close2

Vlonderplanken

Een steiger aan het water of sfeervol terras tussen het groen: een houten vlonder is altijd een goed idee! Bij Vandentop Tuinhout vind je vlonderplanken van verschillende materialen, zoals hout en composiet. Speciaal voor balkons hebben we ook mooie vlondertegels. En heb je een klein budget, bekijk dan zeker ook eens onze vlonderplanken aanbiedingen. Twijfel je over het soort vlonderplank? Neem dan gerust contact met ons op voor advies of kom langs in onze showtuin.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke vlonderplank het beste bij jouw wensen past.

Composiet vlonderplanken
Composiet vlonderplanken

Onderhoudsarme & kleurvaste vlonderplanken met een levensduur van 15-20 jaar. 

Bekijk categorie Bekijk
Hardhouten vlonderplanken
Hardhouten vlonderplanken

Houten vlonderplanken met een warme uitstraling en een gemiddelde levensduur van 15-20 jaar. 

Bekijk categorie Bekijk
Padoek vlonderplanken
Padoek vlonderplanken

Vlonderplanken die verkleuren van felrood naar prachtig zwart/bruin en een lange levensduur van 20-25 jaar. 

Bekijk categorie Bekijk
Douglas vlonderplanken
Douglas vlonderplanken

Onbehandelde, groen of bruin geïmpregneerde vlonderplanken met een levensduur van 10-15 jaar. 

Bekijk categorie Bekijk
Bamboe vlonderplanken
Bamboe vlonderplanken

Natuurlijke vlonderplanken dat twee keer per jaar onderhoud nodig heeft, levensduur van 25-30 jaar. 

Bekijk categorie Bekijk
Houten vlonderplanken
Houten vlonderplanken

Groen geïmpregneerde grenen & vuren vlonderplanken, levensduur: 10-15 jaar. 

Bekijk categorie Bekijk
Vlondertegels
Vlondertegels

Hardhouten, houten en composiet vlondertegels in handzame formaten voor eenvoudige montage. 

Bekijk categorie Bekijk
Bevestigingsmateriaal
Bevestigingsmateriaal

Bekijk de onderliggers, funderingspalen, schroeven & clips voor het bevestigen van de vlonderplanken & tegels. 

Bekijk categorie Bekijk

Vlonderplanken zijn er in ontzettend veel verschillende vormen en maten.Composiet vlonderplanken worden de laatste tijd erg vaak toegepast, aangezien ze bijna niet werken en vrijwel kleurvast zijn. Het is een sterke materiaalsoort die ook nog eens lang meegaat en zelfs geleverd kan worden met een mooie natuurgetrouwe houtstructuur. Heb je liever een natuurlijke écht houten vlonder? Dan kun je kiezen voor een vlonder vanhardhouten vlonderplanken, douglas vlonderplanken of terrasplanken van grenen vuren. Voor een échte eyecatcher zijn bamboe vlonderplanken een aanrader. Je kunt de vlonderplanken los bestellen, maar vlonder totaalpakketten zijn ook mogelijk.

En zoek je een eenvoudige manier om een houten terras aan te leggen in de tuin of op je balkon? Denk dan eens aan vlondertegels!

Naast de verschillende soorten terrasplanken vind je op onze website ook alle andere materialen die je nodig hebt om een mooi houten vlonder of houten terras aan te leggen.

Composiet vlonderplanken

Wil je liever geen tijd kwijt zijn aan onderhoud van je vlonder? Dan zijn composiet terrasplanken dé oplossing! Composiet is een onderhoudsvrij materiaal dat alleen af en toe een schoonmaakbeurt nodig heeft. Er zijn veel verschillende composiet terrasplanken verkrijgbaar. Van modern grijs met een ribbel tot bruine planken met een natuurgetrouwe houtnerf.

Composiet vlonderplanken zijn niet hetzelfde als kunststof vlonderplanken, want composiet is een combinatie van houtvezel en kunststofvezel. Dat maakt het sterk en duurzaam, maar zorgt ook voor een natuurlijke uitstraling.

Hardhouten vlonderplanken

Vlonderplanken van hardhout zijn al jaren een populaire keuze. Het is een duurzame houtsoort die wel 15 tot 20 jaar meegaat. Bovendien staat hardhout bekend om de mooie, warme kleur die zorgt voor een prachtige vlonder met een natuurlijke uitstraling. En omdat hardhout goed tegen vocht kan, zijn deze terrasplanken zeer geschikt voor een hardhouten vlonder aan het water. Maar ook voor een hardhouten terras in de tuin. Door de mooie kleur past het bij iedere soort tuin, zeker ook als je een strakke en moderne tuin hebt. Hardhout kan dan juist een mooi natuurlijk accent zijn bij donkere kleuren en stenen elementen.

