close2

Rabatschuttingen

Wil je graag privacy in je tuin? Kies dan voor een rabatschutting. De rabatplanken vallen door hun profiel netjes in elkaar en vormen zo een dichte schutting. Bovendien kun je deze schuttingdelen ook gebruiken als wand voor een overkapping of veranda.

En je kunt zelf de uitstraling en hoogte bepalen, want in ons assortiment vind je rabatschuttingen van verschillende materialen en afmetingen.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 86 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 86 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.


Houten rabatdelen

De meest bekende rabatschutting is die van houten rabatdelen. In ons assortiment kun je kiezen uit geïmpregneerde houten rabatdelen van grenen en douglas, blanke douglas rabat delen en hardhouten rabatdelen. Het verschil zit vooral in de levensduur, maar ook in de uitstraling. Blanke douglas rabatplanken zijn licht van kleur en zullen op den duur vergrijzen. Maar je kunt de originele kleur ook behouden door de douglas rabatschutting te behandelen met bijvoorbeeld HK lazuur. Douglashout is van nature vrij duurzaam en gaat gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.
De grenen rabatdelen zijn van geïmpregneerd hout. Deze zijn ook licht van kleur en vergrijzen door weersinvloeden. Ook hierbij kun je de vergrijzing tegengaan door het hout te behandelen.

Hardhouten rabatdelen hebben van nature een donkere kleur die een warme uitstraling heeft. Bovendien is hardhout duurzamer en gaat het 20 tot 25 jaar mee. Net als bij de andere houtsoorten zullen hardhouten rabatdelen ook op den duur gaan vergrijzen. Voor het behoud van de originele warme kleur kun je onze Bankirai olie gebruiken.

Als je een rabatschutting maakt met houten rabatdelen is het aan te raden om de schutting te plaatsen op een betonband. Het hout komt op die manier niet in contact met de grond en zal dan minder snel rotten.

Houten rabatdelen en aluminium palen

Hou je van modern en wil je iets bijzonders? Dan is een houten rabatschutting met aluminium palen een aanrader! Door het hout heeft de schutting een natuurlijke uitstraling, terwijl het aluminium zorgt voor een modern accent.

Composiet rabatdelen

Wil je liever een onderhoudsvrije schutting? Kies dan voor een composiet rabat schutting! Met de composiet rabatdelen bouw je eenvoudig zelf je schutting op de gewenste hoogte. En met de ruime keuze in kleuren is er altijd een composiet rabat schutting die bij je tuin past. Bekijk het assortiment composiet rabatdelen.

Houten palen rabatschutting

In ons assortiment vind je ook houten palen voor een rabat schutting. Dit zijn palen met een sleuf waar je de rabatplanken eenvoudig inschuift. Door het profiel van de planken passen deze precies in elkaar en bouw je dus eenvoudig een zichtdichte schutting. De houten palen voor de rabatschutting zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten: blanke en geïmpregneerde Douglas rabatpalen, geïmpregneerde houten rabatpalen en hardhouten rabatpalen.

Om je rabatschutting helemaal af te maken, kan je deze afwerken met een speciale afdekregel. Hiermee voorkom je dat er water op de rabatdelen komt te staan, wat gunstig is voor de levensduur.

Vragen over rabatschuttingen?

Meer weten over de plaatsing of beschikbare combinaties rabatschuttingen? Neem gerust contact met ons op. Of kom naar onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kop koffie of thee kijken we samen wat het beste bij je wensen past. Graag tot snel!