close2

Eiken balken

Eikenhouten balken zijn geschikt voor veel doeleinden in de houtbouw. De zware balken en gordingen zijn ideaal voor het bouwen van een overkapping, kapschuur of veranda. Maar je kunt eiken balken natuurlijk ook mooi in de tuin plaatsen. Aan jou de keuze!

Onze eiken balken zijn vers en fijnbezaagd. Dat betekent dat het oppervlak lichtruw is, waardoor het de robuuste uitstraling van eikenhout benadrukt.

Filteren
close2

3 producten

Filteren
close2

3 producten

 

Ga je een overkapping of schuur bouwen? Dan kun je de eiken balken mooi combineren met onze eiken planken en eiken palen voor een robuust resultaat.

Afmetingen eiken balken

In ons assortiment vind je eiken balken in diverse afmetingen. Ga je een eikenhouten balk gebruiken als gording, dan is een groter kopmaat zoals 7,5x20 cm aan te raden. Deze robuuste balk zorgt voor een stevige constructie. Je kunt ook kiezen voor uit de kopmaten 5x15 cm, 5x20 cm en 7,5x15 cm. Al deze eiken balken zijn verkrijgbaar in diverse lengtes tot wel 5 meter lang! Heb je een andere lengte of maat in gedachten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Op aanvraag is het vaak mogelijk om afwijkende maten te bestellen.

Eigenschappen eiken balken

Eikenhout is een robuuste houtsoort die bepaalde natuurlijke eigenschappen heeft. Het is goed om dit van tevoren te weten, om te voorkomen dat je denkt dat het hout van slechte kwaliteit is. Eiken balken kunnen door weersomstandigheden vergrijzen. Het hout zal eerst zwart worden en daarna zilvergrijs kleuren. Een mooie kleur die zorgt voor een landelijke uitstraling.

Ook de mogelijkheid van scheuren is een natuurlijke eigenschap van eikenhout en ook dit heeft geen invloed op de levensduur ervan. De scheuren zijn karakteristiek voor eiken en versterken ook weer de robuuste en landelijke uitstraling.

Bevestiging eikenhouten balken

Als je eiken balken gaat monteren, raden wij aan om gebruik te maken van Roestvrij Stalen (RVS) bevestigingsmateriaal. Dit is belangrijk vanwege het looizuur dat zich in het hout zit. Deze stof reageert op metaal en veroorzaakt lelijke vlekken als er geen RVS bevestigingsmateriaal gebruikt wordt. Je vindt de juiste bevestigingsmaterialen in onze categorie IJzerwaren & onderhoud.

Vragen over eiken balken?

Ook voor eikenhouten balken ben je dus bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! Heb je vragen over deze of andere producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook welkom bij onze vestigingen. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag je vragen. Graag tot ziens!

Bekijk ook deze tuinhout soorten:

Hardhout

Douglashout

Geïmpregneerd hout

Kastanjehout

Schaaldelen