close2

Gevelbekleding

Gevelbekleding is functioneel én mooi. Het beschermt de gevel en isoleert, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat het er fraai uitziet. En omdat er keuze is uit verschillende kleuren en materialen gevelbekleding, kun je helemaal zelf bepalen hoe de gevel eruit komt te zien!

Materiaal voor gevelbekleding wordt ook wel siding of channel siding genoemd en is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals thermowood gevelbekleding, houten gevelbekleding en kunststof gevelbekleding.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke gevelbekleding het beste bij jouw wensen past.

Thermowood gevelbekleding
Thermowood gevelbekleding

Gevelbekleding van thermisch gemodificeerd hout waardoor het duurzamer is. Dit type is sterk in opkomst en zeer populair.

Bekijk categorie Bekijk
Houten gevelbekleding
Houten gevelbekleding

Verschillende soorten rabatdelen voor een mooie en functionele gevelbekleding.

Bekijk categorie Bekijk
Composiet gevelbekleding
Composiet gevelbekleding

Duurzame en onderhoudsvrije composiet gevelbekleding van WEO®. 

Bekijk categorie Bekijk
Kunststof gevelbekleding
Kunststof gevelbekleding

Een onderhoudsvrij alternatief voor houten gevelbekleding, in verschillende modellen en kleuren.

Bekijk categorie Bekijk

Ben je aan het overwegen welke gevelbekleding bij jou past? Hieronder lees je de meest gestelde vragen waarmee we je op weg helpen bij je keuze.

Wat is de goedkoopste gevelbekleding?

De goedkoopste gevelbekleding kun je plaatsen met houten planken van bijvoorbeeld douglas hout. Zweeds rabat gevelbekleding is heel populair, maar ook het rhombus profiel is in opkomst. Dit bestaat uit smalle lijnen die zorgen voor een strakke en moderne gevel.
De prijs van gevelbekleding is heel erg afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Levensduur en kwaliteit hebben een sterke invloed op de prijs. De goedkoopste gevelbekleding is dan ook niet altijd de beste keuze. Kijk daarom ook goed naar de wensen en verwachtingen die je hebt, bijvoorbeeld hoe lang je plezier wilt hebben van de gevelbekleding en of je tijd wilt besteden aan onderhoud. Je kunt hiervoor ook altijd advies vragen bij onze medewerkers.

Wat is de meest duurzame gevelbekleding?

Voor duurzame gevelbekleding is kunststof de beste keuze. Het heeft geen onderhoud nodig en is heel sterk. Bovendien is er keuze uit verschillende profielen en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houtnerf print, waardoor de gevelbekleding lijkt op hout.
Wil je graag je gevel met echt hout bekleden, dan is de meest duurzame gevelbekleding die van thermowood. Dit is thermisch gemodificeerd hout, wat een lange levensduur heeft. Ook bij thermowood gevelbekleding kun je kiezen uit verschillende profielen, waardoor zowel een klassieke houten gevel als een moderne houten gevel mogelijk is.

Thermowood gevelbekleding

De thermowood gevelbekleding is gemaakt van thermisch gemodificeerd hout. Dit hout heeft een behandeling ondergaan die thermische modificatie heet en wordt daarom ook wel thermowood genoemd. Bij het thermisch modificeren wordt het hout verhit met stoom tot hoge temperaturen zonder het gebruik van chemicaliën. Dat maakt het een milieuvriendelijke manier om hout duurzamer te maken. 

Houten gevelbekleding

Waarschijnlijk is houten gevelbekleding het meest bekend. Met houten rabatplanken tegen de gevel van een huis of schuur zorg je voor bescherming en isolatie, maar creëer je ook een natuurlijke uitstraling. In ons assortiment houten gevelbekleding vind je Zweeds rabat en halfhouts rabatdelen in verschillende kleuren waarmee je de gevel helemaal naar wens kunt bekleden!

Kunststof gevelbekleding

Een mooi onderhoudsvrij alternatief voor houten gevelbekleding is kunststof gevelbekleding. In ons assortiment vind je kunststof gevelbekleding van Durasid. Deze gevelpanelen zijn in verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar. En door de houtnerf is het bijna niet te onderscheiden van houten gevelbekleding.

Gevelbekleding kopen

Weet je al precies welke gevelbekleding je wilt kopen? Bestel dan eenvoudig online via onze website! Je kunt uiteraard ook gevelbekleding kopen bij onze vestigingen. Mocht je nog twijfelen over je keuze dan geven onze medewerkers ook graag antwoord op al je vragen en helpen je bij het kiezen van de juiste gevelbekleding.