close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afmeting (HxB):
  1. 180x90 cm 8 producten
  2. 180x180 cm 8 producten

Thermowood schuttingen

Een schutting met luxe uitstraling waar je lang van kunt genieten: dat zijn onze thermowood schuttingen! Thermowood is geen aparte houtsoort, maar de naam geeft aan dat het hout thermisch gemodificeerd oftewel thermisch verduurzaamd is. Je kunt kiezen uit verschillende soorten thermisch gemodificeerd hout die allemaal weer hun eigen karakter hebben. De tuinschermen hieronder zijn gemaakt van thermo ayous en thermo fraké. 

Filteren
close2

8 producten

Filteren
close2

8 producten

Ayous schutting

Van nature is ayous hout niet zo duurzaam en kun je het eigenlijk ook niet buiten plaatsen. Maar als je ayous thermisch modificeert dan krijgt het dezelfde levensduur als hardhout, waardoor je tot wel 20 jaar lang plezier kunt hebben van je schutting! 

De structuur van ayous is egaal waardoor een schutting van ayous een rustige en luxe uitstraling heeft. In ons assortiment thermowood schuttingen vind je verschillende modellen van thermo ayous. Kies bijvoorbeeld voor een barcode profiel tuinscherm waarmee je modern en speels combineert. En wil je juist graag een hele strakke schutting, dan is het rhombus tuinscherm Hilversum de juiste keuze. Het mooie lijnenspel is door de egale structuur van het thermische gemodificeerde ayous heel elegant en benadrukt de lengte van je tuin.

Fraké schutting

Ook fraké hout is oorspronkelijk geen duurzame houtsoort. Thermo fraké, wat dus thermisch gemodificeerd is, gaat echter net zo lang mee als hardhout. Ook een frake schutting kan tot wel 20 jaar meegaan. 

Het verschil met ayous hout is dat frake wat meer houttekening heeft. Het wordt weleens vergeleken met eikenhout, omdat het een rustieke uitstraling heeft. Thermisch gemodificeerd fraké wordt ook wel fraké noir genoemd omdat het door de thermische behandeling een warme, bruine kleur krijgt. Hierdoor heeft thermo fraké net als thermo ayous ook een luxe uitstraling, maar met een robuuster karakter.