close2

Houten tuinbank

Snel een fijne zitplek in je tuin? Dan is een houten tuinbank de oplossing! Het voordeel van hout is dat het bij elke tuinstijl past en met een tuinbankje heb je meteen een leuke zitplek voor twee. Bekijk alle tuinbanken hieronder.

Filteren
close2

12 producten

Filteren
close2

12 producten

Een houten tuinbank zorgt direct voor sfeer in je tuin. Dat komt door de natuurlijke en warme uitstraling van hout die bovendien past bij elke tuinstijl. In een moderne tuin kan een houten tuinbank een mooi contrast zijn met ‘koudere’ materialen zoals staal en steen. En heb je een klassieke groene tuin, dan is een tuinbank van hout iets dat helemaal opgaat in de omgeving. 

Houten tuinbankje

Het voordeel van een houten tuinbankje is dat je er geen grote tuin of enorm balkon voor nodig hebt. Je vindt bij Vandentop Tuinhout namelijk al een prachtig tuinbankje vanaf 120 cm lang. En heb je geen plek in je achtertuin, denk dan eens aan de voortuin. Zo’n houten tuinbankje zorgt meteen voor een gezellige uitstraling aan de voorkant van je huis. Een leuk plekje om te genieten van een kopje koffie en misschien wel een praatje met de buren.

Robuuste tuinbank

Heb je juist veel ruimte in de tuin en zoek je een robuuste tuinbank? Ook dan zit je goed bij ons! We raden je dan zeker aan om te kijken naar onze douglas tuinbanken. Douglas hout heeft een prachtige robuuste uitstraling en vergrijst bovendien erg mooi. De meest robuuste tuinbank is onze tuinbank Assel met zitting van een douglas boomstamplank. Deze plank heeft nog de grillige vorm van de boomstam en is maarliefst 5 cm dik. De brede houten poten zorgen voor een stevig onderstel en dat je lang plezier hebt van deze robuuste houten tuinbank. 

Zoek je een tuinbank zonder rugleuning, dan is tuinbank Assel een goede keuze. Daarnaast hebben we ook model Garderen, deze is zowel als tuinbank zonder rugleuning en als tuinbank met rugleuning leverbaar.

Hardhouten tuinbank

De hardhouten tuinbank is een populaire keuze vanwege de warme uitstraling en de lange levensduur. En je kunt bij ons kiezen uit verschillende modellen! Voor de liefhebbers van de robuuste tuinbank hebben we de rechte hardhouten tuinbank, waar je jarenlang plezier van hebt. Wil je graag wat eleganter, dan raden we je een tete a tete tuinbank van hardhout. 

Belangrijk aandachtspunt bij een tuinbank van hardhout: de kleur van het hout vergrijst door weersinvloeden. Wil je dit voorkomen dan adviseren we je om het hout te behandelen met bankirai olie.

Loveseat tuinbank

Meteen een romantische sfeer in je tuin creëren? Dat kan met de loveseat tuinbank! Dit wordt ook wel een tete a tete tuinbank genoemd, vanwege de twee zitplekken.

Het grote voordeel van de tete a tete tuinbank oftewl loveseat is het tafeltje in het midden. Zo heb je direct plek voor een hapje en drankje. Hierdoor heb je ook minder ruimte nodig, omdat je niet ook nog een los tuintafeltje hoeft neer te zetten.

De loveseat tuinbank is leverbaar in verschillende modellen en kun je zelfs bestellen in wit en grijs!