close2

Kastanjehout

Voor liefhebbers van een landelijke uitstraling is kastanjehout een echte aanrader. Deze houtsoort is van nature goed bestand tegen vocht en schimmel waardoor het onbehandeld 15 tot 20 jaar meegaat. Bovendien vergrijst kastanjehout mooi waardoor de landelijke uitstraling nog meer benadrukt wordt. Populaire kastanjehouten producten zijn kastanje palen en het bekende schapenhek. Je vindt beiden in ons assortiment.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.

Filteren
close2

15 producten

Filteren
close2

15 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.

Kastanjehout in uw tuin

Het voordeel van kastanjehout is dat het van nature zeer duurzaam is. Er is geen behandeling nodig voor het behouden van de levensduur waardoor het een onderhoudsvriendelijke keuze is. Een kastanje hek is ook eenvoudig te plaatsen en niet heel zwaar. Wij leveren deze hekken, ook wel schapenhekken genoemd, op een rol. Zo kun je het eenvoudig vervoeren en is het ook gemakkelijk te plaatsen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld kastanje palen heel geschikt. Maar ook eiken palen passen mooi bij de uitstraling van kastanjehout. 

Kastanjehout past goed in landelijke tuinen met veel groen en planten. Kastanje hekwerk wordt ook vaak toegepast in de duinen en als tuinafscheiding rondom boerderijen en monumentale gebouwen. Maar als je houdt van contrast, dan kun je kastanjehout uiteraard ook plaatsen in een modernere tuin met strakkere vormen.

Kenmerkend aan kastanjehout is de grillige vorm, wat een robuuste uitstraling heeft. Bovendien vergrijst het hout mooi en dat versterkt het landelijke karakter. 

Kastanje palen

Je kunt kastanje palen gebruiken voor het plaatsen van een kastanje hek zoals een schapenhek of een kastanje tuinpoort. Maar ook palen van eikenhout zijn geschikt en worden vaak gecombineerd met kastanje hekken.

Vragen over kastanjehout?

Wil je meer weten over onze producten van kastanjehout? Dat kan! Neem gerust contact met ons op via mail, telefoon of chat. Uiteraard ben je ook welkom in de showtuinen bij onze vestigingen! Als er kastanjehouten producten op voorraad zijn, kun je deze bekijken en eventueel direct meenemen.