close2
Filteren
Selectie verfijnen
Hoeveelheid privacy:
  1. Weinig privacy 3 producten
  2. Gemiddelde privacy 14 producten
  3. Volledige privacy 55 producten

Tuinschermen

Wil je graag een houten schutting of juist van composiet? In ons assortiment tuinschermen vind je altijd iets dat bij je wensen past. Of je nu een goedkoop tuinscherm zoekt of wilt investeren in een langere levensduur. Hieronder vind je alle keuzes!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2
Filteren
close2

De voordelen van een tuinscherm

Een schutting plaatsen is een behoorlijke klus. Met tuinschermen kun je het iets gemakkelijker maken. Ze hebben een vast formaat wat je zelf kunt kiezen en het volledige scherm hoef je dan alleen nog te monteren tussen houten palen of betonpalen. Omdat je steeds een heel tuinscherm plaatst en niet alles plank voor plank, ben je dus sneller klaar. En voor de keuze hoef je het niet te laten, want er zijn heel soorten en maten leverbaar in verschillende houtsoorten, hardhoutsoorten, thermowood en composiet. Wat wordt jouw keuze?

In ons assortiment vind je onder meer: hardhouten tuinschermen, douglas tuinschermen en schuttingen van vuren- en grenenhout. Ga je voor natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een kokos schutting. Liever geen onderhoud? Bekijk dan eens onze composiet schuttingen. En als je echt iets bijzonders wilt, dan zijn onze open trellisschermen en elegante Louvre tuinschermen zoals hardhouten tuinscherm Louvre en vuren tuinscherm Louvre een echte aanrader. Meer inspiratie opdoen? Lees dan ons blog over schutting ideeën!

Het standaard tuinscherm van 180x180 cm

Ons meest populaire product is het tuinscherm van 180x180 cm. Door de hoogte creëer je meteen privacy in je tuin en de breedte zorgt ervoor dat je snel meters kunt maken met het plaatsen van de schutting. Je vindt op onze site tuinschermen van 180x180 cm in allerlei materiaalsoorten, van geïmpregneerd hout tot douglashout en hardhout. Een duurzame keuze is composiet: dit materiaal heeft een zeer lange levensduur én vraagt weinig onderhoud.

Veelgestelde vragen over tuinschermen

We krijgen dagelijks veel vragen over tuinschermen, hieronder vind je de meest gestelde vragen met antwoord. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust even contact met ons op of kom langs bij een van onze vestigingen met showtuin!

Welke schutting gaat het langst mee?

Tuinschermen van hardhout hebben een lange levensduur van 15 tot 20 jaar en zijn daarom het meest geschikt voor een houten schutting. Een andere soort schutting die lang meegaat is de composiet schutting. Je kunt kiezen voor composiet tuinschermen of een rabat schutting van composiet planken. 

Wat kost een schutting met tuinschermen?

De kosten voor een schutting zijn afhankelijk van een aantal keuzes: materiaalsoort, lengte en of je zelf de schutting gaat plaatsen of kies voor een schutting inclusief plaatsing.

Een goedkope schutting plaats je met tuinschermen van geïmpregneerd hout met geïmpregneerde palen. De levensduur van deze materiaalsoort is wel minder lang dan duurdere houtsoorten zoals hardhout. Een hardhouten schutting kost meer, maar je hebt er ook langer plezier van. Vooral als je kiest voor het plaatsen met betonpalen en een betonband. Dit wordt ook wel een hout beton schutting genoemd.

Wil je de kosten voor jouw schutting per meter weten? Neem dan gerust contact met ons op voor een offerte op maat.

Hoe plaats je een schutting met tuinschermen?

Het voordeel van tuinschermen is dat ze al kant en klaar zijn, je hoeft dus geen losse planken te monteren en dat scheelt tijd! Hoe je de tuinschermen vastmaakt, hangt af van de palen die je kiest.

Hoe plaats je een tuinscherm met houten palen?

Voor een schutting met houten palen heb je schermsteunen en schroeven nodig. Hiermee kun je de tuinschermen vastschroeven aan de houten palen.

Als je aan de slag gaat met een schutting plaatsen, dan is het handig om de eerste en laatste paal eerst neer te zetten. Je kunt dan een lijn ertussen spannen zodat je zeker weet dat de schutting recht komt te staan. De palen kun je in de grond het beste vastzetten met snelbeton, zodat de schutting stevig blijft staan. We raden je aan om per tuinscherm werken, dus eerst twee palen plaatsen en vervolgens het scherm eraan vastmaken.

Hoe plaats je een tuinscherm met betonpalen?

Je tuinscherm aan betonnen palen vastmaken kan met onze speciale bevestigingsset voor betonpalen. Hier zit L-beslag in met schroeven om de tuinschermen stevig vast te maken.
Voor het plaatsen van een schutting met betonpalen heb je ook betonplaten nodig voor onder het tuinscherm. Wil je graag zelf aan de slag, bekijk dan onze filmpje over zelf een hout beton schutting plaatsen.

