close2

EPDM dakbedekking

De ideale dakbedekking voor plat dak is EPDM folie. Makkelijk te leggen en zeer duurzaam! Bovendien heb je geen gedoe met branders zoals bij bitumen, want deze EPDM dakbedekking bevestig je eenvoudig met speciale EPDM lijm.

Filteren
close2

8 producten

Filteren
close2

8 producten

EPDM

De afkorting EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer, ook wel synthetisch rubber genoemd. Het grote voordeel is dat het eenvoudig zelf te leggen is. En een belangrijk verschil met het bekende bitumen is dat EPDM dakbedekking niet op het dak gebrand hoeft te worden. Geen risico op brand dus, maar wel, net als bitumen, een lange levensduur die zelfs kan oplopen tot 50 jaar!
EPDM is met name geschikt als dakbedekking voor plat dak, zoals bij een overkapping. Maar kan ook gebruikt worden als dakbedekking van een schuur of het platte dak van een veranda.

Voordelen EPDM folie

Zoek je dakbedekking voor een plat dak, dan is EPDM folie een aanrader. Het is zeer duurzaam en ook goed zelf te leggen. Het grootste voordeel is al genoemd: EDPM dakbedekking hoeft niet op het dak gebrand te worden zoals bitumen. Er is dus geen brandgevaar, want het folie wordt bevestigd met EPDM lijm.

Daarnaast is EPDM licht van gewicht en daardoor dus gemakkelijk te verplaatsen naar het dak waar het gelegd gaat worden. Het is bovendien zeer elastisch materiaal en dat blijft het ook na het leggen. Daarbij maakt de temperatuur niet veel uit, want EPDM folie kan temperaturen aan van -35 tot +120 graden Celsius. Het blijft onder alle weersomstandigheden goed en droogt niet uit, waardoor er geen kans is op scheuren. En ook voor het onderhoud hoef je het niet te laten, want eenvoudigweg de waterafvoer en dakgoot schoonhouden is voldoende.

Dakbedekking op plat dak met EPDM

Voor dakbedekking op een plat dak is EPDM ideaal, omdat het eenvoudig zelf te leggen is. Het folie wordt vastgemaakt met een speciale lijm. Er is EPDM contactlijm waarmee de randen worden geplakt. Dan is er de EPDM hechtlijm om de naden mee te plakken en EPDM kit voor het plakken op horizontale en verticale oppervlaktes.

EPDM dakbedekking bestellen

Je kunt bij ons online EPDM folie bestellen en de bijbehorende EPDM contactlijm, hechtlijm en kit. Voor het afvoeren van water hebben wij ook een onderuitloop of stadsuitloop in verschillende maten.

Vragen over EPDM dakbedekking?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van EPDM dakbedekking? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestigingen.

Zoek je een andere soort dakbedekking of dakafwerking? Bekijk dan ook ons assortiment:

Golfplaten

Dakpanplaten

Polycarbonaat platen

Dakrandafwerking

Hemelwaterafvoer