close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afwerking:
  1. Geschaafd 12 producten
  2. Fijnbezaagd 17 producten

Douglas palen

Zoek je een duurzame en sterke tuinpaal? Bekijk dan ons assortiment douglas palen! Douglas is van nature duurzaam en gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Je kunt bij ons blanke douglas palen bestellen in diverse afmetingen, maar ook geïmpregneerde palen, bruine palen en zwarte douglas palen zijn mogelijk. Heb je een andere kleur of afmeting in gedachten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 30 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 30 producten

Afmetingen douglas palen

Op onze website vind je diverse afmetingen douglas palen. De douglas paal 15x15 cm is een veel gebruikte afmeting. Het is een robuuste paal die vaak toegepast wordt als staander bij een kapschuur of veranda. De douglas paal 15x15 cm is verkrijgbaar in een ruwe en gladgeschaafde variant. De fijnbezaagde, ruwe palen benadrukken het robuuste karakter van het douglas hout. Geschaafde douglas palen zorgen voor een strakker geheel en je hebt bij deze palen minder last van splinters.
Naast de douglaspaal 15x15 cm kun je kiezen uit kopmaten van 5x5 cm tot wel 20x20 cm.

Waar kun je douglas palen voor gebruiken?

Omdat douglashout vrij sterk is, kun je douglas palen voor dragende constructies gebruiken, zoals een overkapping of houten veranda. Maar ook als schuttingpaal is een douglas paal heel geschikt. Ga je een overkapping of veranda bouwen, dan is het wel verstandig om de paal te ondersteunen met een betonpoer. Deze vergroot de draagkracht en zorgt ervoor dat de paal iets boven de grond blijft staan. Hierdoor kan er geen vocht in de paal trekken en zal die minder snel gaan rotten.

Als je douglas palen als schuttingpaal gaat gebruiken, dan zijn betonpoeren niet nodig. Het is wel verstandig om de paal op een andere manier goed vast te zetten, zoals met snelbeton. Bovendien kun je douglas palen het beste onderaan voorzien van een postsaver om het hout te beschermen tegen vocht uit de grond en rotten te voorkomen.

Douglas schutting maken

Voor het maken van een douglas schutting kun je bij ons ook voor alle andere materialen terecht. Wat dacht je van mooie douglas planken, douglas rabatdelen of douglas Zweeds rabat potdekselplanken? En ook het bevestigingsmateriaal kun je eenvoudig online bestellen, net als de juiste onderhoudsmiddelen om je douglas palen in perfecte conditie te houden.

Kleuren douglas palen

Blank douglashout heeft een mooie roze-achtige kleur. Daarom wordt er vaak voor onze blanke douglas palen gekozen. Deze paal zal overigens wel vergrijzen door weersinvloeden. De vergrijzing is een natuurlijke eigenschap van douglashout en heeft geen invloed op de levensduur ervan.
Wil je graag een andere kleur paal, dan hebben wij ook geïmpregneerde palen, bruine douglas palen en zwarte douglas palen in ons assortiment.

Kwaliteit douglas palen

Onze douglas palen zijn van hoge kwaliteit en extra sterk, omdat ze 4 ex-logs gezaagd zijn. Dat wil zeggen dat er uit één stam vier palen worden gezaagd. Hierdoor zit het hart van het hout slechts voor een deel in de paal en is er minder kans op kromtrekken en scheuren. Overigens zullen er nog altijd wel scheuren voorkomen in douglas palen omdat dit een natuurlijke eigenschap is van het hout. De scheuren hebben geen invloed op de draagkracht en levensduur van de douglas paal.

Vragen over douglas palen?

Kortom: ook voor douglas palen is Vandentop Tuinhout  het juiste adres! En ook met alle vragen of douglas palen of andere producten kun je terecht bij onze medewerkers. We helpen je graag! Bel, mail of kom langs bij onze vestigingen voor een kopje koffie en advies. In onze showtuin kunnen we je bovendien voorbeelden van producten laten zien. Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere producten van douglashout:

Douglas planken

Douglas balken

Douglas Zweeds rabat

Douglas rabatdelen