close2

Geïmpregneerde planken

Zelf voordelig een mooie schutting maken? Dat kan met onze geïmpregneerde planken. Deze grenen planken en vuren planken zijn heel geschikt om buiten te gebruiken. Naast de geïmpregneerde planken, hebben wij ook een assortiment geïmpregneerde palen, geïmpregneerde balken en ronde palen.

Filteren
close2

5 producten

Filteren
close2

5 producten

Geïmpregneerde planken bevestigen

Naast de grenen planken en vuren planken vind je op onze site ook alle benodigde bevestigingsmaterialen en onderhoudsmiddelen om je geïmpregneerde planken in goede conditie te houden.

Eigenschappen geïmpregneerde planken

Geïmpregneerd hout is een voordelig product ten opzichte van hardhout, maar de levensduur is ook wat korter. Gemiddeld gaan geïmpregneerde planken 10 tot 15 jaar mee. In die jaren zal het hout wel veranderen. Hout is namelijk een natuurproduct en het impregneren biedt bescherming, maar het hout blijft nog wel ‘werken’. Dat betekent dat het kan vervormen en scheuren. Deze eigenschappen hebben geen invloed op de levensduur van het hout en betekenen dus ook niet dat het hout van slechte kwaliteit is. Dat geldt ook voor de kleur van geïmpregneerde planken die onder invloed van het weer zal vergrijzen. Dit benadrukt de natuurlijke uitstraling van hout. Wil je de originele kleur behouden dan kan dat ook. Hiervoor hebben wij diverse onderhoudsmiddelen in ons assortiment.

Grenen planken of vuren planken?

Op onze website vind je geïmpregneerde grenen planken en geïmpregneerde vuren planken. Voor de duurzaamheid maakt het niet uit voor welke houtsoort je kiest. Het verschil tussen grenen planken en vuren planken is niet groot, maar zit vooral in de kleur. Grenen planken zijn wat donkerder dan vuren planken en hebben wat meer noesten en kwasten. Hierdoor is de uitstraling van grenen planken iets robuuster. De levensduur van vuren en grenen is nagenoeg hetzelfde.

Vragen over geïmpregneerde planken?

Wil je meer weten over geïmpregneerde planken? Je kunt al je vragen stellen aan onze medewerkers via de mail of telefonisch. Bekijk hier onze contactgegevens.

Uiteraard ben je ook welkom bij onze vestigingen. De koffie staat klaar!

Bekijk ook onze andere producten van geïmpregneerd hout:

Geïmpregneerde palen

Geïmpregneerde balken

Geïmpregneerd rondhout