Voor padouk vlonderplanken kan je ook bij ons terecht. Deze houtsoort heeft een mooie exclusieve uitstraling, waarmee je een prachtige moderne vlonder maakt. Zeker omdat padouk vlonderplanken bevestigd kunnen worden met speciale clips in plaats van vlonderschroeven, waardoor je het bevestigingsmateriaal bijna niet ziet. Wat nog meer opvallend is aan padouk: de vlonderplanken zijn van nature felrood van kleur! Dit verandert echter snel naar een mooie zilvergrijze tint, wat voor de luxe uitstraling zorgt. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk onze uitgelichte projecten padouk vlonder & schutting en strakke tuin met padoek & zwart hout op onze blog pagina!

Bamboe vlonderplanken

Eigenlijk is bamboe een grassoort, maar verwerkt tot planken lijkt het op hout. De donkere kleur en zichtbare ‘knopen’ geven de planken een exclusieve en luxe uitstraling. De warme uitstraling combineert vooral goed met groene beplanting. Bamboe terrasplanken zijn zeer duurzaam en geschikt voor allerlei toepassingen, zoals een vlonderterras in de tuin, maar je kunt ook denken aan het leggen van een bamboe vloer in een serre. Zo heb je een mooi natuurlijke overgang van binnen naar buiten.

Douglas vlonderplanken

Vlonderplanken van douglashout hebben een mooie warme kleur die na verloop van tijd vergrijst. Ook hebben we geïmpregneerde douglas vlonderplanken in ons assortiment, waarbij je kan kiezen voor groene of bruine planken. Deze terrasplanken zijn onder meer geschikt als vloer onder een veranda of overkapping.

Houten vlonderplanken

Geïmpregneerde vlonderplanken zijn een voordelige keuze voor een mooie vloer op een balkon of onder een veranda. De levensduur is wat minder lang dan de terrasplanken van hardhout, omdat hardhout beter tegen vocht kan. Maar als je geïmpregneerde planken goed onderhoudt met bijvoorbeeld beits dan blijven ze ook langer in goede conditie.

Vlondertegels

Naast terrasplanken hebben wij ook vlondertegels in het assortiment. Fraaie tuintegels van hout of composiet, waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig een mooi pad in de tuin aanlegt. Ook voor een dakterras of balkonvloer zijn vlondertegels heel geschikt.

Vlonder leggen

Ga je een terras of vlonder aanleggen met onze vlonderplanken? Dan heb je naast de terrasplanken ook andere materialen nodig. Denk aan onderliggers en schroeven. Uiteraard kun je ook daarvoor bij ons terecht! Bij de bevestigingsmaterialen voor vlonders vind je onder meer diverse onderliggers van azobe hout, schroeven en bevestigingsclips. Meer informatie over het aanleggen van een vlonder vind je in deze blog!

Zie je het niet zitten om zelf een vlonder te leggen? Wij nemen je het werk graag uit handen met onze montageservice. Een team van professionele monteurs leggen dan een mooie vlonder. Lees hier meer over de montageservice en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Vlonderplanken kopen

Het kopen van vlonderplanken kan eenvoudig online via onze website. Je vindt alle informatie over de afmetingen en materiaaleigenschappen bij de producten. En wist je dat we ook vlonder totaalpakketten per m2 verkopen? We leveren dan alle materialen om een vlonder te leggen voor het aantal m2 dat je opgeeft. Ideaal, want je hoeft zelf niet meer na te denken over de materialen en kunt meteen aan de slag met het leggen van een vlonder. Je vindt de optie voor het bestellen van een m2 totaalpakket op de productpagina van de vlonderplanken.

Heb je een beperkt budget? Bekijk dan ook de vlonderplanken aanbiedingen, deze planken hebben een scherpe prijs waardoor je voor weinig geld een mooie vlonder kunt leggen.

Vragen over vlonderplanken?

Wil je meer weten over onze vlonderplanken of het leggen van een vlonder? Neem gerust even contact met ons op. In onze showtuin in Barneveld hebben we ook een deel van ons assortiment verwerkt, zodat je het materiaal in het echt kan zien. Je bent van harte welkom om langs te komen voor meer informatie en advies. We helpen je graag!