close2

Houten palen

Bij Vandentop Tuinhout vind je veel verschillende soorten houten palen. Kies bijvoorbeeld voor hardhouten palen, palen van douglas hout of van kastanje palen voor een robuuste uitstraling. Naast de beschikbare houtsoorten zijn er verschillende kopmaten. Zo zijn tuinpalen van 6,8x6,8 cm goed te gebruiken voor het bevestigen van een schutting en kan je douglas palen van 15x15 cm en groter goed gebruiken voor houtconstructies van bijvoorbeeld overkappingen, veranda’s, tuinhuizen en kapschuren. En ook voor alle lengtes ben je bij ons aan het juiste adres. Houten palen van 60 tot 180 cm en langer bestel je eenvoudig online! 

Bekijk hieronder ons assortiment en selecteer de gewenste materiaalsoort met de filter.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 64 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 64 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.


Douglas palen

Ga je voor stevige, duurzame houten palen in de tuin? Dan zijn douglas palen een goede keuze! Onbehandeld gaat deze houtsoort al 10 tot 15 jaar mee, wat nog langer is wanneer je kiest voor geimpregneerde palen. Naast dat geïmpregneerd hout langer meegaat, is het mogelijk een kleur te geven aan het hout. Ga bijvoorbeeld voor bruin geïmpregneerde douglas tuinpalen voor een mooie natuurlijke uitstraling. Liever een moderne uitstraling? Deze tuinpalen kunnen ook zwart geborsteld worden, wat een diepzwarte kleur aan het hout geeft. Hierdoor zijn ze prachtig toe te passen in een groene tuin of als schuttingpalen met tuinschermen van blank douglas hout.
Douglas palen worden ook wel douglas staanders genoemd, omdat ze ook heel geschikt zijn voor de constructie van een veranda of overkapping.

Kastanje palen

Kastanjehouten palen zijn goed te gebruiken als decoratie in de tuin. Deze tuinpalen hebben een mooie grillige vorm die zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Zeker voor een landelijke tuin is dit een mooie toevoeging. Wil je een kastanje hekwerk in de tuin? Ook dan zijn deze tuinpalen goed toe te passen door het hekwerk aan deze palen te bevestigen. Met een ruime keuze in diameters en lengtes kies je zelf hoe robuust de paal moet zijn en kan je mooi afwisselen tussen verschillende maten voor een gevarieerd effect. Wanneer je op zoek bent naar dikke boompalen kan je kiezen voor kastanje palen met een diameter van 20 tot 25 cm.

Eiken palen

Voor een echt stevige constructie zijn eiken palen ideaal. Eikenhout is erg duurzaam en sterk, waardoor deze tuinpalen goed gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een veranda of overkapping. Wel is het raadzaam om hier een eiken paal met een grote kopmaat voor te gebruiken, zoals 12x12 cm of wanneer de constructie breder dan 4 meter is zelfs palen met een kopmaat van 15x15 of 20x20 cm.

Eikenhout heeft als natuurlijke eigenschap dat het scheurt en licht vervormt. Dit gaat niet ten koste van de stevigheid van het hout en geeft een natuurlijke, rustieke uitstraling aan de palen. Ook kan deze houtsoort na verloop gaan vergrijzen door weersinvloeden. Wil je liever de originele kleur behouden? Behandel het hout dan met beschermingsolie.

Hardhouten palen

Zoek je mooie, stevige schutting palen, dan zijn hardhouten tuinpalen een goede keuze! Hardhout is een erg duurzame materiaalsoort, waardoor de palen lang mee zullen gaan, gemiddeld wel 15 tot 20 jaar. Bij Vandentop Tuinhout hebben we hardhout van de houtsoorten bankirai, azobé en angelim vermelho, die allemaal erg stevig en duurzaam zijn. Wel zijn azobé en angelim vermelho hout de beste soorten aan het water en in de grond, deze hardhout soorten kunnen dan tot wel 25 jaar meegaan. Bankirai hardhout is weer meer geschikt voor toepassing boven de grond.

Schutting palen

Een veelvoorkomende toepassing van houten palen is voor een schutting in de tuin. Hoewel de meeste houten palen wel geschikt zijn om hiervoor te gebruiken, zijn er zeker verschillen tussen de materiaalsoorten, behandeling en maten van tuinpalen in ons assortiment. Hierboven zijn de hardhouten palen en douglas palen al benoemd als goede opties voor schuttingpalen in de tuin. Daarnaast hebben we tuinpalen van geïmpregneerd grenenhout. Deze houtsoort is voordeliger dan andere soorten, maar gaan door het impregneren wel 10 tot 15 jaar mee. Daarbij kan je ook postsavers gebruiken om de paal te beschermen tegen vocht en houtrot, wat de levensduur ten goede komt.

Naast de houtsoort kun je ook nog letten op de afwerking van de palen. Wil je een robuuste uitstraling dan zijn fijnbezaagde tuinpalen een aanrader. Voor een strakker effect kun je het beste voor glad geschaafd kiezen.

En wil je je houten schuttingpalen mooi afwerken, dan zijn paalkappen een goed idee. Je kunt kiezen uit verschillende materiaalsoorten en uitvoeringen. Bovendien hebben paalkappen ook een voordeel: het beschermt de bovenkant van de paal tegen water, wat gunstig is voor de levensduur van het hout.

Tuinpalen

Je kunt houten tuinpalen voor veel toepassingen gebruiken, Denk aan het bouwen van een overkapping. Douglas palen, ook wel douglas staanders genoemd, zijn een populaire keuze voor overkappingen en veranda’s. Maar ook voor de constructie van een pergola zijn tuinpalen heel geschikt. En wat dacht je van het plaatsen van een tuinhek? Hiervoor hebben wij ook kortere palen in ons assortiment bijvoorbeeld van 60 cm.

Meer weten over de verschillende beschikbare houtsoorten? Neem contact op via de mail of bel een van onze medewerkers. Bekijk hier de contactgegevens.