige assortiment tuinhout:

Hardhout

Douglashout

Geïmpregneerd hout

Kastanjehout

Schaaldelen