close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afmeting (HxB):
  1. 50x50 cm 5 producten
  2. 100x100 cm 6 producten
Gewenste afwerking:
  1. Geschaafd 4 producten
  2. Frans profiel | geen profiel 1 product
  3. Ribbelprofiel 6 producten

Vlondertegels

Vlondertegels zijn bij uitstek geschikt als terrastegels, maar ook handig voor het leggen van een vloer op je balkon of dakterras. En wat dacht je van een mooi pad in je tuin? In ons assortiment vind je verschillende soorten vlondertegels, zoals houten terrastegels en composiet terrastegels.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke vlonderplank het beste bij jouw wensen past.

Filteren
close2

13 producten

Filteren
close2

13 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke vlonderplank het beste bij jouw wensen past.

Het voordeel van vlondertegels is dat ze eenvoudig én snel te leggen zijn. Zo heb je dus in korte tijd een mooi terras in je tuin. Daarnaast is de uitstraling van houten tegels warmer dan die van de gebruikelijke stenen terrastegels. En er is genoeg te kiezen, want op onze site vind je verschillende modellen en afmetingen houten terrastegels en onderhoudsvrije composiet terrastegels.

Houten terrastegels

Voor de meest natuurlijke uitstraling zijn houten terrastegels de beste keuze. Wij hebben diverse soorten houten tuintegels van geïmpregneerd hout, hardhout en zelfs bamboe. De bamboe en hardhouten tegels hebben een mooie donkere kleur en zijn bovendien heel duurzaam. De kleuren zullen door weersinvloeden wel vergrijzen, maar met onze onderhoudsproducten kun je ook de originele kleur behouden.

Geïmpregneerde houten tegels zijn wat minder duurzaam, maar ook voordeliger in aanschaf. Als je deze houten tegesl op een overdekt balkon legt, dan gaan ze langer mee dan wanneer je er een pad mee legt middenin de tuin.

De houten tegels passen mooi in een natuurlijke tuin met veel groen, omdat de kleur ook in de loop van de tijd vergrijst. Maar houten tuintegels kunnen ook een mooi contrast vormen in een moderne tuin. Wissel bijvoorbeeld stenen terrastegels af met houten terrastegels voor een mooi effect. Of kies voor een mooi houten terras van vlondertegels met daar omheen grijs grind. Hierdoor vormen de kleuren een contrast en heb je een mooie plek om te zitten in je tuin.

Composiet terrastegels

Stenen terrastegels worden vaak gekozen omdat ze nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Maar onze composiet terrastegels zijn op dat gebied een mooi alternatief! Deze vlondertegels zijn heel duurzaam en hebben geen onderhoud nodig, omdat composiet een combinatie is van houtvezels en kunststofvezels. Composiet terrastegels worden vaak in moderne tuinen toegepast vanwege de modellen in grijs en antraciet. Maar de warme bruine kleuren zijn ook juist heel geschikt voor tuinen met veel groen. 

Vlondertegels leggen

Als je vlondertegels wilt leggen dan is het belangrijk dat de ondergrond waterpas is. Ga je tuintegels leggen op zandgrond, dan kun je het beste eerst anti worteldoek op de grond leggen, zodat er geen onkruid tussen de tegels door kan groeien. Wil je vlondertegels leggen op een balkon dan is worteldoek niet nodig. Vervolgens plaats je de onderliggers op de ondergrond en maak je hier de tuintegels op vast met schroeven. Een aantal soorten vlondertegels in ons assortiment hebben een speciaal kliksysteem waardoor er geen schroeven nodig zijn.

Vlondertegels of vlonderplanken?

Wil je toch liever vlonderplanken om een terras mee te leggen? Bekijk dan ons assortiment vlonderplanken:

Composiet vlonderplanken
Bamboe vlonderplanken
Hardhouten vlonderplanken
Houten vlonderplanken
Douglas vlonderplanken

Vragen over vlondertegels?

Je ziet het: ook voor vlondertegels kun je terecht bij Vandentop Tuinhout! Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag je vragen. Graag tot ziens!