close2
Filteren
Selectie verfijnen
Hoeveelheid privacy:
  1. Weinig privacy 2 producten
  2. Gemiddelde privacy 14 producten
  3. Volledige privacy 23 producten

Hout beton schuttingen

Tegenwoordig wordt er erg vaak gekozen voor een hout beton schutting. Dat is ook niet gek: het is een duurzame oplossing en beschikbaar in ontzettend veel verschillende combinaties en materiaalsoorten. Het beton zorgt ervoor dat het hout niet in contact komt met de grond, waardoor de schutting langer meegaat. Bovendien geeft het de schutting meer stevigheid. Bij Vandentop Tuinhout heb je keuze uit verschillende combinaties van hout beton schuttingen. Je kunt ervoor kiezen om zelf de betonpalen, onderplaten en tuinschermen of bijvoorbeeld Zweedse rabatplanken te bestellen en te plaatsen. Hoe je gemakkelijk zelf een hout beton schutting plaatst vind je in het stappenplan inclusief video in deze blog!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

Toont 19-36 van 93 producten

Filteren
close2

Toont 19-36 van 93 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.


Ga je zelf de materialen bestellen voor een beton hout schutting? Dan is het verstandig om bij het bestellen van een tuinscherm rekening te houden met de hoogte van het tuinscherm. Kies je voor een schutting met lage betonnen onderplaat, dan heb je een tuinscherm van 180 cm hoog nodig. Bij een betonnen schutting met één motief onderplaat is 150 cm hoogte voldoende en bij twee motiefplaten een scherm van 130 cm hoog. Je kunt bij de verschillende tuinschermen in ons assortiment zien welke hoogtes er leverbaar zijn. Kijk daarbij ook goed welke betonpalen je voor de schutting nodig hebt. Zo gebruik je bijvoorbeeld betonpalen van 8,5x8,5 cm voor tuinschermen met drie liggers en zijn er specifieke betonnen palen voor de verschillende hoogtes van de tuinschermen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een beton schutting met hout. Zo kun je kiezen voor een combinatie van tuinscherm met betonpalen, maar ook voor een combinatie met meer beton in de vorm van hoge onderplaten met een motief. Bovendien is het ook mogelijk om een hout beton schutting te maken met losse planken in plaats van een kant en klaar tuinscherm. Hiervoor is Zweeds rabat een populaire keuze. Je kunt deze potdekselplanken bijvoorbeeld over een lange lengte plaatsen, zonder dat de betonpalen te zien zijn. Met zo'n horizontale schutting lijkt je tuin nog groter.

Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn voor een hout en beton schutting, hangen de kosten erg af van de grootte van de schutting, de gekozen materiaalsoorten en of je deze zelf plaatst of laat plaatsen. Weten hoeveel een hout beton schutting kost in jouw tuin? Neem dan hier contact op met één van onze collega’s voor een offerte op maat.

Beton hout schutting

Een houten tuinscherm dat bevestigd wordt aan betonpalen noemen we ook een hout beton schutting. Het grote voordeel is de stevigheid van het beton. Een houten schutting met houten palen plaatsen kan natuurlijk ook, maar hout is niet altijd even duurzaam. Er zijn geïmpregneerde schuttingpalen die 10 tot 15 jaar meegaan en hardhouten schuttingpalen die gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaan. Maar van een houten schutting met betonpalen heb je langer plezier, omdat beton niet gaat rotten. Bovendien heb je ook geen last van vergrijzing en splinters. Kortom voor een echt duurzame schutting is een houten schutting met betonpalen de beste keuze.

Hout beton schutting plaatsen

Wanneer je zelf een betonnen schutting gaat plaatsen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo is een goede voorbereiding erg belangrijk. Zorg bijvoorbeeld dat de grond vrij is van obstakels, zoals puin, planten of wortels voordat je aan de slag gaat met het neerzetten van de schutting. Daarna begin je met het plaatsen van de eerste en laatste betonpaal, waartussen je een lijn spant om precies de plekken van de andere betonpalen te bepalen. Hierdoor weet je zeker dat de hout beton schutting recht komt te staan! 

De betonpalen zet je goed vast in de grond door gebruik te maken van betonmortel, zodat je verzekerd bent van een stevige hout beton schutting. Wil je nog langer genieten van jouw beton schutting? Plaats dan afdeklatten op de houten tuinschermen zodat er geen regenwater op de schutting blijft staan en deze langer mee zal gaan. Wil je stap voor stap weten hoe je zelf een beton hout schutting plaatst? Bekijk dan de video in deze blog!

Hout beton schutting rotsmotief

Bij een hout beton schutting combinatie kun je kiezen uit verschillende soorten betonelementen. De hout betonschutting met rotsmotief is erg populair, maar je kunt ook kiezen voor een ‘gewone’ betonnen onderplaat. Het verschil zit in de afwerking van het beton en hoeveel beton je in de schutting wilt verwerken.

Een standaard betonnen onderplaat is vaak nauwelijks zichtbaar onder de schutting. Deze betonplaat is vooral functioneel. Het zorgt ervoor dat de houten schutting niet in aanraking komt met de grond en daardoor minder snel zal gaan rotten.

Een hout beton schutting met rotsmotief heeft één of twee betonnen onderplaten met een motief. Deze betonnen platen vormen een groter deel van de schutting en bepalen daardoor ook de uitstraling ervan. Motiefplaten zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende varianten. Naast rotsmotief zijn er bijvoorbeeld ook leisteenmotief, Romeins motief, rabatmotief en houtmotief.

Stevige betonnen schutting

Op zoek naar een nog stevigere schutting? Je kan ook kiezen voor een volledig betonnen schutting. Door twee hoge betonplaten tussen betonpalen te bevestigen zet je gemakkelijk een robuuste beton schutting neer. Net als bij de hout beton schuttingen maak je deze betonnen schutting helemaal af met een betonnen afdekkap.

Vragen over hout beton schuttingen?

Meer weten over een hout beton schutting, het plaatsen van een schutting of de kosten voor een schutting in jouw tuin? Neem gerust contact op met één van onze collega’s. Dit kan zowel telefonisch als via de mail of chat. Daarnaast kun je ook langskomen bij één van onze vestigingen met showtuin, daar zijn een groot deel van onze tuinschermen en houtbeton combinaties te zien. Je bent van harte welkom!