close2
Filteren
Selectie verfijnen
Hoeveelheid privacy:
  1. Gemiddelde privacy 1 product
  2. Volledige privacy 3 producten
Gewenste breedte:

Douglas schuttingen

Een douglas schutting past perfect in elke tuin! Het hout heeft van nature een roze-achtige kleur die na verloop van tijd prachtig vergrijst. De levensduur is gemiddeld 10 tot 15 jaar. Onze douglas tuinschermen zijn van blank hout en verkrijgbaar in verschillende afwerkingen: gladgeschaafd en fijnbezaagd (ruw). Vooral de fijnbezaagde douglas tuinschermen benadrukken door de ruwe houtstructuur de natuurlijke uitstraling van het hout.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

4 producten

Filteren
close2

4 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Soorten douglas tuinschermen

Bij Vandentop Tuinhout hebben we diverse soorten douglas schuttingen. Het verschil zit met name in de doorkijk van de tuinschermen. Dit wordt bepaald door het aantal planken waarmee het scherm gemaakt is. Hoe meer planken, hoe minder doorkijk de schutting heeft. Een aantal van onze douglas tuinschermen zijn zelfs volledig zichtdicht. Optimale privacy dus!

Een ander verschil is hoeveel dwarslatten ofwel tussenliggers een douglas schutting heeft. Als er drie tussenliggers zijn, is het mogelijk om met het scherm zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. En dat kan veel verschil maken in je tuin! Heb je bijvoorbeeld een kleine tuin dan oogt deze groter met een douglas schutting met horizontale planken.

Tenslotte zit er per scherm verschil in de afwerking van de schuttingplanken. Er zijn tuinschermen van geschaafd douglas en fijnbezaagd douglas. Geschaafde douglas tuinschermen zijn, zoals de naam al zegt, glad van structuur. Hierdoor heeft het een mooie strakke uitstraling. Houd je meer van robuust, dan is een fijnbezaagde douglas schutting een betere keuze. De structuur is namelijk ruw, wat het natuurlijke karakter van douglas hout benadrukt en zorgt voor een robuuste uitstraling.

Afmeting douglas tuinschermen

Wil je een schutting van 180 cm hoog of juist liever wat lager? Veel van onze douglas tuinschermen zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Hierdoor kun je dus zelf de hoogte van je douglas schutting bepalen. Dat kan ook handig zijn als je een tuinscherm wilt combineren met een betonnen onderplaat. Bovendien is er bij een aantal modellen ook een speciaal afbouwscherm leverbaar. Hiermee kun je de douglas tuinafscheiding netjes afwerken.

Onderhoud douglas tuinschermen

Blank douglashout heeft een mooie roze-achtige kleur die na verloop van tijd vergrijst. Voor de levensduur van het hout is onderhoud niet nodig, maar als je graag de originele kleur wilt behouden dan is het mogelijk om de tuinschermen te behandelen met kleurloze HK lazuur. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je douglas schutting juist een andere kleur te geven. Hiervoor hebben wij lazuur en beits in diverse kleuren in ons assortiment buitenbeits.

Vragen over Douglas schuttingen?

Voor een douglas schutting moet je dus bij Vandentop Tuinhout zijn! Twijfel je over je keuze of wilt je meer informatie over een product? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. Ben je in de buurt van Barneveld, dan mag je ook gerust binnenlopen bij onze vestiging aan de Wesselseweg 46. De koffie staat klaar! Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere tuinschermen:

Hardhouten schuttingen

Houten schuttingen

Composiet schuttingen

Kokos schuttingen

Trellisschermen & gaaspanelen