close2

Zwart douglas hout

Douglas hout staat bekend om zijn warme roze-achtige kleur die door weersinvloeden na verloop van tijd vergrijst, maar wanneer je een andere uitstraling wil in de tuin, kan je ook kiezen voor zwart douglas hout! Douglas is namelijk een veelzijdige houtsoort, waardoor je het voor veel verschillende tuinprojecten kan gebruiken. Zeker in een moderne tuin is het zwart gespoten douglas hout een prachtige optie, aangezien het een stoere, strakke uitstraling geeft aan de tuin. Ga je bijvoorbeeld bezig met een zwarte schutting? Dan zijn zwarte douglas planken of douglas zwart Zweeds rabat prachtige opties! Of maak jouw tuin helemaal stijlvol af met een pergola van zwarte douglas balken. Benieuwd naar meer mogelijkheden met zwart douglas hout? Lees hieronder verder of bekijk de producten in ons assortiment!

Filteren
close2

2 producten

Filteren
close2

2 producten

Zwarte douglas planken

Als je een zwarte schutting in de tuin wil plaatsen, kan je kiezen voor kant-en-klare tuinschermen, of zet deze zelf in elkaar met zwarte schuttingplanken van douglas hout! Hierdoor heb je veel vrijheid in hoe de zwarte douglas schutting eruit komt te zien, zoals de hoeveelheid doorkijk, de afmeting en uitstraling, en heb je een prachtige houten schutting helemaal naar eigen wens! Het zwarte douglas hout past goed in een natuurlijke tuin met veel groen, dit zorgt namelijk voor een mooie kleurencombinatie en laat het groen in de tuin er net wat meer uitspringen.

Heb je een overkapping in de tuin? Gebruik dan zwarte douglas planken om wanden te maken en de tuinoverkapping helemaal af te maken! Hierdoor zit je heerlijk uit de wind en geniet je nog langer van jouw overkapping in de tuin. Naast rechte planken kan je kiezen voor douglas zwart Zweeds rabat. Met deze planken zet je gemakkelijk een stijlvolle schutting of wand in elkaar, omdat de zwarte douglas rabat planken aan één kan voorzien zijn van een uitsparing! Hierdoor ontstaat er een prachtig potdekseleffect en monteer je het douglas zwart rabat gemakkelijk op elkaar.

Douglas overkapping zwart

Zwart douglas hout is perfect te gebruiken voor een overkapping! Zet een stevige basis neer met staanders van bijvoorbeeld zwarte douglas palen van 15x15 cm. Deze zwarte palen zijn fijnbezaagd, wat inhoudt dat het hout een ruwe structuur blijft houden. In combinatie met de zwarte kleur zorgt dit voor een stevige en robuuste uitstraling van de overkapping! Naast de palen heb je balken nodig en ook hier kan je zwarte douglas balken voor gebruiken. Door zwarte douglas balken te gebruiken als gordingen of spanten van de overkapping, ontstaat er een prachtig, strak geheel.

Hoewel je ervoor kan kiezen om de boeidelen en het dakbeschot ook van zwart douglas hout te maken, is het ook mogelijk om af te wisselen met kleur. Door bijvoorbeeld de boeidelen van blank douglas hout te maken, krijg je een prachtig kleurcontrast met het zwarte douglas hout!

Douglas hout zwart schilderen

Toe aan een nieuwe uitstraling in de tuin? Het is ook mogelijk het douglas hout in jouw tuin zwart te verven! Gebruik hiervoor de speciale zwarte beits voor douglas hout. Ook wanneer jouw zwarte douglas tuinscherm of douglas overkapping zwart is vergrijst door weersomstandigheden is deze zwarte verf geschikt om het zwarte douglas hout bij te werken en opnieuw te voorzien van een prachtige diepzwarte kleur. Daarnaast beschermt deze zwarte beits tegen blauwzwam, schimmels en vocht, zo geniet je extra lang van jouw zwarte douglas hout!

Weet jij al wat je gaat doen met zwart douglas hout in de tuin? Bekijk ons assortiment hierboven of neem contact op met een van onze medewerkers om alle mogelijkheden te bespreken. Onze contactgegevens vind je hier. Ook voor ander zwart hout ben je bij Vandentop Tuinhout aan het goede adres!