close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afmeting (HxB):
  1. 8,5x8,5 cm 2 producten
  2. 10x10 cm 8 producten
  3. 11,5x11,5 cm 2 producten

Betonpalen schutting

Betonpalen zijn de ideale schuttingpalen, omdat ze sterk en duurzaam zijn. Dankzij betonpalen staat je schutting stevig in de grond en het beton is goed bestand tegen vocht, waardoor de palen zeer lang meegaan. Hieronder vind je alle betonpalen uit ons assortiment.

Filteren
close2

12 producten

Filteren
close2

12 producten

Betonpalen grijs en antraciet

Je kunt kiezen uit twee kleuren betonpalen: lichtgrijs en antraciet. We zien vaak de combinatie van lichtgrijze betonpalen met houten tuinscherm van geïmpregneerd grenen of antraciet betonpalen met een tuinscherm van zwart hout. Wil je graag contrast, dan is antraciet beton met een hardhouten tuinscherm een aanrader. Of juist een tuinscherm van bruin geïmpregneerd hout met lichtgrijs beton.

Afmetingen betonpalen

De palen zijn leverbaar in diverse lengtes, waaronder ook korte betonpalen voor tuinhekken. Daarnaast zijn er verschillende kopmaten, populair zijn de betonpalen 10x10 cm en 8,5x8,5 cm. Daarnaast hebben we speciale betonpalen voor schuttingen met een hogere betonplaat, de uitsparing onder in de paal is hier speciaal op aangepast. Hout beton schuttingen zijn er namelijk in drie varianten: 

  • standaard in combinatie met een tuinscherm van 180 cm hoog
  • lage betonplaat met motief in combinatie met tuinscherm van 150 cm hoog
  • hoge betonplaat met motief in combinatie met tuinscherm van 130 cm hoog

Voor iedere variant is een ander soort paal nodig, in het productoverzicht vind je daarom ook apart de speciale palen voor hout beton schutting met tuinscherm van 150 en een tuinscherm van 130 cm hoog. Twijfel je welke betonpaal je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Ben je benieuwd hoe de houte beton schutting combinaties eruitzien? Op onze offertepagina voor hout beton schuttingen vind je veel voorbeelden en kun je direct een offerte aanvragen. Daarnaast kun je ook terecht bij onze vestigingen met showtuin, hier kun je een aantal hout beton schuttingen in het echt bekijken.

Betonpalen met sleuf

In ons assortiment vind je ook betonpalen met sleuf. Ideaal als je eenvoudig een hout beton schutting wilt plaatsen, want dankzij de sleuf is er geen bevestigingsmateriaal nodig! De betonplaat en het tuinscherm kun je in de sleuf schuiven. Daarnaast kun je met de betonnen sleufpalen ook eenvoudig een mooie rabat schutting plaatsen, de rabatdelen kunnen namelijk ook in de sleuf geschoven worden. 

De betonpalen met sleuf zijn ook geschikt voor het plaatsen van volledig betonnen schutting. De betonplaten uit ons assortiment kun je in de sleuf schuiven en opstapelen tot de gewenste hoogte. 

Veelgestelde vragen over betonpalen voor schuttingen

Heb je vragen over betonpalen? We helpen je graag. De meest gestelde vragen hebben we hieronder op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met ons op.

> Wat kost een schutting met betonpalen?

De kosten voor een schutting met betonpalen kun je zien op onze offertepagina voor hout beton schuttingen, deze prijs is inclusief montage.

Ga je zelf aan de slag, dan zijn de kosten voor een schutting met betonpalen uiteraard wat lager. Maar omdat beton een lange levensduur heeft, is het vaak wel wat duurder dan een schutting met houten palen. De precieze de kosten hangen vooral af van de lengte van je schutting en de keuzes die je maakt. Kies je bijvoorbeeld voor betonpalen met een scherm van geïmpregneerd hout, dan is de prijs lager dan wanneer je kiest voor een combinatie van beton met hardhout of composiet.

> Hoe plaats je een schutting met betonpalen?

De betonpalen van een schutting moeten stevig in de grond staan. De eerste stap is het graven van de gaten met een grondboor. Daarna plaats je de palen in de gaten en zet je deze vast met snelbeton. Wil je er meer over weten? Lees dan ons blog over een hout beton schutting plaatsen of maak het jezelf gemakkelijk en schakel onze montageservice in!

> Kun je met betonpalen ook een tuinhek plaatsen?

Ja dat kan zeker, hiervoor kun je de kortere betonpalen kiezen. Bekijk hier alles wat je nodig hebt voor een tuinhek van beton.

> Kun je met betonpalen ook een tuindeur of tuinpoort plaatsen?

Ja, betonpalen zijn ook geschikt voor het plaatsen van een tuindeur of tuinpoort. Ga je een hout beton schutting plaatsen, dan kun je tussen de betonpalen ook de deur monteren. Hier is wel een houten tuindeurkozijn voor nodig, om ervoor te zorgen dat de tuindeur goed blijft hangen. In ons assortiment vind je bij elke tuindeur een bijpassend deurkozijn.

Hoe diep moet een betonpaal in de grond?

Voor optimale stevigheid plaats je een betonpaal voor minimaal een derde in de grond.