close2

Hout beton schuttingen

Tegenwoordig wordt er erg vaak gekozen voor een houtbeton schutting. Dat is ook niet gek: het is een duurzame oplossing en beschikbaar in ontzettend veel verschillende combinaties en materiaalsoorten. Het beton zorgt ervoor dat het hout niet in contact komt met de grond, waardoor de schutting langer meegaat. Bovendien geeft het de schutting meer stevigheid. Bij Vandentop Tuinhout heb je keuze uit verschillende combinaties van hout beton schuttingen. Je kunt ervoor kiezen om zelf de betonpalen, onderplaten en tuinschermen of bijvoorbeeld Zweedse rabatplanken te bestellen en te plaatsen. Om het je gemakkelijker te maken, kun je bij ons ook een hout beton schutting inclusief plaatsing bestellen!

Onze categorieën

Ga je zelf de materialen bestellen voor een beton hout schutting? Dan is het verstandig om bij het bestellen van een tuinscherm rekening te houden met de hoogte van het tuinscherm. Kies je voor een schutting met lage betonnen onderplaat, dan heb je een tuinscherm van 180 cm hoog nodig. Bij een hout beton schutting met één motief onderplaat is 150 cm hoogte voldoende en bij twee motiefplaten een scherm van 130 cm hoog. Je kunt bij de verschillende tuinschermen in ons assortiment zien welke hoogtes er leverbaar zijn.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een beton hout schutting. Zo kun je kiezen voor een combinatie van tuinscherm met betonpalen, maar ook voor een combinatie met meer beton in de vorm van hoge onderplaten met een motief. Bovendien is het ook mogelijk om een hout beton schutting te maken met losse planken in plaats van een kant en klaar tuinscherm. Hiervoor is Zweeds rabat een populaire keuze. Je kunt deze potdekselplanken bijvoorbeeld over een lange lengte plaatsen, zonder dat de betonpalen te zien zijn. Met zo'n horizontale schutting lijkt je tuin nog groter.

Beton hout schutting

Een houten tuinscherm dat bevestigd wordt aan betonpalen noemen we ook een hout beton schutting. Het grote voordeel is de stevigheid van het beton. Een houten schutting met houten palen plaatsen kan natuurlijk ook, maar hout is niet altijd even duurzaam. Er zijn geïmpregneerde schuttingpalen die 10 tot 15 jaar meegaan en hardhouten schuttingpalen die gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaan. Maar van een houten schutting met betonpalen heb je langer plezier, omdat beton niet gaat rotten. Bovendien heb je ook geen last van vergrijzing en splinters. Kortom voor een echt duurzame schutting is een houten schutting met betonpalen de beste keuze.

Hout beton schutting rotsmotief

Bij een hout beton schutting combinatie kun je kiezen uit verschillende soorten betonelementen. De hout betonschutting met rotsmotief is erg populair, maar je kunt ook kiezen voor een ‘gewone’ betonnen onderplaat. Het verschil zit in de afwerking van het beton en hoeveel beton je in de schutting wilt verwerken.

Een standaard betonnen onderplaat is vaak nauwelijks zichtbaar onder de schutting. Deze betonplaat is vooral functioneel. Het zorgt ervoor dat de houten schutting niet in aanraking komt met de grond en daardoor minder snel zal gaan rotten.
Een hout betonschutting met rotsmotief heeft één of twee betonnen onderplaten met een motief. Deze betonnen platen vormen een groter deel van de schutting en bepalen daardoor ook de uitstraling ervan. Motiefplaten zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende varianten. Naast rotsmotief zijn er bijvoorbeeld ook leisteenmotief, Romeins motief, rabatmotief en houtmotief.

Hout beton schutting plaatsen

Het plaatsen van een schutting van beton en hout is een behoorlijke klus. Ben je zelf handig, dan kun je ervoor kiezen om zelf de schutting te plaatsen. De tuinschermen of Zweedse rabatplanken, betonpalen en betonnen onderplaten zijn eenvoudig online te bestellen.

Wil je meer gemak? Dan is het bestellen van een hout beton schutting inclusief plaatsing ook mogelijk. Je plant hiervoor eenvoudig online een adviesgesprek met ons in, dit is geheel gratis en vrijblijvend. Bij onze vestiging in Barneveld hebben wij ook een showtuin met een aantal voorbeelden van hout beton schuttingen, we kunnen dan gelijk samen de verschillende opties bekijken.

Vragen over hout beton schuttingen?

Meer weten over een hout beton schutting of het plaatsen van een schutting? Neem gerust contact op met één van onze collega’s. Dit kan zowel telefonisch als via de mail of chat. Daarnaast is het mogelijk langs te komen bij onze vestiging in Barneveld. In onze showtuin zijn een groot deel van onze tuinschermen en houtbeton combinaties te zien. Je bent van harte welkom!