close2

Overkappingen

Met een overkapping of veranda kun je nog meer genieten van je tuin of juist van meer opbergruimte. Wat je wens ook is, bij Vandentop Tuinhout vind je zeker een overkapping die bij je past. We hebben verschillende modellen met plat dak of puntdak. Of kies voor een sfeervolle veranda waarmee je nog meer kunt genieten van het buitenleven. En kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op, dan maken we graag een overkapping op maat die helemaal aan je wensen voldoet.

Onze categorieën

Een overkapping in de tuin is een trend van de laatste jaren. De tuin is voor veel mensen een belangrijke plek om te ontspannen en dan is het fijn als je droog kunt zitten, zodat je ook met slechter weer kunt genieten van het buitenleven. Houten overkappingen geven ook extra sfeer aan je tuin door de natuurlijke uitstraling van het materiaal. En wil je graag een moderne overkapping, dan kun je ook bij ons terecht. Onze modellen van zwart hout zijn een stijlvolle toevoeging aan je tuin.

Veranda

Een overkapping en veranda zijn niet hetzelfde, maar de namen worden wel vaak door elkaar gebruikt. Een veranda is aan 1 zijde van je woning bevestigd, vaak is dit aan de achterzijde om de keuken of woonkamer optisch te verlengen. Een overkapping is een vrijstaande constructie die je op elke plek in je tuin kunt plaatsen, met bijvoorbeeld een berging. Wat je ook zoekt, op onze website vind je een ruim aanbod veranda’s en overkappingen in alle soorten en maten. Bekijk bijvoorbeeld ons assortiment veranda's voor een veranda aan huis.

Kapschuren

Van oudsher worden kapschuren vaak voor praktische doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld het opbergen van tuingereedschap. Dankzij de open kant van een kapschuur kun je gemakkelijk bij je gereedschap en staat het ook droog. Bovendien heeft een kapschuur een gezellige en landelijke uitstraling. Praktisch én mooi dus.

Maar waarom zou je een kapschuur niet als veranda gebruiken? Of als carport? Bekijk onze verschillende houten kapschuren eens en je vindt vast iets wat bij jouw wensen past. Of kies voor een wat klassieker model met de zadeldak overkapping.

Overkapping tuin bouwen

Wij leveren overkappingen als bouwpakket, zodat je deze zelf kunt opbouwen. In het bouwpakket zitten alle materialen voor de constructie. Je hebt nog wel materialen nodig voor de onderconstructie en als je wilt kun je nog kiezen voor bijvoorbeeld isolatie. Je vindt al deze bouwmaterialen in de categorie houtbouw-materialen. En ben je op zoek naar bijvoorbeeld buitenbeits om het hout van de overkapping mee te behandelen, neem dan eens een kijk je bij de categorie ijzerwaren en onderhoud.

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een overkapping? Vraag dan gerust een offerte op voor onze montageservice! Onze professionele monteurs helpen je graag om een mooie veranda of overkapping in je tuin te plaatsen.

Overkapping op maat

Een overkapping kopen doe je niet elke dag. Heb je vragen over onze producten of zie je niets wat bij je wensen past? Dan kun je ook altijd contact met ons opnemen voor een overkapping op maat. We helpen je graag!