close2

Thermowood

Zoek je duurzaam hout voor een gevel of schutting? Dan is thermowood de ideale keuze! Thermowood is hout dat milieuvriendelijk verduurzaamd is door thermische modificatie. Hierdoor heeft het een lange levensduur én is het een goed alternatief voor tropisch hardhout.


De thermische modificatie is een manier om hout te verduurzamen met hitte en stoom. Er komen geen chemicaliën aan te pas, waardoor het milieuvriendelijk is. De speciale behandeling met warmte verandert (modificeert) de samenstelling van het hout en dat zorgt voor een langere levensduur. Vaak worden houtsoorten zoals ayous en vuren gebruikt. Die zijn van nature niet heel duurzaam, maar krijgen door thermische modificatie dezelfde levensduur als hardhout.
In ons assortiment thermowood vind je verschillende verduurzaamde houtsoorten, zoals thermo ayous, thermisch gemodificeerd vuren en fraké noir. Je leest er hieronder meer over.

Thermisch gemodificeerd hout

Het proces van thermische modificatie is milieuvriendelijk, want er worden geen chemicaliën gebruikt om het hout te verduurzamen. De warmtebehandeling zorgt ervoor dat de samenstelling van het hout verandert en dat het beter bestand is tegen vocht. Het hout wordt gedroogd en daarna weer verhit, waardoor het als het ware ‘gebakken’ wordt. Stoffen zoals hars en andere extracten verdwijnen daardoor uit het hout. Daarna koelt het hout weer af en neemt het vochtpercentage weer wat toe. Wil je meer weten over de verduurzaming? Lees dan ook ons blog: wat is thermisch gemodificeerd hout. Na de thermische behandeling is het hout duurzamer en kan de levensduur oplopen tot zo’n 20 tot 25 jaar!

Thermowood gevelbekleding

Zoek je duurzame gevelbekleding, dan is gemodificeerd hout ideaal! Thermowood gevelbekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren en profielen, waardoor het steeds populairder wordt. Je kunt met die profielen namelijk zelf de uitstraling van je gevel bepalen!

Het thermisch gemodificeerde hout is bij uitstek geschikt als gevelplank, omdat het weinig ‘werking’ heeft. Andere houtsoorten zullen krimpen en uitzetten door weersinvloeden, dat is een natuurlijke eigenschap van hout. Bij thermowood gebeurt dit minder snel omdat gemodificeerd hout droger is en minder vocht opneemt. Hierdoor vervormt het minder en dat zorgt voor een mooie strakke gevel.
Het bevestigen van thermowood gevelbekleding vraagt wel wat voorzichtigheid, want het hout is wat gevoeliger voor schade dan niet gemodificeerd hout. Daarom zijn er speciale verwerkingsvoorschriften. Zie je op tegen montage van thermowood? Vraag dan gerust een vrijblijvende offerte aan bij onze montageservice! Onze professionele monteurs hebben veel ervaring en voorzien je gevel graag van mooie thermohout gevelplanken.

Thermohout kopen

Bij Vandentop Tuinhout hebben we een groot assortiment thermohout. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten en profielen. Twijfel je over de keuze voor thermowood? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs om voorbeelden te bekijken. We helpen je graag met professioneel advies!

Proces tot thermisch gemodificeerd hout

Benieuwd naar de manier waarop het thermisch gemodificeerde hout dat wij aanbieden wordt verwerkt? Bekijk dan hieronder animatie van onze leverancier.

 

Thermisch gemodificeerd hout