Welke soorten tuinschermen zijn er?

Hieronder vertellen we je meer over de soorten kant en klare tuinschermen. Je kunt daarnaast ook kiezen voor rabat tuinschermen: dit zijn pakketten met losse planken die je eenvoudig kunt opbouwen. Het voordeel is dat je precies het juiste aantal planken voor jouw gekozen hoogte krijgt en rabatdelen sluiten precies op elkaar aan waardoor je meteen volledige privacy hebt in je tuin!

Tuinschermen met of zonder doorkijk

Meestal plaats je een schutting om privacy te creëren in je tuin. Je kunt bij ons per tuinscherm zien hoeveel privacy het geeft: weinig privacy, gemiddelde privacy en volledige privacy.

Tuinschermen met weinig privacy hebben een open structuur, waardoor je ook van buitenaf nog in de tuin kunt kijken. Je kunt eventueel klimplanten er tegenaan laten groeien om meer privacy te creëren. 

Tuinschermen met gemiddelde privacy zorgen ervoor dat je van buitenaf maar deels in de tuin kunt kijken. Dit komt doordat er een paar centimeter ruimte tussen de planken zit. Ideaal als je wel graag rustig in de tuin wilt zitten, maar liever geen potdichte schutting wilt. 

Onze tuinschermen met volledige privacy zijn zichtdicht. Hier kun je dus niet tussen de planken doorkijken en kun je in alle rust van jouw tuin genieten.

Geïmpregneerde houten tuinschermen

Een populaire keuze is de grenen schutting of vuren schutting vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. De levensduur van een grenen of vuren tuinscherm is wel minder lang dan die van hardhout, namelijk 10 tot 15 jaar. De kleur van grenen- en vurenhout ligt ontzettend dicht bij elkaar. Het échte verschil? Grenen is donkerder en bevat meer noesten en kwasten dan vurenhout.

Douglas tuinschermen

Douglas hout wordt steeds populairder in Nederland en dat geldt ook voor douglas schuttingen. Ze hebben een prachtige kleur en kunnen geleverd worden in ruwe en geschaafde uitvoering. De ruwe variant zorgt voor een robuuste uitstraling. Ook fijn: de schermen zijn beschikbaar met volledige privacy!

Composiet tuinschermen

Een composiet schutting is ideaal voor wie liever geen tijd besteed aan het onderhoud van een schutting. Als composiet tuinschermen geplaatst zijn, hoef je er alleen nog maar van te genieten. Bang dat het er nep uitziet? Nergens voor nodig! De kwaliteit van composiet is de afgelopen jaren erg toegenomen en ook is het mogelijk een composiet schutting te plaatsen met houtstructuur, voor een natuurgetrouwe uitstraling. Je kunt overigens ook zelf een composiet schutting bouwen met composiet rabatdelen.

Kokos schuttingen

Een kokos tuinscherm is een mooi voorbeeld van een natuurlijk tuinscherm. En aangezien het gemaakt is van gerecyclede producten maak je ook nog eens een milieubewuste keuze. Het fijne van kokosschuttingen is dat klimplanten er graag tegenaan groeien. En in tegenstelling tot andere schermen heeft dat geen nadelig effect voor de Kokowall tuinschermen.

Trellisschermen

Met een trellisscherm kun je veel kanten op in jouw tuin. Bijvoorbeeld als volledige tuinafscheiding in combinatie met klimplanten. Maar ook als afwisseling tussen andere soorten tuinschermen zijn trellisschermen erg mooi. Het zorgt voor een open karakter van je tuin.

Gaaspanelen

Met gaaspanelen en hardhouten palen heb je snel een nieuwe tuinafscheiding staan! Combineer ze met klimplanten voor een natuurlijke uitstraling. Liever direct privacy? Kies er dan voor om natuurlijke matten te bevestigen aan de gaaspanelen. Of wissel je houten schutting af met gaaspanelen met houten kader, waardoor je direct een open karakter in de tuin creëert. 

Louvre tuinschermen

Een tuinscherm met elegante uitstraling is het Louvre tuinscherm. De lamellen zorgen voor een verfijnd design en maken echt iets bijzonders van jouw tuinafscheiding. Dit model tuinscherm is beschikbaar als hardhouten Louvre tuinscherm én vurenhouten Louvre tuinscherm.

Welke tuinscherm past bij jou?

Door zoveel keuze kan het ook juist lastig zijn om te bepalen welk tuinscherm er bij je past. Met onze keuzehulp helpen we je alvast op weg! En we staan uiteraard ook voor je klaar met persoonlijk advies. Neem daarvoor gerust contact op of kom langs!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.