close2

Eikenhout

Hou je van robuust en landelijk, dan is eikenhout echt iets voor jou! Deze duurzame houtsoort is een voordelig alternatief voor hardhout, maar zeker net zo duurzaam. Het is zeer sterk en daardoor heel geschikt voor houtbouw, zoals kapschuren, veranda’s en overkappingen.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.

Filteren
close2

15 producten

Filteren
close2

15 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.


Eigenschappen eikenhout

Eikenhout is een harde houtsoort die van nature heel duurzaam is. Het is niet nodig om het te behandelen om de levensduur te behouden. Het kan wel als je de originele kleur wilt behouden. Eiken verandert namelijk onder invloed van weersomstandigheden: het wordt eerst zwart en kleurt daarna zilvergrijs. Een mooie kleur die de rustieke uitstraling nog meer benadrukt.
Naast de vergrijzing kan eikenhout gaan scheuren en licht vervormen. Ook dit zijn natuurlijke eigenschappen van deze houtsoort, maar het heeft geen invloed op de sterkte en levensduur ervan. En ook de scheuren zijn karakteristiek voor de landelijke uitstraling die eiken heeft.

Eikenhout bevestigen

Ga je eiken planken, eiken palen of eiken balken bevestigen, dan is ons advies om uitsluitend Roestvrij stalen (RVS) bevestigingsmaterialen te gebruiken. Het hout bevat namelijk looizuur en dat reageert op metaal, als je geen RVS materiaal gebruikt, kan dit lelijke vlekken op het hout veroorzaken. Looizuur kan bovendien ook natuursteen aantasten, daarom kun je dit het beste tijdelijk afdekken.

Eikenhout kopen

Op onze site vind je diverse eikenhouten planken, eiken palen en eiken balken. Eikenhout kopen wordt op deze manier heel eenvoudig, want je kunt het gewoon thuis vanaf de bank bestellen. Uiteraard kun je ook eikenhout kopen als je bij een van onze vestigingen bent. En kun je online niet de afmeting vinden die je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen vaak op aanvraag ook afwijkende afmetingen leveren. En ook voor andere vragen over eikenhout of andere houtsoorten kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen. We helpen je graag!