close2

Afdeklat schutting

Voor een mooie afwerking van je schutting is een afdeklat ideaal. Er zijn afdeklatten voor schutting in verschillende modellen die je schutting nét wat meer karakter geven. Je kunt kiezen uit verschillende soorten en kleuren afdeklatten, zodat deze helemaal aansluit op jouw schutting.

Filteren
close2

1 product

Filteren
close2

1 product

Wat is een afdeklat voor schutting?

Afdeklatten zijn lange, smalle planken die worden gebruikt om de ruimte tussen de palen van een schutting af te werken. Ze worden vaak gemaakt van hout en zijn er in verschillende afmetingen en kleuren zodat er altijd een afdeklat is die bij jouw schutting past. Door de fraaie vorm van de piramide afdeklat voor schuttingen, kun je bijvoorbeeld een leuk accent aan je tuinafscheiding toevoegen en maak je je tuin nog mooier!

Waarom een afdeklat voor je schutting?

Een afdeklat is niet alleen mooi op een schutting, maar heeft ook praktische voordelen. Het beschermt namelijk tegen vocht. Als het regent, kan er water op je tuinscherm blijven staan, dit trekt in het hout en dat is niet goed voor de levensduur ervan. Een afdeklat vangt dit water op en voorkomt dat het in de bovenste planken van de schutting trekt.

Het grote voordeel van een piramide afdeklat voor schuttingen is dat door de schuine kanten het water ook meteen weer van het hout af loopt. Hierdoor gaat ook de houten afdeklat langer mee.

Hoe bevestig je een afdeklat op je schutting?

Afdeklatten worden meestal bevestigd aan de bovenkant van de palen van de schutting met behulp van spijkers of schroeven, zodat ze stevig op hun plaats blijven en niet gemakkelijk loskomen. Zo geniet je nog langer van een mooie houten schutting!

Weet je niet zeker welke afdeklat voor jouw schutting geschikt is? Neem gerust contact met ons op of kom langs bij een van onze vestigingen voor advies. We helpen je graag!