close2

Geïmpregneerde palen

Met onze geïmpregneerde grenen palen zet je voordelig een mooie schutting of pergola in je tuin. De palen zijn verkrijgbaar in diverse kopmaten en lengtes. Voor een schutting adviseren wij een kopmaat van 6,8x6,8 cm of 8,8x8,8 cm. Ga je een wat zwaardere constructie bouwen dan is de kopmaat 12x12 cm aan te raden.

Voor een schutting van rabatdelen hebben wij ook speciale geïmpregneerde palen met sleuf. De losse rabatplanken schuif je in de sleuven en zo bouw je de schutting eenvoudig op tot de gewenste hoogte.

Filteren
close2

5 producten

Filteren
close2

5 producten

Schutting plaatsen met geïmpregneerde grenen palen

Als u een schutting gaat plaatsen met geïmpregneerde palen, dan moeten de palen voor een derde in de grond gezet worden. Dit zorgt ervoor dat uw schutting stevig genoeg is en tegen een stootje kan. Voor een schutting van 2 meter hoog heb je dus palen van minimaal 3 meter nodig. Om de geïmpregneerde grenen palen te beschermen tegen rotten, kun je deze het beste in de grond plaatsen met snelbeton of postsavers. Andere mogelijkheden voor het plaatsen van geïmpregneerde palen zijn paalhouders en grondankers.

Voor het plaatsen van geïmpregneerde palen hebben wij uiteraard ook het juiste bevestigingsmateriaal in ons assortiment.

 

Onderhoud geïmpregneerde palen

Voor het behoud van de levensduur hebben de palen van geïmpregneerd hout in principe geen onderhoud nodig. Door weersinvloeden zal de kleur van de palen wel vergrijzen in de loop van de tijd. Om dit te voorkomen, ku je de geïmpregneerde palen behandelen met een lazuur of beits.

Vragen over geïmpregneerde palen?

Wil je advies over geïmpregneerde palen of andere producten? Bel of mail ons dan gerust. Bekijk hier onze contactgegevens.

Je bent ook altijd welkom voor persoonlijk advies bij onze vestigingen!

Bekijk ook onze andere producten van geïmpregneerd hout:

Geïmpregneerde planken

Geïmpregneerde balken

Geïmpregneerd rondhout