close2

Rabatdelen

Met douglas rabatdelen kun je zelf een mooie schutting of wand maken. Van een strakke wand tot een landelijke schutting van Zweedse rabatdelen: door de keuze uit verschillende profielen kun je zelf de stijl kiezen. Het grote voordeel aan een rabatdeel is dat de planken voorzien zijn van een mes en groef. Hiermee vallen de rabatdelen mooi in elkaar, zodat je  gemakkelijk een zichtdichte schutting of een strakke gevel maakt!

Filteren
close2

Toont 1-18 van 25 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 25 producten

Douglas rabatdelen

Wil je een stevige schutting of wand in een overkapping plaatsen? Dan zijn douglas rabatdelen heel geschikt! Een populaire keuze is een schutting of wand van halfhout douglas rabatdelen. Deze planken overlappen elkaar met ongeveer 2 cm waardoor je een mooie zichtdichte schutting neerzet en het geheel na montage stevig in elkaar zit. Bovendien zijn halfhouts rabatdelen ook geschikt om verticaal te plaatsen.

Zweedse rabatdelen en andere profielen

Naast het halfhouts profiel zijn er ook rabatdelen met een Zweeds rabat profiel. Deze planken vallen over elkaar, wat zorgt voor een potdeksel-effect. In ons assortiment vind je ook nog het blokhutprofiel waarbij de planken in elkaar vallen en daardoor een rechte strakke wand vormen. Wil je toch meer afwisseling dan kun je nog kiezen uit het overhangend rabatprofiel en Rhombusprofiel. Overhangend rabat heeft een uitsparing aan een zijde van het rabatdeel, waardoor de schutting of wand niet helemaal strak is. Het Rhombus profiel heeft een uitsparing in het midden van de plank. Dit zorgt voor mooie horizontale lijnen in de wand of schutting.

Rabatdelen zwart

Momenteel is zwart douglashout een populaire keuze en je kunt onze rabatdelen dan ook uiteraard in deze kleur bestellen. Zo wordt er vaak gekozen voor zwart Zweeds rabat of zwart halfhouts rabat, zoals bij dit project! Maar ook de kleuren bruin, antraciet, lichtgrijs en wit zijn mogelijk. En uiteraard zijn blanke Douglas rabatdelen en geïmpregneerde rabatdelen ook leverbaar.

Heb je een andere kleur in gedachten? Neem dan gerust even contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Kunststof rabatdelen

Op zoek naar een onderhoudsvrije rabatschutting die lang meegaat? Kies dan voor composiet of kunststof rabatdelen! Kunststof rabat is net als onze houten rabatdelen gemakkelijk te bevestigen en beschikbaar in verschillende kleuren en profielen. Bekijk ons assortiment kunststof en composiet rabatdelen hier.

Veelgestelde vragen over douglas rabatdelen

Wil je meer weten over rabatdelen? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe bevestig je rabatdelen?

Het grote voordeel aan rabatdelen is dat de planken voorzien zijn van een messing- en groefverbinding. Hierdoor bevestig je de rabatdelen gemakkelijk door ze op elkaar te leggen. Wel moeten de planken stevig vastzitten, wat je doet door ze aan een houten regelwerk te monteren met RVS gevelschroeven of bolkop rolnagels. Hierbij begin je bij het onderste rabatdeel en stapel je de volgende plank hierboven op. Let op: plaats houten rabatdelen niet te strak op elkaar, zodat er ruimte is voor het hout om te werken.

Hoe zet je Zweeds rabatdelen vast?

Zweeds rabat bevestig je op dezelfde manier als andere rabatdelen. Aangezien de potdekselplanken een verloop in dikte hebben, is het wel belangrijk het rabatdeel aan de dikke kant vast te schroeven.

Welke schroeven gebruik je voor rabatdelen?

Houten rabatdelen kun je het beste aan het regelwerk bevestigen met RVS gevelschroeven. Deze schroeven zijn namelijk erg stevig en je voorkomt dat er vlekken op het hout ontstaan. Monteer je de houten rabatdelen liever met een tacker of hamer? Gebruik dan RVS ringnagels of nagels met bolle kop.

Andere vragen over douglas rabatdelen?

Je kunt al je vragen over douglas rabatdelen gerust stellen aan onze medewerkers via de mail of telefonisch. Bekijk hier onze contactgegevens.

Wil je liever producten in het echt bekijken? Dat kan! Je bent van harte welkom op onze vestiging aan de Wesselseweg 46 in Barneveld. Wil je een specifiek product bekijken? Dan is het handig om even van tevoren te informeren of het op voorraad is. Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere producten van douglashout:

Douglas planken

Douglas palen

Douglas balken

Douglas Zweeds rabat