close2

Ayous gevelbekleding

Ayous gevelbekleding is mooi en zeer duurzaam! Het ayous hout is thermisch gemodificeerd en daardoor heel geschikt als gevelbekleding. 

Ayous hout is van nature niet duurzaam, maar thermisch gemodificeerd ayous hout wel. En dat is ook waar onze ayous gevelbekleding van gemaakt is. De thermische modificatie is een milieuvriendelijk proces waarbij het hout verduurzaamd wordt met hitte en stoom, er komen dus geen chemicaliën aan te pas. Je leest er meer over in ons blog over thermisch gemodificeerd hout. En het grote voordeel is dat het ayous hout er zeer duurzaam van wordt, waardoor je gemiddeld 20 tot 25 jaar kunt genieten van ayous gevelbekleding. Lees hier meer over ayous hout of bekijk meteen ons volledige assortiment ayous gevelbekleding

Een ander voordeel van thermowood ayous is dat het hout door de behandeling veel vormvaster is dan onbehandeld hout. Ayous gevelbekleding kan dan ook relatief dicht op elkaar geplaatst worden, omdat het hout erg stabiel is en bijna niet meer ‘werkt’.

Naast ayous gevelbekleding vind je bij Vandentop Tuinhout ook andere soorten thermowood gevelbekleding, zoals thermisch gemodificeerd vuren.