close2

Vlonderplanken

Vlonderplanken zijn er in ontzettend veel verschillende vormen en maten. Composiet vlonderplanken worden de laatste tijd erg vaak toegepast, aangezien ze bijna niet werken en vrijwel kleurvast zijn. Het is een sterk materiaalsoort die ook nog eens lang meegaat en zelfs geleverd kan worden met een mooie natuurgetrouwe houtstructuur. Heb je liever een natuurlijke écht houten vlonder? Dan kun je kiezen voor een vlonder van hardhouten vlonderplanken, douglas vlonderplanken of terrasplanken van grenen vuren. Voor een échte eyecatcher zijn bamboe vlonderplanken een aanrader. En zoek je een eenvoudige manier om een houten terras aan te leggen in de tuin of op je balkon? Denk dan eens aan vlondertegels!

Je ziet het, de keuze aan vlonderplanken is enorm. Bekijk hieronder het complete assortiment. Vind je het lastig om een keuze te maken, dan kan je natuurlijk contact met ons opnemen of kom langs in onze showtuin. We helpen je graag!

Naast de verschillende soorten terrasplanken vindt je op onze website ook alle andere materialen die u nodig heeft om een mooie vlonder of houten terras aan te leggen.

Onze categorieën

Composiet vlonderplanken

Wil je liever geen tijd kwijt zijn aan onderhoud van je vlonder? Dan zijn composiet terrasplanken dé oplossing! Composiet is een onderhoudsvrij materiaal wat alleen af en toe een schoonmaakbeurt nodig heeft. Er zijn veel verschillende composiet terrasplanken verkrijgbaar. Van modern grijs met een ribbel tot bruine planken met een natuurgetrouwe houtnerf.

Hardhouten vlonderplanken

Een populaire keuze zijn terrasplanken van hardhout. Dit is een duurzame houtsoort die 20 tot 25 jaar mee kan gaan. Bovendien heeft hardhout een mooie warme kleur, waardoor je een prachtige vlonder hebt met een natuurlijke uitstraling. Dankzij de duurzaamheid is een hardhouten vlonder heel geschikt voor aan het water, maar ook voor een houten terras in de tuin zijn hardhouten vlonderplanken een goede keuze.

Bamboe vlonderplanken

Eigenlijk is bamboe een grassoort, maar verwerkt tot planken lijkt het op hout. De donkere kleur geeft de planken een luxe uitstraling. Bamboe terrasplanken zijn zeer duurzaam en geschikt voor allerlei toepassingen, zoals een vlonderterras in de tuin. Maar je kunt ook denken aan een vloer binnen in bijvoorbeeld een serre.

Douglas vlonderplanken

Vlonderplanken van douglashout hebben een mooie warme kleur die na verloop van tijd vergrijst. Deze terrasplanken zijn onder meer geschikt als vloer onder een veranda of overkapping.

Houten vlonderplanken

Terrasplanken van geïmpregneerd hout zijn een voordelige keuze voor een mooie vloer op een balkon of onder een veranda.

Vlondertegels

Naast terrasplanken hebben wij ook vlondertegels in het assortiment. Fraaie tuintegels van hout of composiet, waarmee je bijvoorbeeld eenvoudig een mooi pad in de tuin aanlegt. Ook voor een dakterras of balkonvloer zijn vlondertegels heel geschikt.

Vlonder leggen

Ga je een terras of vlonder aanleggen met vlonderplanken? Dan kun je bij ons ook terecht voor het juiste materiaal voor een vlonder leggen zoals onderliggers en schroeven.

Vragen over vlonderplanken?

Je ziet het: ook voor vlonderplanken moet je bij Vandentop Tuinhout zijn! Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag je vragen en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin om je voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!