close2

Schapenhekken

Geef je tuin een landelijke uitstraling met onze mooie schapenhekken. Dit kastanje hekwerk heeft bovendien een lange levensduur en onderhoud is niet nodig. Van nature is kastanjehout goed bestand tegen vocht en schimmel waardoor het ook zonder onderhoud lang meegaat.

Het schapenhek is heel geschikt als tuinhek, maar ook voor andere doeleinden. Zo wordt kastanje hekwerk in de Nederlandse duinen gebruikt om stuifzand op te slaan en hebben monumentale gebouwen en boerderijen vaak kastanje hekwerk als erfafscheiding.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 19 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 19 producten

Engels hekwerk

In ons assortiment vind je verschillende varianten schapenhekken, waaronder het zogenaamde Engelse hekwerk. Deze uitvoering van het schapenhek is vrij grof doordat de punten van de kastanje latten met een kapmes zijn gevormd. De vorm van de punten is daardoor grillig en dat zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Daarnaast kun je bij het Engels hekwerk kiezen uit diverse latafstanden, dat is de ruimte van de opening tussen de kastanje latten van het hek. Er is Engels hekwerk met een latafstand van 4 tot 5 cm en Engels schapenhek latafstand 8 tot 9 cm verkrijgbaar.

Frans hekwerk

Naast het Engelse hekwerk hebben wij ook zogenaamd Frans hekwerk. Hiervan zijn de punten zorgvuldiger gevormd met een schaaf, waardoor het hek net een wat strakkere uitstraling heeft dan Engels hekwerk.

De grillige vorm van de kastanje latten zorgt voor een natuurlijke uitstraling die nog mooier wordt als het kastanjehout op den duur vergrijst.

Kastanje palen en bevestigingsmateriaal

Ook voor het plaatsen van een schapenhek vind je bij ons het juiste materiaal. Wij hebben diverse afmetingen kastanje palen om uw kastanje hekwerk stevig neer te zetten. En met de speciale draadkrammen maak je het hek eenvoudig goed vast aan de palen.

Levensduur schapenhek

Een schapenhek is gemaakt van kastanjehout en dat is van nature heel duurzaam. Het heeft dan ook geen onderhoud nodig en gemiddeld gaat een kastanje hekwerk 15 tot 20 jaar mee. In de loop van de tijd zal de kleur van het hout wel gaan vergrijzen, maar dat heeft geen invloed op de levensduur.

Vragen over schapenhekken?

Ook voor schapenhekken ben je dus bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En je bent uiteraard ook altijd welkom bij onze vestigingen. Onder het genot van een kop koffie beantwoorden we graag je vragen en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin om je voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere tuinhekken:

Houten tuinhekken

Betonnen tuinhekken

Tuinhek poorten