close2

Lage schuttingen

Een lage schutting in je voortuin plaatsen is een goed idee. Je maakt de tuin mooier en het is praktisch. In ons assortiment vind je verschillende mogelijkheden voor lage schuttingen en tuinhekken.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 24 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 24 producten

Voortuin schutting

Een schutting in de voortuin is vaak laag omdat het prettig is dat je ook nog zicht hebt op bijvoorbeeld de straat. Als je kiest voor een hoge schutting in je voortuin, dan kun je alleen de tuin zien. Wil je juist wel een hoge schutting? Bekijk dan ons assortiment schuttingen.

Wil je graag een lage schutting in je voortuin, dan zijn er verschillende opties. Je kunt denken aan houten tuinschermen. Een groot deel van ons assortiment tuinschermen is namelijk ook leverbaar in lage afmetingen zoals 90 cm of 1 meter. Zo plaats je een praktische erfafscheiding rondom je voortuin die er ook heel mooi uitziet. En het voordeel is dat je kunt kiezen uit verschillende soorten doorkijk, waardoor je ook zelf kunt bepalen hoeveel privacy de lage schutting biedt.

Soorten lage schuttingen

Wil je graag een lage schutting in je voortuin met een natuurlijke uitstraling, dan is een lage houten schutting de juiste keuze. Er zijn schermen van geïmpregneerd hout die voordelig in aanschaf zijn, deze hebben een lichte kleur met neutrale uitstraling die bij elke soort tuin past. Daarnaast zijn er lage tuinschermen van douglas hout, deze houtsoort is wat robuuster en vergrijst prachtig. Hardhouten schuttingen zijn van nature duurzamer dan de andere houtsoorten en hebben een mooie warme kleur die goed past bij natuurlijke tuinen. Van alle houten schuttingen vergrijst de kleur door weersinvloeden. Dat betekent niet dat ze minder lang meegaan, het is een natuurlijke eigenschap van hout. Ben je fan van de originele kleur van het hout, dan raden we je aan om het te behandelen met bijvoorbeeld buitenbeits.

Tuinhek voortuin

Naast een lage schutting kun je in je voortuin ook kiezen voor een tuinhek of houten hekwerk. Ook dat heeft een mooie natuurlijke uitstraling en tuinhekken hebben meer doorkijk, waardoor je tuin een open karakter krijgt. Een houten tuinhek beschermt je tuin niet echt, maar is vooral handig als erfafscheiding en het maakt je tuin net even wat mooier.

Tuinhek beton

Als tuinafscheiding in de voortuin wordt ook vaak gekozen voor een tuinhek van beton. Dit heeft een stoere uitstraling en het hek is volledig dicht, waardoor het de voortuin beschermt. Beton heeft een moderne uitstraling door de grijze kleur en je hebt er lang plezier van, omdat het niet gevoelig is voor vocht. Een houten lage schutting zal sneller vergaan dan een betonnen lage schutting.

Metalen hekwerk

Een praktische lage tuinafscheiding is ons metalen tuinhek van dubbelstaafmat. Dit is stevig hekwerk, wat bijvoorbeeld handig is als huisdieren of kinderen binnen de tuin moeten blijven. Het voordeel is dat je er wel doorheen kunt kijken, waardoor je geen opgesloten gevoel hebt. Hierdoor kun je ook prima een wat hoger hek in je voortuin plaatsen, omdat het uitzicht behouden blijft. En het grote voordeel van metaal is dat het langer meegaat dan hout waardoor je er langer mee kunt doen.

Lage schutting in je voortuin plaatsen

Een lage schutting plaatsen in je voortuin is vaak eenvoudiger dan een hoge schutting neerzetten. Zie je het toch niet zo zitten om zelf met een lage schutting of tuinhek aan de slag te gaan? Neem dan gerust contact met ons op! Met onze montageservice helpen we je graag en zetten onze professionele monteurs vakkundig een mooie lage schutting in je voortuin.

Schutting 150 hoog

Vind je een schutting van 90 cm toch te laag? Je kunt ook kiezen voor een hogere schutting,  bijvoorbeeld een schutting van 150 cm hoog. Dit is ook nog een lage schutting, maar biedt meer privacy, vooral als je kiest voor een tuinscherm met veel planken en dus weinig doorkijk. Wil je graag een schutting van 150 cm hoog? Bekijk dan ons assortiment tuinschermen en filter op de hoogte van 150 cm om te zien uit welke tuinschermen je kunt kiezen.

Heb je nog vragen over onze producten of wil je graag advies over lage schuttingen? Neem dan gerust contact met ons op. En je bent ook altijd welkom bij een van onze vestigingen voor persoonlijk advies, we helpen je graag!