close2

Gevelbekleding

Gevelbekleding is functioneel én mooi. Het beschermt de gevel en isoleert, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat het er fraai uitziet. En omdat er keuze is uit verschillende kleuren en materialen gevelbekleding, kun je helemaal zelf bepalen hoe de gevel eruit komt te zien!

Materiaal voor gevelbekleding wordt ook wel siding of channel siding genoemd en is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals thermowood gevelbekleding, houten gevelbekleding en kunststof gevelbekleding.

Onze categorieën

Thermowood gevelbekleding

De thermowood gevelbekleding is gemaakt van thermisch gemodificeerd hout. Dit hout heeft een behandeling ondergaan die thermische modificatie heet. Hierbij wordt hout verhit met stoom tot hoge temperaturen zonder het gebruik van chemicaliën. Dat maakt het een milieuvriendelijke manier om hout duurzamer te maken.

Houten gevelbekleding

Waarschijnlijk is houten gevelbekleding het meest bekend. Met houten rabatplanken tegen de gevel van een huis of schuur zorg je voor bescherming en isolatie, maar creëer je ook een natuurlijke uitstraling. In ons assortiment houten gevelbekleding vind je Zweeds rabat en halfhouts rabatdelen in verschillende kleuren waarmee je de gevel helemaal naar wens kunt bekleden!

Kunststof gevelbekleding

Een mooi onderhoudsvrij alternatief voor houten gevelbekleding is kunststof gevelbekleding. In ons assortiment vind je kunststof gevelbekleding van Durasid. Deze gevelpanelen zijn in verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar. En door de houtnerf is het bijna niet te onderscheiden van houten gevelbekleding.

Vragen over gevelbekleding?

Ook voor gevelbekleding is Vandentop Tuinhout het juiste adres! Twijfel je over de soort gevelbekleding of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers. Ze helpen je graag verder met meer informatie en advies.