close2

Zwarte gevelbekleding

Op zoek naar een strakke afwerking van je woning of schuur? Met zwarte gevelbekleding moet dat zeker lukken! De zwarte kleur zorgt voor een moderne uitstraling van het huis. Daarnaast biedt gevelbekleding bescherming aan de gevel en heeft het een isolerende werking, mooi én functioneel dus! In ons assortiment vind je zwarte gevelbekleding van verschillend hout- en materiaalsoorten, zoals douglas hout, thermowood en kunststof. Bekijk ons volledige assortiment zwarte gevelplanken hieronder.

Filteren
close2

6 producten

Filteren
close2

6 producten

Houten zwarte gevelbekleding

Een populaire keuze voor zwarte gevelbekleding is van hout, aangezien dit een natuurlijke én moderne uitstraling aan de gevel geeft. Pas bijvoorbeeld zwarte houten gevelbekleding horizontaal toe met douglas zwart zweeds rabat! Deze planken vallen mooi over elkaar heen door een handige uitsparing in de planken. Hierdoor ontstaat er een potdekseleffect, wat er weer net anders uitziet dan een volledig strakke, rechte gevel. 

Het profiel van zwart Zweeds rabat gevelbekleding zorgt daarbij voor een langere levensduur dan ander zwart hout, aangezien water gemakkelijk van de rabatdelen af kan lopen. Zwart Zweeds rabat is alleen horizontaal toe te passen als gevelbekleding. De horizontale lijnen van de gevelbekleding die daarbij ontstaan leggen de nadruk op de lengte van de woning of schuur, wat een ruimtelijk gevoel geeft. 

Zwarte thermowood gevelbekleding

Een andere mooie manier om de gevel af te werken is met zwart thermisch gemodificeerd hout. Naast dat deze zwart gespoten planken een moderne en luxe uitstraling geven aan de gevel, is dit een duurzame optie. Dit komt doordat de thermische modificatie de samenstelling van het hout verandert en het hierdoor gemiddeld 20 tot 25 jaar meegaat! Deze modificatie passen wij toe op ayous- en vurenhout, aangezien deze houtsoorten onbehandeld niet lang meegaan, vooral wanneer het buiten toegepast wordt. 

Door het hout te behandelen met hitte en stoom is het minder gevoelig voor vocht en insecten zodat de planken beter bestand zijn tegen rot. Nog een voordeel, het thermische modificatie proces zorgt ervoor dat vocht uit het hout trekt, waardoor de planken licht van gewicht zijn! Hierdoor zijn ze perfect toe te passen als gevelbekleding. Daarnaast kan je veel kanten op met zwarte thermowood gevelbekleding, aangezien er verschillende profielen beschikbaar zijn, zoals een double of triple profiel die zorgen voor een strak lijnenspel. Of ga voor een klassieke gevel door brede channelsiding planken verticaal toe te passen op de gevel.

Zwarte gevel van kunststof

Liever een onderhoudsvrije gevel? Dan zijn kunststof planken een goede keuze! De zwarte gevelplanken van kunststof in ons assortiment zijn voorzien van een houtnerf, waardoor deze toch een natuurlijke houten uitstraling hebben. Daarnaast heb je lang plezier van een zwarte kunststof gevel, aangezien de rabatdelen net als het thermisch gemodificeerde hout gemiddeld 20 tot 25 jaar meegaan. Groot voordeel aan zwarte rabat planken van kunststof is dat de kleur goed behouden wordt, terwijl zwart hout naar verloop van tijd door weersomstandigheden vergrijst. Daarbij zijn de planken gemakkelijk tegen de gevel te plaatsen met een regelwerk van houten panlatten en geniet je snel van een prachtige zwarte gevel. 

Welke zwarte gevelbekleding is voor mij?

In ons assortiment hebben we een breed aanbod aan zwarte gevelbekleding, zodat je helemaal op jouw manier de gevel van jouw woning of schuur strak en modern afwerkt. Zoek je een specifieke materiaalsoort of afmeting die niet op onze site staat? Of wil je meer weten over de verschillende houtsoorten en hoe deze zijn verwerkt? Bel of mail gerust voor meer informatie of advies voor jouw tuin. Ook kun je langskomen bij onze vestiging in Barneveld, waar we de verschillende producten in onze showtuin kunnen laten zien. Zo maakt jij de juiste keuze tussen zwarte houten gevelbekleding, thermisch gemodificeerde zwart houten planken of rabatdelen van zwart kunststof.