close2

Hardhouten palen

Zoek je een stevige schuttingpaal? Dan zijn hardhouten palen een aanrader! Hardhout is namelijk een zeer duurzame houtsoort die goed bestand is tegen vocht. Daarnaast hebben de palen een mooie, warm-bruine kleur, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling in de tuin. Daarom zijn hardhouten palen ideaal te gebruiken als houten schuttingpaal. Ook kan je palen van hardhout goed gebruiken als stevige funderingspaal voor een vlonder of beschoeiing.

Filteren
close2

14 producten

Filteren
close2

14 producten


Wij kopen onze hardhouten palen in op basis van beschikbaarheid om je een gunstige prijs te kunnen bieden.
Hierdoor kan het zijn dat de palen van verschillende hardhoutsoorten zijn. Voor een aantal producten vinden we een bepaalde hardhoutsoort het meest geschikt. Daarom staat bij deze producten de hardhoutsoort specifiek vermeld.

Soorten hardhouten palen

In ons assortiment hebben wij hardhouten palen van de houtsoorten bankirai, azobé hout en angelim vermelho. Hoewel dit allemaal stevige hardhout palen zijn, zit er wel verschil in levensduur en aanbevolen toepassing. Voor het plaatsen van een schutting is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een ‘stabiele’ tuinpaal hebt, daarom raden wij aan om hiervoor een paal van angelim vermelho te gebruiken. Deze is net zo duurzaam als azobé palen, maar trekt minder snel krom.

Waar gebruik je dan een azobé hardhouten paal voor? Azobé is een hardhoutsoort die erg goed bestand is tegen vocht en insecten. Daarom zijn deze palen perfect toepasbaar in de grond of het water! Gebruik azobé als funderingspaal voor een vlonder of pas ze samen met damwanden toe als beschoeiing aan het water.

Hardhouten paal als schuttingpaal

Je kunt hardhouten schuttingpalen mooi combineren met hardhouten planken, maar ook andere combinaties zijn mogelijk. Geïmpregneerde planken zijn bijvoorbeeld wat voordeliger in aanschaf en kunnen ook gewoon bevestigd worden op hardhouten palen. Het is zelfs mogelijk om composiet schuttingen te bevestigen tussen hardhouten palen. Het contrast van bijvoorbeeld een modern antraciet tuinscherm met de warme, natuurlijke uitstraling van een hardhouten paal kan heel fraai zijn. Een andere toepassing is het plaatsen van hardhouten palen tussen kant en klare hagen. De warme houtkleur past mooi bij de natuurlijke groene kleur van bijvoorbeeld een hederahaag.

Kortom: er is veel mogelijk met hardhouten palen!

Onderhoud hardhouten palen

Hardhouten palen zijn populair vanwege de donkere kleur en warme uitstraling. Maar door weersinvloeden zal een hardhouten paal na verloop van tijd vergrijzen. Dit is geen teken van slechte kwaliteit en heeft ook geen invloed op de levensduur van de paal, maar is puur een natuurlijke eigenschap van het hout. Wil je de originele kleur graag behouden? Dan adviseren wij om de hardhouten paal te behandelen met bankirai olie.

Veelgestelde vragen over hardhouten palen

Wij krijgen regelmatig vragen over hardhouten palen, daarom hebben we alvast wat antwoorden hieronder gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust even contact met ons op! Dat kan via telefoon, e-mail en chat. Maar je bent uiteraard ook van harte welkom bij een van onze vestigingen, je kunt dan ook een kijkje nemen in een showtuin om zelf te zien of hardhout bij jouw tuinproject past.

Hoe lang gaan hardhouten palen mee?

Hoewel er per hardhoutsoort verschil kan zitten in duurzaamheidsklasse, gaan de hardhouten palen in ons assortiment doorgaans gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. Wil je meer weten over de verschillende hardhoutsoorten en duurzaamheidsklassen? Bekijk de verschillen hier!

Bekijk ook onze andere hardhout producten:

Hardhouten planken

Hardhouten balken

Hardhouten beschoeiingen