close2

Tuinschermen

De meest gekozen tuinschutting bestaat uit tuinschermen. Ideaal, omdat je ze snel kunt plaatsen tussen houten palen of betonpalen. Bovendien is de keuze enorm, waardoor er altijd een scherm is dat perfect bij je wensen past. Tuinschermen zijn er in diverse soorten: van hardhouten tuinschermen, douglas tuinschermen en schuttingen van vuren- en grenenhout. Ga je voor natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een kokos schutting. Liever geen onderhoud? Bekijk dan eens onze composiet schuttingen. En als je echt iets bijzonders wilt, dan zijn onze open trellisschermen en elegante Louvre tuinschermen zoals hardhouten tuinscherm Louvre en vuren tuinscherm Louvre een echte aanrader.

Onze categorieën

Hardhouten schutting

Een hardhouten tuinscherm is een duurzame keuze. Hardhout gaat namelijk lang mee: je kunt er gemiddeld 15 tot 20 jaar plezier van hebben. Een hardhouten schutting kan bestaan uit hardhouten tuinschermen, maar je kunt ook kiezen voor een rabatschutting van hardhouten rabatdelen.

Geïmpregneerde houten schutting

Een populaire keuze is de grenen schutting of vuren schutting vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. De levensduur van een grenen of vuren tuinscherm is wel minder lang dan die van hardhout, namelijk 10 tot 15 jaar. De kleur van grenen- en vurenhout ligt ontzettend dicht bij elkaar. Het échte verschil? Grenen is donkerder en bevat meer noesten en kwasten dan vurenhout.

Douglas tuinschermen

Douglas hout wordt steeds populairder in Nederland en dat geldt ook voor douglas schuttingen. Ze hebben een prachtige kleur en kunnen geleverd worden in ruwe en geschaafde uitvoering. De ruwe variant zorgt voor een robuuste uitstraling. Bovendien zijn er ook diverse kleuren leverbaar. Ook fijn: de schermen zijn beschikbaar zonder doorkijk!

Composiet tuinschermen

Een composiet schutting is ideaal voor wie liever geen tijd besteed aan het onderhoud van een schutting. Als composiet tuinschermen geplaatst zijn, hoef je er alleen nog maar van te genieten. Bang dat het er nep uitziet? Nergens voor nodig! De kwaliteit van composiet is de afgelopen jaren erg toegenomen en ook is het mogelijk een composiet schutting te plaatsen met houtstructuur, voor een natuurgetrouwe uitstraling. Je kunt overigens ook zelf een composiet schutting bouwen met composiet rabatdelen.

Kokos schuttingen

Een kokos tuinscherm is een mooi voorbeeld van een natuurlijk tuinscherm. En aangezien het gemaakt is van gerecyclede producten maak je ook nog eens een milieubewuste keuze. Het fijne van kokosschuttingen is dat klimplanten er graag tegenaan groeien. En in tegenstelling tot andere schermen heeft dat geen nadelig effect voor de Kokowall tuinschermen.

Trellisschermen

Met een trellisscherm kun je veel kanten op in jouw tuin. Bijvoorbeeld als volledige tuinafscheiding in combinatie met klimplanten. Maar ook als afwisseling tussen andere soorten tuinschermen zijn trellisschermen erg mooi. Het zorgt voor een open karakter van je tuin.

Gaaspanelen

Met gaaspanelen en hardhouten palen heb je snel een nieuwe tuinafscheiding staan! Combineer ze met klimplanten voor een natuurlijke uitstraling. Liever direct privacy? Kies er dan voor om natuurlijke matten te combineren met de gaaspanelen. Of wissel je houten schutting af met gaaspanelen met houten kader, waardoor je direct een open karakter in de tuin creëert. 

Louvre tuinschermen

Een tuinscherm met elegante uitstraling is het Louvre tuinscherm. De lamellen zorgen voor een verfijnd design en maken echt iets bijzonders van jouw tuinafscheiding. Dit model tuinscherm is beschikbaar als hardhouten Louvre tuinscherm én vurenhouten Louvre tuinscherm.

Vragen over tuinschermen?

Wil je meer weten over onze houten, hardhouten, douglas of composiet tuinschermen? Neem dan gerust eens contact met ons op via de chat of telefonisch. Ook is het mogelijk langs te komen bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie kunnen we samen kijken naar je wensen en de bijpassende mogelijkheden. Graag tot snel bij Vandentop Tuinhout!