close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afmeting (HxB):
  1. 10x10 cm 2 producten
Gewenste lengte:

Betowood schutting

De Betowood schutting is een ontzettend handig systeem! De Betowood betonpalen hebben een mooie platte bovenkant en de palen zijn voorzien van een sleuf, waar de speciale vuren & douglas bouwpakketten eenvoudig in geschoven kunnen worden. Verder is er geen bevestigingsmateriaal meer nodig. De Betowood betonpalen zijn beschikbaar in de kleuren ongecoat grijs en gecoat antraciet. Hierdoor past de schutting volledig aan op jouw wensen.

Schutting laten plaatsen?

Wil je de Betowood schutting liever laten plaatsen door onze professionele montagecollega’s? Vraag dan een offerte aan via onze montagepagina.

Heb je vragen? 

Heb je vragen over de Betowood schutting? Neem dan gerust contact met ons op! Onze collega's helpen je graag bij het samenstellen van jouw nieuwe Betowood schutting en natuurlijk ook met andere vragen.  

Filteren
close2

7 producten

Filteren
close2

7 producten

Betowood

Betowood is een bekende hout beton schutting die vrij snel opgebouwd kan worden. Deze speciale betonpalen zijn voorzien van een gleuf over de hele lengte van de paal, waar de Betowood schermen in geplaatst kunnen worden. Daarnaast staat de Betowood schutting bekend om zijn stevigheid. Door de betonpalen in de grond te verankeren met betonmortel of speedmix, ben je verzekerd van een schutting die ook tijdens een storm stevig blijft staan.  

Een Betowood schutting plaatsen is relatief eenvoudig. Je hebt in ieder geval het volgende nodig:

Betowood betonpalen

De Betowood betonpalen zijn beschikbaar in:

Doordat de antracietkleurige palen gecoat zijn, blijft de mooie donkere kleur beter behouden. Daarnaast vallen krassen en dergelijken minder op.

Daarnaast zijn de Betowood betonpalen aan de bovenkant recht afgewerkt, wat zorgt voor een strakke afwerking van de schutting.

Voor het plaatsen van de palen maak je eerste een gat in de grond met een grondboor. Hier plaats je de betonpaal in met snelbeton of betonmortel. Hierdoor staat de paal stevig in de grond.

Na het plaatsen van de palen schuif je een betonplaat ertussen, onderin de palen zit een extra breed deel waar de speciale betonplaten tussen passen. Het beton zorgt ervoor dat het hout van het tuinscherm niet in aanraking komt met vocht uit de grond en dat is gunstig voor de levensduur ervan.

Betowood schermen

Er is ook keuze uit verschillende soorten Betowood schermen, namelijk:

Deze schermen bestaan uit losse rabatdelen en een afdeklat om het geheel mooi af te werken. Daarnaast zorgt de afdeklat ervoor dat er geen water op de rabatdelen blijft staan, wat de levensduur weer ten gunste komt.

Je kunt nu de rabatdelen in de sleuven van de palen schuiven. Door het profiel aan de zijkant van de planken sluiten deze precies op elkaar aan. Je hebt dus verder geen bevestigingsmateriaal nodig en het vormt meteen een zichtdichte schutting.

De zogenaamde Betowood schermen zijn beschikbaar in twee houtsoorten: vuren & douglashout. De vurenhouten schermen zijn groen geïmpregneerd wat zorgt voor een groen tintje. Houdt er wel rekening mee dat het scherm na verloop van tijd vergrijst.  

De douglashouten Betowood schermen zijn dan weer beschikbaar in drie soorten: blank, groen geïmpregneerd en kleurloos geïmpregneerd. Het impregneren zorgt ervoor dat de planken langer mee gaat. Ook zorgt de het bij het groen impregneren voor een kleurtje. Blank douglashout staat bekend om de warme kleur die het van nature heeft. Om deze kleur te behouden kan je de schermen behandelen met Remmers HK lazuur. Of laat het hout mooi vergrijzen.

Betowood schutting zwart

Gaat je voorkeur uit naar een mooie zwarte schutting? Goed nieuws! Het is namelijk ook mogelijk om een prachtige zwarte Betwood schutting te maken! Ons advies is om in dat geval te kiezen voor het blank douglas Betowood scherm. Vervolgens kan je voordat de schutting geplaatst wordt de rabatdelen en de afdeklat behandelen met Remmers zwarte verf die je ook in ons assortiment kunt vinden. Het voordeel van deze verf in combinatie met het de douglas rabatdelen is dat de mooie ‘vlam’ in het douglashout behouden blijft.