close2

Rabatschutting composiet

Een composiet schutting is ideaal als je geen tijd kwijt wilt zijn aan eventueel onderhoud. Daarnaast is het een modern materiaalsoort dat in combinatie met de antracietkleurige aluminium palen zorgt voor een moderne tuinafscheiding.

Composiet is een combinatie van kunststof- en houtvezels, waardoor het lang meegaat. Hierdoor kan het ook in verschillende tinten antraciet, bruin en grijs gemaakt kan worden.  

Vandentop Tuinhout helpt je graag om een schutting neer te zetten. Wil je liever je hele schutting door ons laten plaatsen? Geen enkel probleem! Bekijk alle mogelijkheden op onze montagepagina.  

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 63 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 63 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.


Composiet rabatdelen

Het grootste voordeel van composiet is dat het onderhoudsvrij materiaal is dat lang meegaat. Composiet is een combinatie van houtvezel en kunststofvezel, waardoor het goed bestand is tegen vocht en schimmel. Dat maakt composiet rabatdelen veel duurzamer dan houten rabatdelen. Bovendien is het bij hout vaak nodig om het te onderhouden met bijvoorbeeld beits of olie. Daar hoef je bij composiet niet over na te denken, want na plaatsing verkleurt het binnen enkele weken heel licht, maar daarna zijn de composiet rabatdelen kleurvast voor de rest van de levensduur. Kortom: een schutting waar je na plaatsing alleen nog maar van hoeft te genieten!

Kleuren composiet rabatdelen

Welke stijl je tuin ook heeft, een composiet schutting kan altijd. We zien composiet rabatdelen vaak terug in een moderne tuin, maar omdat er ook natuurgetrouwe kleuren verkrijgbaar zijn, worden ze ook steeds meer in groene tuinen geplaatst. Dankzij de mooie bruine rabatdelen in ons assortiment kun je ook bij een natuurlijke en groene tuin gerust kiezen voor composiet met de warme uitstraling van hout. Hou je juist wel van modern? Dan zijn er fraaie donkergrijze en lichtgrijze composiet rabatdelen verkrijgbaar. Of kies voor een contrast door de modernere kleuren te combineren met groene beplanting.

Composiet rabat schutting met aluminium

Composiet en aluminium hebben een moderne uitstraling, maar je kunt zelf kiezen of de schutting een strakke of ook natuurlijke uitstraling krijgt. Zo zijn er verschillende kleuren mogelijk, bijvoorbeeld antracietkleurige rabatdelen die samen met de antraciet palen een rustige, strakke schutting vormen. Hou je van de natuurlijke uitstraling van hout? Geen probleem, want er zijn ook composiet rabatdelen met houtnerf. Die zien er natuurgetrouw uit, maar zijn toch onderhoudsvrij. En je kunt ook dan kiezen voor een moderne look met een grijze kleur of juist warm bruin waardoor het nog meer op hout lijkt.

Fiberdeck schutting

In ons assortiment vind je onder meer Fiberdeck schuttingen. Dit merk staat bekend om de hoge kwaliteit composiet en heeft mooie kleuren voor zowel moderne als klassiekere tuinen. Lees meer over Fiberdeck of bekijk meteen alle Fiberdeck schuttingen en rabatdelen.

Duofuse schutting

De Duofuse composiet schuttingen staan bekend om de mooie uitstraling van de planken en de hoge kwaliteit van het composiet. Je vindt in ons assortiment verschillende kleuren en combinaties. Lees meer over het merk Duofuse of bekijk meteen alle Duofuse schuttingen.

Montage composiet rabat schutting

Wil je weten wat je allemaal nodig hebt om een composiet rabatschutting neer te zetten? We helpen je graag, bekijk het overzicht hieronder voor alle onderdelen en tips. En heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies. Of maakt gebruik van onze montageservice als je het plaatsen niet zelf ziet zitten.

Composiet schutting met aluminium palen: 

Een Velufence tuinscherm is een pakket met losse composiet rabatdelen en antraciet u-profielen waar de planken ingeschoven kunnen worden. Eén van de u-profielen vormt de afdeklat waarmee je de schutting bovenaan afwerkt. Dit zorgt voor een nette afwerking en strakke uitstraling, omdat er een kader ontstaat rondom de planken. De aluminium palen en schroeven zitten niet standaard in het pakket, maar kun je via de site eenvoudig aan je bestelling toevoegen. Bij de productomschrijvingen van de tuinschermen staat precies vermeld welke materialen nodig zijn.

Op de palen bevestig je de u-profielen met de zelftappende montageschroeven. Na montage van het startprofiel aan beide palen kun je de planken erin schuiven. Je stapelt ze als het ware op elkaar en dankzij het profiel van planken vallen ze precies in elkaar waardoor er een zichtdichte schutting ontstaat. Aan de bovenkant kun je de schutting afwerken met topprofiel.

Een betonband raden we aan om de schutting mee te ondersteunen. Je plaatst deze onder de schutting zodat het tuinscherm erop rust. Om ook de palen stevig in de grond te zetten, is ons advies om die te plaatsen met betonmortel.