close2
Filteren

Rabatschutting douglas

Maak je tuin in stijl af met onze zichtdichte rabatschutting gemaakt van douglashout! Douglashout staat bekend om de warme kleur en mooie vlam in het hout. Naast blank douglashout kan je ook kiezen voor groen of bruin geïmpregneerd hout. De rabatdelen vallen mooi in elkaar en vormen zo een zichtdichte schutting. En wil je nog éven een moderne touch aan je schutting geven? Combineer het hout dan met aluminium palen.

Hieronder vind je alle producten waarmee je een douglas rabat schutting kunt plaatsen. Kies voor gemak met onze Velufence tuinschermen. We hebben alvast voor je uitgerekend hoeveel rabatdelen je nodig hebt. Ook kan je ervoor kiezen om de zelfbouwmaterialen zoals het blokhutprofiel, afdeklat en palen te bestellen.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

14 producten

Filteren
close2

14 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Douglas gleufpalen

Met houten gleufpalen van douglas hout krijgt je rabat schutting échte natuurlijke uitstraling. Deze palen hebben over de lengte een gleuf waar de douglas rabatdelen in geschoven kunnen worden. 

Je kunt kiezen uit verschillende soorten douglas sleufpalen van blank douglas, groen geïmpregneerd douglas of bruin geïmpregneerd douglas. De blanke gleufpalen hebben de kenmerkende roze-achtige kleur die na verloop van tijd vergrijst. De groen geïmpregneerde douglas gleufpalen hebben een lichte groene kleur die door weersinvloeden ook zal vergrijzen. Wil je graag een warme uitstraling? Kies dan voor onze bruin geïmpregneerde douglas gleufpalen.

Douglas rabatdelen

Naast hardhout kun je ook kiezen voor een douglas rabatschutting. Douglas is een populaire houtsoort en dat is niet gek! Het hout heeft een prachtige tekening en een lichte roze-achtige kleur. Deze houtsoort heeft een kortere levensduur ten opzichte van hardhout, namelijk 10 tot 15 jaar. Ook dit hout zal door weersinvloeden vergrijzen. Wil je de originele warme kleur behouden? Behandel de planken dan jaarlijks met HK lazuur

Rabat schutting douglas rabatdelen bouwen

Zelf een rabat schutting met douglas rabatdelen bouwen? We helpen je graag met een overzicht van wat je nodig hebt voor een rabat schutting.

Rabat schutting douglas hout met douglas sleufpalen: 

  • Velufence tuinscherm douglas of losse douglas rabatdelen; 
  • Douglas sleufpalen; 
  • Betonband; 
  • Betonmortel of speedmix.

Kies je voor een Velufence douglas tuinscherm, dan krijg je van ons een bouwpakket met alle benodigde rabatdelen voor een schutting op de gewenste hoogte en een afdeklat. Maar je kunt natuurlijk ook zelf de rabatdelen los bestellen. Je kunt kiezen uit douglas rabatdelen in een lichte kleur zoals blank hout en groen geïmpregneerd hout. Daarnaast hebben we ook bruin geïmpregneerd hout die een warme uitstraling hebben. De palen zijn in dezelfde kleuren leverbaar.

De douglas sleufpalen hebben, zoals de naam al zegt, sleuven waar je de rabatdelen in kunt schuiven. De planken hebben een profiel met aan de ene zijde een groef en aan de andere zijde een ‘mes’. Dit zorgt ervoor dat de planken precies in elkaar passen en dat er dus geen ruimte tussen de planken van de schutting zit. We noemen een rabat schutting daarom ook wel een zichtdichte schutting. Bovenop het laatste rabatdeel komt de afdeklat, deze zorgt ervoor dat er geen regenwater op het hout blijft staan en de schutting langer meegaat. 

 

 

De afdeklat zit standaard bij een Velufence tuinscherm. Kies je voor losse douglas rabatdelen, dan raden we je aan om ook de afdeklat mee te bestellen.

Een betonband is nodig om een schutting goed te ondersteunen. Het zorgt voor een stevige constructie en voorkomt dat er vocht uit de grond in het hout kan trekken.

Voor de optimale stevige constructie adviseren we om ook de houten palen vast te zetten met beton. Zo blijft de schutting goed op zijn plek staan.

Douglas rabat schutting met douglas rabatdelen en aluminium palen:

  • Velufence tuinscherm voor aluminium palen; 
  • Aluminium palen; 
  • Zelftappende montageschroeven; 
  • Dakpanplaatschroeven; 
  • Betonband; 
  • Betonmortel of speedmix. 

Aluminium palen geven je douglashouten schutting een stoer accent. Je kunt hiervoor een Velufence tuinscherm voor aluminium palen bestellen. Hierin zitten losse rabatdelen, aluminium u-profielen en een douglas afdeklat. De aluminium palen en schroeven moet je zelf nog bestellen. Bij de Velufence tuinschermen staat precies beschreven welke materialen je nodig hebt, zodat je ze eenvoudig kunt toevoegen aan je bestelling.

De zelftappende montageschroeven zijn nodig om de u-profielen aan de palen vast te maken. In de profielen kunnen uiteindelijk de rabatdelen geschoven worden. Het eerste rabatdeel moet je vastmaken en de andere planken kunnen vervolgens op elkaar gestapeld worden. De houten afdeklat komt bovenop de laatste plank.

Met de betonband kun je de schutting goed ondersteunen en voorkom je dat het hout in aanraking komt met vocht uit de grond. Hiermee verleng je de levensduur van de schutting. Voor een stevige basis raden we je aan om ook de palen extra te verstevigen met beton.

Onderhoud rabatdelen douglas hout

Heb je een schutting van blanke of geïmpregneerd douglas rabatdelen geplaatst? Dan zal de kleur van het hout door weersinvloeden gaan vergrijzen. Dit is geen teken van slechte kwaliteit, maar het is een natuurlijke eigenschap van het hout. Om originele kleur van de rabatdelen van douglas hout te behouden, kun je de planken behandelen met HK lazuur.