close2

Hardhout

Met hardhout geniet je gegarandeerd tientallen jaren van een bijvoorbeeld mooie schutting of vlonder in je tuin! Hardhout is letterlijk hard en kan daardoor goed tegen vocht wat het de ideale houtsoort maakt voor buitentoepassing. Bekijk hier ons ruime assortiment hardhouten planken, hardhouten palen, hardhouten balken en hardhouten beschoeiingen.

En als je op zoek bent naar een kant en klare hardhouten schutting, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Bekijk ons assortiment hardhouten tuinschermen en bijpassende hardhouten tuindeuren.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 29 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 29 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.

Lange levensduur

Het grote voordeel van hardhout is dat het van nature lang meegaat. Gemiddeld gaat hardhout 20 jaar mee en bij gunstige omstandigheden kan dat zelfs wel 25 jaar zijn. Het kan goed tegen vocht en dat is fijn, want daar heb je in de tuin natuurlijk altijd mee te maken. Denk aan vochtige weersomstandigheden en vocht in de grond, dat is voor hardhout geen probleem. Daarom hebben wij ook een groot assortiment hardhouten vlonderplanken, zodat je een vlonder kunt leggen waar je nog tientallen jaren van kunt genieten.

Hardhout soorten

In onze webshop vind je palen, planken en balken van verschillende hardhout soorten. Veel van onze hardhouten schuttingplanken zijn gemaakt van bankirai / bangkirai hardhout. Deze houtsoort staat bekend om de mooie, warme kleur. Daarnaast ben je bij ons aan het juiste adres voor hardhouten palen van azobé hout en angelim vermelho. Deze hardhout soorten zijn zeer duurzaam, het voordeel van angelim vermelho hout is dat het stabieler is en minder snel kromtrekt.

Wij kopen hardhout in op basis van beschikbaarheid, waardoor het kan zijn dat de hardhoutsoort bij bepaalde producten per levering verschilt. Voor een aantal producten vinden we echter een bepaalde soort het meest geschikt, daarom staat bij die producten de specifieke soort vemeld.

Wil je meer weten over de verschillende soorten hardhout? Lees dan ons blog over hardhout soorten.

Hardhouten palen

Palen van hardhout zijn ideaal voor tuinprojecten. Omdat deze houtsoort goed tegen vocht kan, hoef je de palen niet te behandelen voordat je ze in de grond plaatst. Daardoor zijn deze palen heel geschikt als schuttingpaal, maar ook als funderingspaal bij het plaatsen van een vlonder. Je kunt onder meer kiezen vroor geschaafde hardhouten palen of ruwe hardhouten palen.

Hardhouten planken

Wil je graag een duurzame schutting maken of een wand voor een veranda? Dan zijn hardhouten planken ideaal. We hebben diverse soorten hardhouten schuttingplanken in ons assortiment. Bijvoorbeeld rabatdelen voor het bouwen van een schutting, maar ook geschaafde hardhouten damwandplanken voor een beschoeiing.

Balken van hardhout

Voor de zwaardere constructies hebben wij ook mooie hardhouten balken in ons assortiment. Hiermee kun je bijvoorbeeld een overkapping bouwen, maar ze zijn ook zeer geschikt voor een mooie pergola. Laat er een klimplant tegenaan groeien en geniet van de combinatie van het natuurlijke groen en de warme kleur van hardhout.
Daarnaast hebben we ook alle materialen die nodig zijn voor het bevestigen van het tuinhout. Je vindt bij onze producten tips voor het juiste bevestigingsmateriaal om jouw tuinproject te realiseren.

Online hardhout kopen

Ben je op zoek naar hardhouten producten van hoge kwaliteit, dan zit je goed bij Vandentop Tuinhout. Bij ons bestel je de mooiste houtproducten eenvoudig online en wij bezorgen het ook bij je thuis, dat is makkelijk! Wil je het graag zelf ophalen, dan ben je van harte welkom bij onze vestiging in Barneveld. Dus plaats je bestelling snel via onze webshop en ga aan de slag met ons mooie hardhout in jouw tuin.

Twijfel je over welke product je moet kiezen of zoek je een specifieke afmeting die niet op de website staat? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag!