close2
Filteren
Selectie verfijnen
Hoeveelheid privacy:
  1. Weinig privacy 1 product
  2. Gemiddelde privacy 8 producten
  3. Volledige privacy 15 producten

Houten schuttingen

Een geïmpregneerde houten schutting is populair door de goede prijs-kwaliteit verhouding. Bij Vandentop Tuinhout kun je kiezen voor een houten schutting van geïmpregneerd grenen of geïmpregneerd vuren. Bovendien hebben wij ook speciale bruin geïmpregneerde en zwart gespoten schuttingen in ons assortiment. Handig als je nét even wat anders wilt.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 25 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 25 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.


Soorten houten tuinschermen

Je kunt bij ons kiezen uit bijna vijftig verschillende vuren en grenen tuinschermen. Het verschil zit voornamelijk in de kleur, maar ook in de doorkijk. Je ziet dit ook bij de omschrijvingen van de diverse tuinschermen. Zo zijn er schermen met een gemiddelde doorkijk, maar ook tuinschermen die zichtdicht zijn. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel privacy je in de tuin wilt. Hoe meer planken, hoe minder doorkijk de houten schutting heeft.

Een ander verschil zit in het aantal dwarslatten oftewel tussenliggers. Een deel van ons assortiment houten schuttingen heeft drie tussenliggers. Hierdoor kun je het tuinscherm zowel horizontaal als verticaal monteren! Dat is handig om te weten bij de keuze voor een tuinscherm. Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin, dan kun je ervoor kiezen om een horizontale houten schutting te plaatsen, zodat de tuin groter oogt.

Afmetingen houten tuinschermen

Diverse van onze vuren en grenen tuinschermen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Dat kan handig zijn als je graag een lage schutting wilt plaatsen. Maar ook als je een houten schutting wilt combineren met een betonnen onderplaat. Je hebt dan namelijk vaak een korter tuinscherm nodig.

Geïmpregneerde vuren of grenen schutting

Vurenhout en grenenhout zijn van nature niet duurzaam en gaan daardoor niet lang mee als het buiten geplaatst wordt. Daarom vind je in ons assortiment houten tuinschermen alleen vuren en grenen tuinschermen van geïmpregneerd hout. Op deze manier kun je voordelig een houten schutting plaatsen die 10 tot 15 jaar meegaat.

Onze geïmpregneerde houten tuinschermen zijn meestal groen geïmpregneerd. Dit betekent niet dat de tuinschermen een groene kleur hebben, maar dat er een groene waas te zien kan zijn. Dit is een normale eigenschap van geïmpregneerd hout en het effect verdwijnt na plaatsing vanzelf door weersinvloeden. Het hout zal dan vergrijzen.

Nieuw in ons assortiment zijn bruin geïmpregneerde houten schuttingen. Deze schermen zijn lichtbruin van kleur en dat zorgt voor een warme uitstraling. Dat maakt deze tuinschermen een goedkoper alternatief voor hardhouten tuinschermen.

Zwarte schutting

Steeds vaker wordt de zwarte schutting in tuinen toegepast. Het zorgt voor een bijzondere, strakke uitstraling. Onze zwarte tuinschermen zijn zwart gespoten, waardoor ze een prachtige diepzwarte kleur krijgen. Dit staat dan weer prachtig in combinatie met grijze betonpalen of blank douglas palen.

Douglas schutting

Douglashout is van nature duurzaam en gaat 10 tot 15 jaar mee. Wil je graag een mooie schutting van blank hout? Bekijk dan ons assortiment douglas schuttingen!

Hardhouten schutting

Zoek je een duurzame schutting? Dan is hardhout een goede keuze. Je hebt gemiddeld 15 tot 20 jaar plezier van een hardhouten schutting die bovendien door de mooie donkere kleur een zeer warme uitstraling heeft. Bekijk ons assortiment hardhouten tuinschermen.

Vragen over een houten schutting?

Houten tuinschermen zijn er in ontzettend veel soorten en maten. Wli je graag meer weten over de verschillen of advies wat het beste bij je wensen en je tuin past? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan door ons te bellen, mailen of een chatbericht te sturen. Ook kun je natuurlijk op onze social media pagina’s terecht voor meer inspiratie. Vandentop. We helpen je!

Bekijk ook onze andere tuinschermen:

Hardhouten schuttingen

Douglas schuttingen

Composiet schuttingen

Kokos schuttingen

Trellisschermen & gaaspanelen