close2

Eiken palen

Een robuuste overkapping bouwen? Kies dan voor eiken palen! Deze palen zijn sterk en eikenhout is van nature heel duurzaam. Onbehandeld kan het 20 tot 25 jaar meegaan. Je vindt hier onze eikenhouten palen in verschillende kopmaten en lengtes.

Filteren
close2

4 producten

Filteren
close2

4 producten

Afmetingen eiken palen

In ons assortiment vind je eikenhouten palen in diverse afmetingen. Zo zijn er eiken palen met een kopmaat van 10x10 cm, 12x12 cm, 15x15 cm en 20x20cm. Vooral de dikkere kopmaten zijn erg mooi voor het bouwen van een wat zwaardere constructie zoals een overkapping of veranda. Je kunt de palen dan combineren met eiken planken of douglas planken. Wil je een goede dakconstructie, dan zijn ook onze eiken balken erg geschikt.

Eigenschappen eikenhouten palen

Elke houtsoort heeft natuurlijke eigenschappen. Bij eikenhout is de vergrijzing een bekende eigenschap die ervoor zorgt dat het hout er nog robuuster uitziet. Onder invloed van weersomstandigheden wordt de kleur van de eiken palen eerst zwart en vervolgens zilvergrijs. Als je toch liever de originele kleur wilt behouden dan kun je de palen behandelen met een beits.

Een andere eigenschap van eikenhout is dat het scheurt en kan vervormen. Ook dit hoort bij de houtsoort en is niet te voorkomen. Maar het heeft geen invloed op de levensduur en sterkte van het hout.

 

Bevestiging eiken palen

Als je aan de slag gaat met eikenhouten palen is ons advies om gebruik te maken van Roestvrij Stalen (RVS) bevestigingsmateriaal. In het hout zit namelijk looizuur wat reageert op metaal. Als je geen RVS bevestigingsmateriaal gebruikt, zal het looizuur lelijke vlekken veroorzaken op het hout. Je vindt het juiste bevestigingsmateriaal in onze categorie IJzerwaren & onderhoud.

Vragen over eiken palen?

Heb je nog vragen over eiken palen of andere producten? Stel ze gerust via de mail of telefonisch aan onze medewerkers. Bekijk hier alle contactgegevens.

Wil je graag langskomen? Ook dat is mogelijk! We hebben diverse vestigingen in Nederland. Je vindt alle adresgegevens op de contactpagina.

Of bekijk ons overige assortiment tuinhout:

Hardhout

Douglashout

Geïmpregneerd hout

Kastanjehout

Schaaldelen