close2

Tuindeuren

Op zoek naar een mooie tuindeur of tuinpoort om je tuin af te sluiten? Wat je ook zoekt, op onze website vind je altijd de juiste deur! Bijvoorbeeld een schuttingdeur of poortdeur die helemaal past bij de stijl van je schutting. Of juist gewoon een stevige tuindeur met stalen frame die overal bij past. En wat dacht je van een mooie houten tuinpoort om de oprit stijlvol mee af te sluiten? Bekijk ons assortiment hieronder!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuindeur het beste bij jouw wensen past.

Onze categorieën

Tuindeur, schuttingdeur, poortdeur of tuinpoort?

Een tuindeur wordt ook wel schuttingdeur, poortdeur of tuinpoort genoemd. Maar meestal wordt er hetzelfde mee bedoeld, namelijk een deur om je tuin mee af te sluiten. En die vind je zeker bij ons! We hebben een ruim assortiment tuindeuren, schuttingdeuren, poortdeuren én tuinpoorten waar je uit kunt kiezen.

Soorten tuindeuren

Er zijn veel verschillende soorten tuindeuren. Een groot deel van de tuindeuren op onze site past naadloos bij de schuttingen en tuinschermen die wij aanbieden. Ideaal, want je hoeft niet verder te zoeken naar een geschikte tuindeur en je hebt meteen een complete tuinafscheiding in dezelfde stijl. Je vindt bij ons onder meer houten tuindeuren, hardhouten tuindeuren, douglas tuindeuren, composiet tuindeuren en houten poorten.

Houten tuindeur of composiet tuindeur?

Je vindt bij Vandentop Tuinhout deuren van verschillende materialen. De houten tuindeur is de meest gekozen soort, omdat de natuurlijke uitstraling van hout heel populair is. Bovendien hebben wij de houten tuindeur in verschillende houtsoorten en modellen, waardoor er veel keuze is. Er zijn deuren met een stalen frame die extra stevig zijn, maar deuren met een houten frame zijn ook mogelijk. En of je nu wel of geen doorkijk wilt bij je tuindeur: ook daarin kun je zelf een keuze maken.

Het nadeel van een houten tuindeur is wel dat de kleur gaat vergrijzen na verloop van tijd. Wil je daar geen last van hebben, dan heeft het hout elk jaar onderhoud nodig, bijvoorbeeld behandeling met olie. Heb je liever een tuindeur met weinig onderhoud? Dan is een composiet tuindeur de oplossing. Composiet is namelijk heel sterk materiaal dankzij de combinatie van kunststof en hout. Het gaat daardoor langer mee dan een houten deur, maar heeft ook geen onderhoud nodig, omdat de kleur niet vergrijst door weersomstandigheden.

Schuttingdeuren met stalen frame

Zoek je een stevige schuttingdeur? Dan hebben wij diverse modellen die voorzien zijn van een stalen frame. Dit zorgt er niet alleen voor dat de schuttingdeur niet krom kan trekken, maar het frame is ook nog eens verstelbaar. Dat is handig, want hout kan uitzetten door vocht in het najaar en dat zorgt soms voor een klemmende deur. Bij een schuttingdeur met stalen frame kun je het frame eenvoudig verstellen zodat de deur weer soepel open en dicht gaat.

Poortdeur inclusief slot

Je poortdeur stevig monteren? Dat doe je met ons bevestigingsmateriaal voor poortdeuren. Hier vind je ook sloten voor je poortdeur, zo houd je ongewenst bezoek buiten je tuin. En om het gemakkelijk te maken, kun je onze poortdeuren ook meteen met ingebouwd RVS slot bestellen.

Dubbele tuinpoorten

Heb je een oprit? Denk dan ook eens aan een dubbele tuinpoort. Dit is een stijlvolle manier om de oprit af te sluiten en natuurlijk ook functioneel, want je houdt ongenode gasten buiten de tuin. Wij hebben diverse houten tuinpoorten waar je uit kunt kiezen.

Een dubbele tuinpoort kun je ook samenstellen door twee tuindeuren in de gewenste afmetingen te bestellen. Handig als ruime doorgang voor een auto of caravan.

Vragen over tuindeuren & tuinpoorten?

Heb je meer informatie nodig voordat je een tuindeur, schuttingdeur, poortdeur of tuinpoort aanschaft? Laat het ons weten, we helpen je graag! Neem contact met ons op of kom naar onze vestiging in Barneveld, zodat we samen je wensen door kunnen nemen en zo kunnen bepalen welke deur het beste bij je past. Graag tot snel!