close2

Tuinhout

Welk tuinhout je ook zoekt, je bent bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! Wij zijn specialist in tuinhout en hebben een groot assortiment van producten van diverse houtsoorten zoals hardhout, douglas hout, geïmpregneerd hout, grenen hout, vuren hout, eikenhout en kastanje hout.

Onze categorieën

Tuinhout kopen

Weet je al precies welk hout je nodig hebt? Dan kun je eenvoudig online tuinhout kopen via onze website. Handig, want je kunt ook direct alle andere benodigdheden mee bestellen, zoals ijzerwaren en onderhoudsproducten. Maar ook andere houtbouw-materialen, zoals betonpoeren en dakbedekking. En als je toch bezig bent: kies dan voor bezorging! Wij leveren het tuinhout bij je thuis en je kunt direct aan de slag.

Wat gaat je maken met tuinhout?

De mogelijkheden met tuinhout zijn eindeloos. Bouw een eenvoudige pergola of een tuinhuis met veranda. En wat dacht je van een schutting: met los hout kun je precies de tuinafscheiding maken die bij je smaak past!

De meest populaire soort tuinhout is momenteel douglashout: een duurzame houtsoort die van nature lang meegaat, maar ook erg sterk is. Daarom wordt douglashout vaak gekozen voor het bouwen van een veranda of overkapping. De douglas palen zijn verkrijgbaar in verschillende kopmaten en lengtes en zijn erg geschikt als constructie voor een overkapping. Douglas planken zijn mooi om de wand van een veranda of overkapping af te werken, maar zeker ook voor het maken van een mooie schutting op maat. Vooral douglas planken met Zweeds rabat profiel zijn daarvoor populair.

En om de keuze nog ruimer te maken, leveren wij douglas tuinhout ook in diverse kleuren! Dus wil je een zwarte schutting of juist een mooie lichtgrijze wand voor je veranda? Geen probleem, onze douglas planken en douglas palen zijn in deze en andere kleuren verkrijgbaar.

Hardhout

Een van de meest duurzame houtsoorten is hardhout. Je kunt er vanuit gaan dat je zeker 15 tot 20 jaar kunt genieten van deze mooie houtsoort. In ons assortiment vindt je onder meer hardhouten palen, hardhouten planken en hardhouten rabatdelen. Wil je graag een vlonder leggen? Ook dan is hardhout heel geschikt en raden wij je onze mooie hardhouten vlonderplanken aan.

Geïmpregneerd hout

Zoek je voordelig hout dan is geïmpregneerd tuinhout een goede optie. Dit is grenen hout of vuren hout dat geïmpregneerd is, waardoor het langer meegaat. Met grenen planken en vuren planken kun je bijvoorbeeld een schutting of tuinhek bouwen. In ons assortiment vind je verschillende producten van geïmpregneerd grenen hout en geïmpregneerd vuren hout: waaronder vuren balken in diverse kopmaten. 

Eikenhout

Een alternatief voor hardhout is eikenhout. Deze houtsoort is net als hardhout erg duurzaam, maar wat voordeliger in aanschaf. De houtsoorten verschillen qua uiterlijk wel van elkaar. Zo is eikenhout echt robuust tuinhout wat mooi vergrijst, prachtig voor in een landelijke tuin!

Kastanjehout

In ons assortiment tuinhout vind je ook kastanjehouten palen. Kastanjehout is zeer sterk en gaat van nature lang mee. Kastanje palen zijn mooi te combineren met kastanje hekwerk zoals een schapenhek.

Schaaldelen

Zoek je bijzonder tuinhout? Bekijk dan eens onze schaaldelen! Mooie robuuste planken met een schorsrand voor een bijzondere robuuste schutting.

Paalornamenten

Ook voor de afwerking van tuinhout hebben wij de juiste producten, zoals paalornamenten die je schuttingpalen beschermen tegen water én zorgen voor een fraai uiterlijk.

Vragen over tuinhout?

Zoek je een specifieke afmeting die niet op onze site staat? Of wil je meer weten over een houtsoort en de verwerking daarvan? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen je graag met advies en meer informatie. In onze showtuin in Barneveld kunnen we je bovendien verschillende producten laten zien, zodat je zelf kunt beslissen welk tuinhout het beste bij je past.