close2

Zwarte schutting

Steeds vaker kiest men voor een moderne tuin, waar een zwarte schutting niet bij kan ontbreken! Een tuin met zwarte schutting heeft een stijlvolle uitstraling die prachtig te combineren is met verschillende kleuren. Heb je veel groen in de tuin? Pas dan een zwarte schutting toe voor een uniek kleurcontrast, waarmee het groen nog beter uitspringt in de tuin. Naast groen zijn zwarte schuttingen prachtig te combineren met blank douglashout. Monteer de zwarte schuttingplanken bijvoorbeeld aan schuttingpalen van blank douglashout of gebruik zwarte schutting delen als wand voor een blanke douglas overkapping. Zwarte schuttingen bieden veel mogelijkheden voor jouw tuin. Bekijk hieronder de verschillende producten uit ons assortiment.

Filteren
close2

11 producten

Filteren
close2

11 producten

Schutting van zwart hout

De meest gekozen zwarte schutting is van zwart gespoten hout. In ons assortiment vind je schuttingdelen van zwart gespoten grenenhout met verschillende zichtdichtheden. Naast dat de zwarte verf een diepzwarte kleur aan het hout geeft, zorgt dit ervoor dat het grenenhout beter beschermd is tegen blauwzwam, schimmels en vocht. Hierdoor gaan de zwarte schutting delen langer mee dan wanneer ze onbehandeld waren gebleven. Ook op zoek naar een bijpassende tuinpoort? In ons assortiment vind je verschillende zwarte tuindeuren, waarmee je een prachtige zwarte schutting met poort neerzet! Of combineer jouw zwarte schutting met een zwarte overkapping voor een moderne uitstraling van de tuin.

Naast zwart grenenhout hebben we planken van zwart douglas hout beschikbaar. Deze planken zijn onder anderen te gebruiken als schuttingplanken door ze te bevestigen aan schuttingpalen en zo zelf een zwarte schutting te maken. Hiervoor kan je rechte planken gebruiken om zo gemakkelijk een horizontale zwarte schutting in elkaar te zetten. Ga je voor een verticale zwarte schutting? Ook dat is mogelijk met deze planken! Hier heb je wel naast de schuttingpalen nog horizontale liggers voor nodig waar de zwarte schuttingplanken tegenaan gemonteerd kunnen worden.

Zweeds rabat zwart schutting

Met rechte douglas planken kan je veel kanten op wat betreft doorkijk van de schutting en de manier waarop de planken worden bevestigd. Wanneer je een zichtdichte horizontale zwarte schutting wil kan je daar ook zwart Zweeds rabat voor gebruiken. Deze planken hebben een uitsparing waardoor ze gemakkelijk op elkaar te monteren zijn. Naast dat dit een gemakkelijke manier is om zelf een zwarte schutting in elkaar te zetten, zorgt het zogenaamde potdekseleffect van deze zwarte rabat delen voor een moderne en chique uitstraling in de tuin. 

Duurzame composiet schutting

Als alternatief voor hout hebben we composiet in ons assortiment. Dit materiaal heeft als groot voordeel dat het onderhoudsvrij is en lang meegaat. Net als bij de houten schuttingen kan je gemakkelijk een zwarte schutting van losse schutting delen neerzetten. Om deze te plaatsen kan je gebruik maken van aluminium- of composiet schuttingpalen waarop je een u-profiel monteert. De zwarte schutting delen zijn daarna gemakkelijk tussen de palen te schuiven. Daarnaast kan je jouw zwarte schutting helemaal afmaken met een bijpassende composiet tuindeur! 

Naast schutting delen kan je kiezen voor zwarte composiet planken, waarmee je zelf de hoogte van de zwarte schutting kan bepalen. Daarbij zijn er verschillende profielopties waar je uit kan kiezen, zoals planken met een lichte ribbel of een triple profiel.

Onderhoud zwarte schutting

Nadat een schutting van zwart hout geplaatst is, verkleurt deze na verloop van tijd door weersinvloeden. Hoewel dit verder geen invloed heeft op de kwaliteit van het hout, kan het zijn dat je dit minder mooi vindt. Daarom kan je de zwarte schutting bijwerken met speciale zwarte verf, waarna de schutting er weer als nieuw uitziet!

De onmisbare zwarte schutting in de moderne tuin is er in veel soorten en maten. Van zwart gespoten grenenhout tot onderhoudsvrije graphite black composietdelen, bij Vandentop Tuinhout maak je jouw tuin helemaal naar wens af. Benieuwd naar alle mogelijkheden of nog verdere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan door ons te bellen, mailen of een chatbericht te sturen. Of kijk nog even verder in onze webshop!