close2

Zwarte balk

Van zwarte pergola’s tot stevige douglas overkappingen, met zwarte houten balken kan je veel kanten op! De zwarte balken hebben een robuuste uitstraling door de diepzwarte kleur en ruwe structuur. Hierdoor passen ze perfect in de moderne tuin of juist in een tuin met veel groen voor een mooie kleurencombinatie. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk hieronder de zwarte balken in ons assortiment en lees verder over hoe je de zwarte houten balken toe kan passen in jouw tuin!

Filteren
close2

12 producten

Filteren
close2

12 producten

Onmisbaar bij een overkapping

Ga je zelf aan de slag met het maken van een zwarte douglas overkapping? Dan zijn zwarte douglas balken een must! Deze kan je onder anderen gebruiken als draagbalken voor het dak van de overkapping. Hierbij hangt het van de grootte en gewicht van het dak af welke afmetingen je nodig hebt. Wil je een écht stevige dakconstructie? Kies dan bijvoorbeeld voor zwarte douglas balken van 7x22 cm, welke veel wordt toegepast als zware gording van een overkapping.

Om jouw overkapping helemaal af te maken kan je hier wanden in plaatsen. Hierdoor geniet je nog meer van de overkapping, omdat je heerlijk uit de wind kan zitten. Bij het maken van deze wanden komen de zwarte balken eveneens van pas! Gebruik zwarte douglas balken van 5x5 of 5x7 cm als regelwerk om planken aan te bevestigen. Door de wand alleen aan de buitenkant te bekleden blijf je de zwarte douglas balken onder de overkapping goed zien. Zeker wanneer je de balken combineert met planken van bijvoorbeeld blank douglas hout ontstaat er een prachtig kleurencontrast van blank en zwart hout!

Zwarte pergola

Een prachtige manier om meer diepte te creëren in de tuin is door een pergola te maken. Zeker wanneer je deze maakt van zwarte balken is dit een mooie toevoeging aan een moderne tuin. Deze maak je gemakkelijk door zwarte douglas palen in de grond te plaatsen als staander en hier een zwarte houten balk als ligger bovenop te monteren. Ook kun je een zwarte douglas balk schuin afzagen om te gebruiken als schoor. Schoren monteer in je in de hoeken van de pergola om het geheel te verstevigen. Daarnaast geeft dit een mooi, robuust effect aan de zwarte pergola, een echte eyecatcher in de tuin!

 

Goedkope zwarte houten balken

Naast de zwarte douglas balken hebben we zwarte balken van vurenhout. Deze houtsoort is wat voordeliger dan douglas hout, waardoor je voor een mooie prijs wel de moderne strakke uitstraling van de zwart gespoten houten balken in jouw tuin kan toepassen! Gebruik bijvoorbeeld de zwarte vuren balken van 4,5x9,5 cm om het deurkozijn van een tuindeur te maken.

Houten balken zwart maken

Nog niet de juiste zwarte balk gevonden? Het is ook mogelijk blank hout zwart te verven! In ons assortiment vind je speciale zwarte beits die je kan gebruiken om blanke douglas balken of geïmpregneerde vuren balken zwart te maken. Zo is er altijd een juiste zwart houten balk voor in jouw tuin. Deze zwarte verf is daarnaast goed te gebruiken om zwart tuinhout bij te werken. Door weersinvloeden vergrijst de zwarte kleur van het hout namelijk na verloop van tijd en met zwarte beits krijgt het hout weer de mooie diepzwarte kleur.

Weet jij al wat je in de tuin gaat maken met zwarte houten balken? Of je nou bezig gaat met een stevige houten constructie voor een zwarte douglas overkapping, een stijlvolle pergola of het regelwerk voor een wand in elkaar zet, voor elke toepassing vind je hier de geschikte zwarte houten balk! Benieuwd naar alle mogelijkheden van zwarte balken in jouw tuin? Bekijk ons assortiment hierboven of neem contact op met een van onze medewerkers. Onze contactgegevens vind je hier!