close2

Tuinhout

Welk tuinhout je ook zoekt, je bent bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! Wij zijn specialist in tuinhout en hebben een groot assortiment producten van diverse houtsoorten zoals hardhout, douglas hout, geïmpregneerd hout, grenen hout, vuren hout, eikenhout en kastanje hout.

Onze categorieën

Hout kopen

Weet je al precies welk hout je nodig hebt? Dan kun je eenvoudig en snel hout online kopen via onze website. Handig, want je kunt ook direct alle andere benodigdheden mee bestellen, zoals ijzerwaren en onderhoudsproducten. Maar ook andere houtbouw-materialen, zoals betonpoeren en dakbedekking. En als je toch bezig bent: koop dan je hout online én kies voor bezorging! Wij leveren het tuinhout bij je thuis en je kunt direct aan de slag.

Liever niet zelf monteren of geen tijd? Wij kunnen je ook het werk uit handen nemen, want Vandentop Tuinhout heeft ook een montageservice. Laat ons weten om wat voor project het gaat en vraag vrijblijvend een gratis adviesgesprek aan.

Wat ga je maken met tuinhout?

De mogelijkheden met tuinhout zijn eindeloos. Bouw bijvoorbeeld je eigen schutting met hout: kies zelf je houten planken en houten palen en bepaal zelf je tuinafscheiding eruit komt te zien. Bovendien bepaal je dan ook helemaal zelf de kosten, wil je graag een voordelige schutting van hout? Dan kun je kiezen voor planken en palen van geïmpregneerd tuinhout. Mag het wat meer kosten, dan zijn hardhouten palen en planken een goede optie.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, zoals het maken van een eenvoudige pergola of overkapping. Heb je veel kluservaring, dan kun je ook denken aan grotere projecten zoals een schuur of tuinhuis. En wat dacht je van een mooie houten carport voor je auto of een leuke boomhut voor de kinderen? Speciaal voor sterke constructies hebben we stevige houten balken.

Soorten hout

Er zijn veel verschillende soorten hout met verschillende eigenschappen. De meest populaire soort tuinhout is momenteel douglas hout: een duurzame houtsoort die van nature lang meegaat, maar ook erg sterk is. Daarom wordt douglas tuinhout vaak gekozen voor het bouwen van zwaardere constructies zoals een veranda of overkapping. De douglas palen zijn verkrijgbaar in verschillende kopmaten en lengtes en zijn erg geschikt als constructie voor een overkapping. Douglas planken zijn mooi om de wand van een veranda of overkapping af te werken, maar zeker ook voor het maken van een mooie schutting op maat. Vooral douglas planken met Zweeds rabat profiel zijn daarvoor populair.

En om de keuze nog ruimer te maken, leveren wij douglas tuinhout ook als zwart hout. Hiermee zet je bijvoorbeeld een stoere en stijlvolle zwarte schutting neer.

Hardhout

Een van de meest duurzame houtsoorten is hardhout. Je kunt er vanuit gaan dat je zeker 15 tot 20 jaar kunt genieten van deze mooie houtsoort. In ons assortiment vind je onder meer hardhouten palen, hardhouten planken en hardhouten rabatdelen van verschillende hardhoutsoorten. Hiermee kun je een mooie en stevige schutting bouwen. Maar ook een pergola van hardhout is een goede optie. Daarnaast worden er ook vaak tuinhekken gemaakt met deze houtsoort, omdat het lang meegaat en een luxe uitstraling heeft.
Wil je graag een vlonder van hout leggen? Ook dan is hardhout heel geschikt en raden wij je onze mooie hardhouten vlonderplanken aan. 

Geïmpregneerd hout

Zoek je goedkoop hout dan is geïmpregneerd tuinhout een goede optie. Dit is grenen hout of vurenhout dat geïmpregneerd is, waardoor het langer meegaat. Met grenen planken en vuren planken kun je bijvoorbeeld een schutting of tuinhek bouwen. In ons assortiment vind je verschillende producten van geïmpregneerd grenen hout en geïmpregneerd vurenhout: zoals planken, palen en vuren balken in diverse kopmaten.

Wil je het hout direct in de grond plaatsen? Dan kun je voor geïmpregneerde palen ook gebruikmaken van onze postsavers. Of kies voor hardhouten palen, deze houtsoort kan beter tegen vocht. En je kunt hardhouten palen ook combineren met geïmpregneerde planken voor een voordelige schutting die ook lang meegaat.

Eikenhout

Een alternatief voor hardhout is eikenhout. Deze houtsoort is net als hardhout van nature erg duurzaam, maar wat voordeliger in aanschaf. Eikenhout heeft wel andere natuurlijke eigenschappen dan hardhout. Zo krijgt eiken na verloop van tijd karakteristieke scheuren in het hout, maar dit heeft geen invloed op de sterkte van het hout. Het heeft daardoor een rustieke en robuustere uitstraling dan hardhout. Heel geschikt voor een landelijk overkapping of stoer tuinhek!

Kastanjehout

In ons assortiment tuinhout vind je ook kastanjehouten palen. Kastanjehout is zeer sterk en gaat van nature lang mee. Kastanje palen zijn mooi te combineren met kastanje hekwerk zoals een schapenhek. Het voordeel van kastanjehout is dat het geen behandeling nodig heeft en prachtig vergrijst, wat niet ten koste gaat van de levensduur van het hout. En de mooie, natuurlijke uitstraling zorgt meteen voor een landelijke sfeer in je tuin!

Schaaldelen

Zoek je bijzonder tuinhout? Bekijk dan eens onze schaaldelen! Je vindt in ons assortiment schaaldelen van verschillende soorten hout, zoals douglas schaaldelen en eiken schaaldelen. De planken hebben een schorsrand en zien er daardoor heel robuust uit. Ideaal als je graag een stoere en natuurlijke schutting wilt plaatsen.

Paalornamenten

Ook voor de afwerking van tuinhout hebben wij de juiste producten, zoals paalornamenten die het hout van je schuttingpalen beschermen tegen water én zorgen voor een fraai uiterlijk.

Vragen over tuinhout?

Bij Vandentop Tuinhout bestel je altijd het beste tuinhout. Zoek je een specifieke afmeting Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag met advies en meer informatie! Of kom langs bij een van onze vestigingen. In onze showroom buiten kunnen we je verschillende producten laten zien en advies geven, zodat je zelf kunt beslissen welk tuinhout het beste bij je past.