close2

Hardhouten vlonderplanken

Hardhout staat bekend om de duurzaamheid en warme uitstraling. Daarom zijn hardhouten vlonderplanken een echte aanrader voor een terras aan het water! Het hout kan goed tegen vocht en gaat lang mee. Ook voor een balkon of dakterras zijn hardhouten vlonderplanken heel geschikt. De planken zijn beschikbaar in gladgeschaafde variant of met ribbels. De gladgeschaafde planken worden steeds vaker toegepast, vanwege hun prachtige uitstraling.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke vlonderplank het beste bij jouw wensen past.

Filteren
close2

18 producten

Filteren
close2

18 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke vlonderplank het beste bij jouw wensen past.

Bij Vandentop Tuinhout kun je hardhouten vlonderplanken los bestellen, maar een totaalpakket per m2 is ook mogelijk. Je geeft dan het aantal m2 aan ons door en wij leveren voldoende vlonderplanken en al het benodigde bevestigingsmateriaal voor je hardhouten vlonder. Ga je zelf aan de slag met het aanleggen van de vlonder? Lees deze blog voor onze tips!

En om het je nóg gemakkelijker te maken, hebben wij ook een montageservice. Onze professionals leggen dan een mooie hardhouten vlonder en je hoeft er alleen nog maar van te genieten!

Hardhouten vlonder

Door de duurzaamheid zijn hardhouten vlonderplanken heel geschikt voor een vlonder aan het water. Dankzij de verschillende soorten planken kun je helemaal zelf bepalen hoe je hardhouten vlonder eruit komt te zien. Er zijn gladgeschaafde planken, maar ook vlonderplanken met aan de ene zijde een grof profiel en aan de andere zijde een fijn profiel.

Hardhouten vlonderplanken kunnen het beste gelegd worden op hardhouten onderliggers. Dit is beter voor de levensduur van je vlonder of dakterras. Het is belangrijk dat bij het aanleggen van de vlonder de voegen tussen de hardhouten vlonderplanken vrij blijven. Dit is noodzakelijk voor een goede afwatering.

Funderingspaaltjes voor hardhouten vlonders

Komt je hardhouten vlonder aan het water te liggen of ga je deze gebruiken als steiger? Dan is het verstandig om funderingspaaltjes van azobe hout te gebruiken. Deze zorgen voor een stevige constructie en sterke vlonder. Op de funderingspaaltjes kun je de onderliggers vastmaken en vervolgens de vlonderplanken hier weer op monteren. Voor de bevestiging van hardhouten vlonderplanken raden wij aan om speciale vlonderschroeven te gebruiken. Het is dan niet nodig om voor te boren, maar de schroef kan direct in de hout gedraaid worden.

Bankirai vlonderplanken

Een deel van ons assortiment hardhouten vlonderplanken bestaat uit Bankirai vlonderplanken. Deze hardhoutsoort is zeer sterk en kan tot wel 25 jaar meegaan. Bankirai vlonderplanken staan bekend om de mooie egale kleur en bevatten minder noesten dan andere houten terrasplanken. Bovendien is Bankirai hout een stabiele houtsoort. Dat betekent dat Bankirai vlonderplanken weinig ‘werking’ hebben. Een ander voordeel is de makkelijke bewerkbaarheid. Bovendien hebben vlonderplanken van Bankirai een sterke kruisdraad en als een plank buigt, is er slechts een kleine kans op splijten. 

Eiken vlonderplanken

Eikenhout is ook een harde houtsoort en een goed alternatief voor tropisch hardhout. Daarom vind je in ons assortiment hardhouten vlonderplanken ook eiken vlonderplanken. Deze planken hebben een rustieke uitstraling die kenmerkend is voor eikenhout.

Onderhoud hardhouten vlonder

Hardhouten vlonderplanken kunnen door weersinvloeden gaan vergrijzen. Wil je de natuurlijke warme kleur behouden, dan raden wij aan om je hardhouten vlonder te behandelen met bankirai olie. Hierdoor blijven de planken in goede conditie en mooi op kleur.

Andere soorten vlonderplanken

Op zoek naar andere vlonderplanken of vlondertegels? In ons assortiment vind je ook:

Composiet vlonderplanken
Bamboe vlonderplanken
Houten vlonderplanken
Douglas vlonderplanken

Vragen over hardhouten vlonderplanken?

Heb je vragen over hardhouten vlonderplanken of andere producten van onze site? Bel of mail ons dan gerust, we geven graag antwoord op je vragen. Bekijk hier alle contactgegevens.

Wil je graag persoonlijk advies, dan ben je ook van harte welkom bij één van onze vestigingen. We kunnen je dan ook in showtuin producten laten zien en advies geven.