close2
Filteren
Selectie verfijnen

Rabatschutting hardhout

De hardhouten rabatschutting heeft een prachtige donkere kleur die zorgt voor een warme uitstraling. Een ander voordeel van rabatschuttingen is dat ze helemaal dicht zijn, waar jij geniet van volledige privacy in je tuin. Je hebt de keuze uit een rabatschutting van hardhout met gleufpalen dat een meer natuurlijke look heeft. Juist op zoek naar een stoer accent? Kies dan voor onze antraciet of zilverkleurige schuttingpalen.

Hieronder vind je alle producten waarmee je een hardhouten rabat schutting met hardhouten gleufpalen of aluminium palen kunt plaatsen. Kies voor gemak door een Velufence tuinscherm te bestellen. Deze zijn beschikbaar in diverse afmetingen. Heb je een lage schutting nodig? Bestel dan de zelfbouw onderdelen. 

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

6 producten

Filteren
close2

6 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.


Hardhouten gleufpalen

De naam zegt het eigenlijk al: een gleufpaal van hardhout heeft een gleuf over de lengte van de paal. Hier kun je de hardhouten rabatdelen eenvoudig in schuiven. Het grote voordeel van de hardhouten gleufpalen is het gemak en het feit dat er verder geen bevestigingsmateriaal nodig is. Bovendien kan hardhout goed tegen vocht, waardoor een hardhouten gleufpaal prima in de grond geplaatst kan worden. Verstevigen met snelbeton is wel aan te raden als je zeker wilt zijn dat de rabat schutting goed blijft staan.

Hardhouten rabatdelen

De hardhouten rabatdelen in ons assortiment hebben een kopmaat van ongeveer 2,1x14,5 cm. Daarnaast hebben deze planken een zogenaamde 'veer' aan de bovenkant en een 'groef' aan de onderkant, waardoor de planken mooi in elkaar vallen. Op deze manier ben je verzekerd van een dichte schutting of wand. 

Daarnaast is hardhout een duurzame houtsoort die vaak gemiddeld 20 tot 25 jaar meegaat. Het heeft een warme kleur die mooi vergrijst. Wil je dat liever niet? Dan kun je er ook voor kiezen de planken te onderhouden met bankirai olie, hierdoor behoud je de originele donkere kleur van de planken.

Rabat schutting met hardhouten rabatdelen plaatsen

We helpen je graag om je schutting te plaatsen. Hieronder vertellen we je wat er nodig is voor een hardhouten rabatschutting. Voor hulp of advies kun je ons uiteraard ook altijd bellen of mailen.

Rabat schutting hardhout met hardhouten gleufpalen: 

  • Velufence tuinscherm hardhout of losse hardhouten rabatdelen; 
  • Hardhouten gleufpalen; 
  • Betonband; 
  • Betonmortel of speedmix. 

Het hardhouten Velufence tuinscherm is een bouwpakket: je kiest een hoogte voor je schutting en wij leveren dan alle benodigde hardhouten rabatdelen en een bijpassende afdeklat. Natuurlijk kun je ook zelf de losse hardhouten rabatdelen bestellen. In het Velufence tuinscherm zitten hardhouten rabatdelen met een blokhutprofiel die strak op elkaar aansluiten. Er zijn ook andere rabatdelen met een ander profiel en een kleine uitsparing in de plank. Deze sluiten ook op elkaar aan, maar de schutting heeft door de uitsparing een wat minder strakke uitstraling.

In de gleufpalen zit over de gehele lengte een sleuf. De rabatdelen kun je hier eenvoudigweg tussen schuiven. Door het profiel aan beide kanten passen de planken precies in elkaar en vormen ze een zichtdichte schutting, je hebt dus meteen privacy in je tuin!

 

Met de afdeklat werk je de bovenkant van de schutting af. Het voordeel van deze lat is dat er geen regenwater op de hardhouten rabatdelen blijft staan en dat is beter voor de levensduur van het hout.
Bij het Velufence tuinscherm wordt de afdeklat standaard meegeleverd. Als je losse rabatdelen bestelt, raden we je aan om ook een afdeklat mee te bestellen.

Met de betonband ondersteun je de schutting, zodat deze recht en stevig blijft staan. Voor optimale stevigheid adviseren we om de houten palen ook in de grond vast te zetten met beton.

Hardhouten rabat schutting met aluminium palen: 

  • Velufence tuinscherm voor aluminium palen; 
  • Aluminium palen; 
  • Zelftappende montageschroeven; 
  • Dakpanplaatschroeven; 
  • Betonband; 
  • Betonmortel of speedmix. 

De natuurlijke uitstraling van hardhout vormt een mooi contrast met de moderne uitstraling van de antracietkleurige aluminium schuttingpalen. Hierdoor krijg je een natuurlijke schutting met stoer accent. 

Het Velufence tuinscherm voor aluminium palen is een bouwpakket met losse rabatdelen van hardhout, aluminium u-profielen en een hardhouten afdeklat. De schroeven en aluminium palen moet je zelf nog bestellen. In de beschrijving bij de tuinschermen vind je alle informatie over welke bevestigingsmaterialen er precies nodig zijn en waar je deze vindt op onze website. Je kunt ze dan eenvoudig aan je bestelling toevoegen.

Met de zelftappende montageschroeven maak je de u-profielen vast aan de aluminium palen. In de profielen kunnen de hardhouten rabatdelen geschoven worden. Maak het eerste rabatdeel vast en schuif de andere rabatplanken vervolgens in de profielen zodat je ze op elkaar stapelt. Op de bovenste plank komt de afdeklat, die ervoor zorgt dat er geen regenwater op de schutting blijft staan en dat is gunstig voor de levensduur van het hout.

Een stevige constructie is belangrijk bij een tuinafscheiding. Daarom raden we je aan om onder de schuttingdelen een betonband aan te brengen. De schutting blijft dan goed en recht staan. Om ook de palen stevig vast te zetten, raden we aan om ze met betonmortel of speedmix te plaatsen.