close2

Buitenbeits

Wil je lang genieten van uw houten schutting, vlonder of tuinhuis? Dan is het handig om het hout te onderhouden met een buitenbeits of houtverf. Je beschermt hiermee het materiaal en zorgt daarmee voor een langere levensduur. In ons assortiment buitenbeits en tuinbeits vind je alle mogelijkheden: van dekkende houtverf tot lazuur waarbij de houtnerf zichtbaar blijft en voedende tuinhout olie.

Daarnaast vind je hier ook een assortiment onderhoudsmiddelen, zoals hout diepte reiniger en hout ontgrijzer

Filteren
close2

Toont 1-18 van 36 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 36 producten

Buitenbeits of tuinbeits

Het klinkt verschillend maar met tuinbeits en buitenbeits wordt hetzelfde bedoeld. En het doel is hetzelfde: jouw tuinhout beschermen. Dat kan een mooie houten schutting zijn, maar ook een houten overkapping of vlonder. Met een tuinbeits bescherm je het hout tegen weersinvloeden zoals regen en zonlicht. Dat is voor de levensduur van bepaalde houtsoorten niet altijd nodig, maar kan wel mooier zijn en zorgt ervoor dat het hout langer meegaat.

Dekkende buitenbeits of niet?

Er zijn verschillende soorten beits om hout te beschermen en een kleur te geven. Het grootste verschil zit erin dat een tuinbeits dekkend is of niet. Wil je jouw tuinhout echt een andere kleur geven dan is dekkende buitenbeits oftewel houtverf ideaal: het zorgt voor een diepe kleur die bij jouw tuin past. Een wat natuurlijker resultaat bereik je met transparante beits. Dit kan een kleurloze houtbeits zijn waardoor de originele kleur van het hout helemaal tot zijn recht komt. Maar er zijn ook verschillende tinten transparante beits, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft en het hout toch ook een mooie kleur krijgt. Bekijk alle houtbeits producten.

Alternatieven voor tuinbeits

Voor schuttingen en tuinhuizen is tuinbeits een goede manier om het hout te onderhouden. Heb je een houten terras of houten vlonder dan is hout olie een betere oplossing. Dat heeft te maken met dat er op een vlonder gelopen wordt. De belasting is dus intensiever dan bij een schutting of tuinhuis. Wij hebben diverse soorten hout olie in ons assortiment.

Vragen over buitenbeits?

Je ziet het: ook voor buitenbeits kun je terecht bij Vandentop Tuinhout! Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag jouw vragen en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin om jou voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!